Słaby zasięg w T-Mobile
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Słaby zasięg w T-Mobile
Witam Dzisiaj kupiłem modem Huawei E353 w salonie T-Mobile. Mieszkam w wiosce oddalonej 12 km od Świebodzina czyli najwiekszego miasta w okolicy. Zasięg mam tragiczny. 1,2 czasami 3 kreski i przy EDGE. 3 KM od domu na telefonie ściągam 3G ale w domu już nie.. Dzwoniłem do salonu w ktorym kupiłem i powiedzieli mi że maja specjalną antene do tego modelu modemu i jak kupie to przyspieszy internet.. Czy mowią mi prawde? Warto kupic antenke?. Prosze o pomoc
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Słaby zasięg w T-Mobile
Nie, na 3km żadna antena raczej nie pomoże, wejdź z tym telefonem na dach i sprawdź czy widać 3G albo jakich sieci 3G widać.Creator2501 pisze:Czy mowią mi prawde? Warto kupic antenke?
Nie pomagam na PW!
-
probowałem nic nie odbiera.. A antenka w czymś tutaj pomoże?
-
- Stały użytkownik forum
tylko wybierz w tel w ustawieniach sieci UMTS i wtedy sprawdz czy masz zasieg 3 G , bo jak masz ustawienia automatyczne , to jak masz bardz słaby zasieg 3 G to nie pokaże zasiegu 3 G
kobrasek
-
niee niestety nie ściągam <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> 3G.. ;( masakra 80 zl za mułowatego neta
-
- Stały użytkownik forum
jesli nie ma zasiegu 3 G , to antena na 3 G nie pomoze , ale antena na 900 MHz powinna troszke pomoc ale nie za dużo ,po prostu bys miał lepszy syg EDGE i prędkość powinna być troszke lepsza
kobrasek
- pogodabartek
- Stary wyga bezprzewodowy
Jak masz możliwość to oddaj to w cholerę,a na przyszłość popatrz na mapę rozmieszenie nadajników,by nie było płaczu na rok lub dwa,że musisz się męczyć z umową i tragicznym internetem.
http://mapa.btsearch.pl/gps/ll/52.28071 ... 26172/z/12
Jak Ci się uda to oddać to kup sobie modem Huawei e3131 na wolnym rynku lub w salonie play i kombinuj brać internet na próbę w sieciach cyfrowy polsat i play bez modemu z oferta tylko karta sim i na próbę najlepiej.
Dla Ciebie to tylko UMTS900 tych dwóch sieci,a jak nie doleci on do Ciebie to pozostaje Ci tylko CDMA z Orange z miejscowości Rogoziniec zza lasu.
http://mapa.btsearch.pl/gps/ll/52.28071 ... 26172/z/12
Jak Ci się uda to oddać to kup sobie modem Huawei e3131 na wolnym rynku lub w salonie play i kombinuj brać internet na próbę w sieciach cyfrowy polsat i play bez modemu z oferta tylko karta sim i na próbę najlepiej.
Dla Ciebie to tylko UMTS900 tych dwóch sieci,a jak nie doleci on do Ciebie to pozostaje Ci tylko CDMA z Orange z miejscowości Rogoziniec zza lasu.
-
umowa juz podpisana
nie mozna oddac, No nic. We wtorek kupie antene.. Jak cos pomoze to bedzie git. Napisze jak kupie..

- pogodabartek
Zawsze możesz zrobić cesję tej umowy i abonamentu na kogoś innego wraz z modemem.
A dziwne,że się tak wpakowałeś bez brania na próbę-to tak jak mój kolega,mieszkał przy samym nadajniku Orange,a wziął sobie Playa,który mu ledwo co działał i pluł sobie w brodę przez dwa lata,a teraz znowu na odwrót nie zapytał się i wziął sobie abonament na telefon z Orange i tez ma słaby zasięg bo Orange taki jest,oraz zrobił sobie rachunek na internet poprzez telefon na ponad 800zł.
A wystarczyło się zapytać i poradzić.
Wystaw aukcję ze cesja lub ogłoś się na forum i sprawa załatwiona będzie,nie ma się co męczyć przez dwa lata z takim czymś.
Możesz jeszcze się pokłócić w salonie z tym sprzedawcą, jeśli Cie wprowadził w błąd,że jest 3G i po straszyć go UKE oraz UOKIK- może coś to pomoże,a najlepiej jakbyś miał nagrane,że Cie wprowadzili w błąd,tak jak jednego forumowicza,że mu konsultant mówił,ze w Rawiczu jest LTE, oraz pewnie baza kosmitów i Las _spam_ z dzielnica czerwonych latarni.
Jak nic nie zdziałasz to jedyna szansa to cesja i nie siedź w tym 2lata skoro możesz mieć szybki net od kogo innego tylko zawsze bierz na próbe.
A dziwne,że się tak wpakowałeś bez brania na próbę-to tak jak mój kolega,mieszkał przy samym nadajniku Orange,a wziął sobie Playa,który mu ledwo co działał i pluł sobie w brodę przez dwa lata,a teraz znowu na odwrót nie zapytał się i wziął sobie abonament na telefon z Orange i tez ma słaby zasięg bo Orange taki jest,oraz zrobił sobie rachunek na internet poprzez telefon na ponad 800zł.
A wystarczyło się zapytać i poradzić.
Wystaw aukcję ze cesja lub ogłoś się na forum i sprawa załatwiona będzie,nie ma się co męczyć przez dwa lata z takim czymś.
Możesz jeszcze się pokłócić w salonie z tym sprzedawcą, jeśli Cie wprowadził w błąd,że jest 3G i po straszyć go UKE oraz UOKIK- może coś to pomoże,a najlepiej jakbyś miał nagrane,że Cie wprowadzili w błąd,tak jak jednego forumowicza,że mu konsultant mówił,ze w Rawiczu jest LTE, oraz pewnie baza kosmitów i Las _spam_ z dzielnica czerwonych latarni.
Jak nic nie zdziałasz to jedyna szansa to cesja i nie siedź w tym 2lata skoro możesz mieć szybki net od kogo innego tylko zawsze bierz na próbe.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Ja bym jednak spróbował, ale z inną anteną, nie od nich z salonu,Creator2501 pisze:Warto kupic antenke?
Na własnym przykładzie, mam net z Plusa z modemem E398 i drugi modem E353u-2, na obu modemach odbieram bez zakłóceń internet z nadajnika oddalonego o 10,5 km na UMTS2100. Poziom sygnału wg programu TnI od 42 do 45 % (CSQ już nie pamiętam),
wg mapy zasięgu sygnał kończy się około 3,5 km od mojego domu, na telefonie też nie miałem sygnału 3G. Mam antenę Cybertecha 15dbi, ale Tobie radze kupić tę mocniejszą 17dbi
http://www.cybertech.com.pl/p76,antena- ... fme-z.html
ja mam router na strychu i antenę wyciągniętą ponad dach domu, i działa

nie twierdzę, że u Ciebie też tak będzie, ale szanse masz, lasów po drodze nie ma, wysokich budynków raczej też.
jak kupisz antenę, to przed montażem owiń ją folią, aby nie poniszczyć, to najwyżej ja odeślesz, możesz zwrócić w ciągu 10 dni, ale nie może nosić śladów użytkowania
powodzenia
- pogodabartek
W czasach gdy jest 3G na UMTS900 namawiacie go na EDGE,rozumiem,że umowę podpisał,ale może się tego jakoś pozbyć.
-
hmm. W parku (200-250m od mojego domu) probowałem sciągnąc 3 G. ii były 3 kreski ale mam telefon z plusa...
- pogodabartek
Jaki to był operator jaka nazwa? Nie przypadkiem PL17 lub Aero2 ?
-
<font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font>... Na nokii 500 wziąłęm w ustawieniach Sieć opcje 3 G i wyskoczyly mi 3 kreski. W domu nic tylko 200 m od domu. A jak sprawdzic jaki to operator?
- pogodabartek
Przy wyszukiwaniu sieci pojawiają się nazwy operatorów jakie telefon wykrył.
- wojteks
- *** Administrator ***
Ale tylko jak się robi ręczne wyszukiwanie sieci.pogodabartek pisze:Przy wyszukiwaniu sieci pojawiają się nazwy operatorów jakie telefon wykrył.
Nie pomagam na PW!