Z góry dzieki za pomoc

MAPKA
Moderator: Moderatorzy
No to wiem, ale wyzej kolega napisal, ze tylko przy uslugach voice - czy to prawda? Bo nie wiem jaki mam starter netu kupic, z Playa czy z Plusa?Andrzejz78 pisze:Play korzysta z nadajników Plusa
Ja bym ci radził z Plusa (bo sam mammodytom pisze: z Playa czy z Plusa?
Tubę lepiej dobie daruj. Panel na UMTS 2100 jest najlepszy. A ta "siedemnastka" powinna sobie poradzić.modytom pisze:Ok, czyli zostaje nam panel z przesylka albo Tuba z dipola. Tuba tez w teorii dalaby rade?
To czemu nie mówisz od razu? Jeśli rzeczywiście to jest ten model, to możesz próbować łapać Plusa na nadajniku Aero2. Wprawdzie jest on położony trochę dalej, niż Plus UMTS 2100, ale za to sygnał w tej częstotliwości lepiej radzi sobie w trudnym terenie. Poza tym anteny na pasmo 900MHz są o wiele tańsze, a kabel nie powoduje takich strat jak przy częstotliwości 2100.modytom pisze:173-u2
To też ok, UMTS 900 obsługuje.modytom pisze:Modem to jednak e173s-2
Tak właśnie zrobie. Jak sie tuba nie spisze, to oddam i zamowie panel. A takie pytanie - skoro bylby zasieg na 900 z Aero2, dlaczego uzywac w takim razie Plusa a nie Aero2, skoro Aero2 ma darmowy internet?Andrzejz78 pisze:ATK20 w podpisie to inna bajka Teraz korzystam z Plusa(Aero2) na 900MHz bo lepsze net ma osiągi W zimę kupiłem ATK na 2100 bo byłem jeszcze zielony w temacie
Nadajnik masz stosunkowo blisko więc jak już tak bardzo chcesz to możesz kupić tubę choć panel to panel
Jeśli będziesz miał kartę Plusa sprawdź możliwość korzystania z 900MHz bo w moim przypadku net chodzi dużo szybciej
Bo karta Plusa nie obsługuje darmowego neta Aero2modytom pisze:skoro bylby zasieg na 900 z Aero2, dlaczego uzywac w takim razie Plusa a nie Aero2, skoro Aero2 ma darmowy internet?
To masz jeszcze neta z Plusa nadawanego z anten Aero2 na 900MHzmodytom pisze:W razie jakby tuba i panel w przypadku neta z Plusa nie zdaly egzaminu
Tak ta antena jest dedykowana do tej częstotliwościmodytom pisze: TAKA antena bedzie odpowiednia?
To jest 3G HSPA+ do 21Mb\s w twoim przypadku do 7,2Mb\smodytom pisze:czy ten Plus na nadajniku Aero 2 (to jest 3G czy EDGE?)
Kod: Zaznacz cały
2.2.1.
Klient ma prawo do dokonania zwrotu wysyłkowo zakupionego towaru bez względu na przyczynę, w ciągu 10 dni od daty doręczenia przesyłki. Zwrot zostanie przyjęty pod warunkiem, że towar nie nosi śladów używania i znajduje się w oryginalnym i niezniszczonym opakowaniu.
Teoretycznie, przypadku zakupu osobiście w sklepie, prawo do zwrotu nie obowiązuje, jeśli towar nie jest wadliwy.modytom pisze:Ok. A w razie klapy, ze zwrotem sprzetu kupionego osobiscie w dipolu nie ma problemu?
Osobiście nie zauważyłem żadnej różnicy w zasięgu/działaniu internetu na przestrzeni różnych pór roku czy warunków atmosferycznych. Poza tym zależy jaki masz las wokół. Jeśli liściasty, to moc odbieranego sygnału od października do kwietnia może być jeszcze wieksza.modytom pisze: Pytanie hipotetyczne - czy w razie pogorszenia pogody/opadów sniegu sygnal o podanych wartosciach moze sie stracic calkowicie albo zejsc na Edge? Jakies rokowania w tym temacie?
?
Jeśli ustawisz połączenia na tylko WCDMA to do EDGE nie ma prawa zejśćmodytom pisze:Pytanie hipotetyczne - czy w razie pogorszenia pogody/opadów sniegu sygnal o podanych wartosciach moze sie stracic calkowicie albo zejsc na Edge? Jakies rokowania w tym temacie?