Internet radiowy do wioski.

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Tenil
Początkujący użytkownik forum

Internet radiowy do wioski.

Post autor: Tenil »

Witam wszystkich!
Mój problem jest raczej nieskomplikowany. Otóż kończy mi się umowa z Orange i chciałbym wybrać, jakiś lepszy internet od tego, który miałem. Mieszkam w wiosce, pomiędzy dwoma miastami - jedno jest większe, drugie mniejsze. Moje miejsce zamieszkania zlokalizowane jest w województwie Opolskim, a owe dwa miasta to Otmuchów oraz Nysa, wioska - Wójcice. Czy ktoś z Was mógłby mi pomóc w wyborze internetu? Myślałem nad satelitarnym, ale po dłużnym namyśle dochodzę do wniosku, że nie jest to najlepszy pomysł. Zastanawiałem się również nad Netią i FunPackiem ( chociaż ten połączył się z Orange). Nie znam się, jakoś szczególnie nad szybkościami itd., ale chciałbym, aby internet był w miarę stabilny i szybki, tudzież BEZ LIMITÓW! Po trzech latach spędzonych z modemem od Orange i tymi beznadziejnymi limitami, mogę swobodnie powiedzieć, że są one ZŁEEM! Trzymajcie się od nich, jak najdalej.
Czekam na rady i z góry za nie pięknie dziękuję. : )
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Internet radiowy do wioski.

Post autor: wojteks »

Tenil pisze: BEZ LIMITÓW!
No to wybór masz niewielki, adsl (Orange/Netia, jeżeli nie masz telefonu może być problem/koszty ) albo jakaś dobra radiówka (o ile jest w okolicy).
Nie pomagam na PW!
Tenil

A co sądzisz o Play? Z niecierpliwieniem czekam na odpowiedź. : ]
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Tenil pisze:A co sądzisz o Play?
Nic nie sądzę to taki sam internet mobilny jak inne a jak działa w Twojej lokalizacji to sam musisz sprawdzić.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
LiO19
Stały użytkownik forum

Post autor: LiO19 »

Lokalny dostawca?
Tenil

Ok, poszperałem trochę i znalazłem internet radiowy, który obejmuje cały obszar mojej miejscowości. Bez żadnych absurdalnych limitów. Uważam, że temat można zamknąć.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ