Witam,
Jakoś udało mi się skonfigurować top netinfo z modemem, ale nie działa idealnie. Przede wszystkim przy każdym uruchomieniu przestawia mi modem (Ustawienia -> Połączenie) z Vodafone Mobile Broadband Modem (ZTE) na Sierra Wireless. Jak bym nie ustawiał po ponownym uruchomieniu znów jest sierra.
Po drugie nie udaje mi się ustawić checkboxa "Komunikacja AT". Komunikat błędu:
Nie otrzymano prawidłowej odpowiedzi z portu.
Odpowiedź modemu:
ERROR
Modem konfigurowałem wg http://zrob-to-sam.cba.pl/index.php/por ... nych-sieci
Dzięki za pomoc!
Problem z modemem Vodafone K3805-z i Aero2 (top netinfo)
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Problem z modemem Vodafone K3805-z i Aero2 (top netinfo)
W oknie:marcin_tt pisze:przy każdym uruchomieniu przestawia mi modem (Ustawienia -> Połączenie) z Vodafone Mobile Broadband Modem (ZTE) na Sierra Wireless. Jak bym nie ustawiał po ponownym uruchomieniu znów jest sierra.
Ustawienia > Auto modem i port
wyłącz opcję "Próbuj automatycznie ustawić modem podczas uruchamiania programu"
W tym samym oknie co poprzednio wyłącz opcję "Próbuj automatycznie ustawić port podczas uruchamiania programu".Po drugie nie udaje mi się ustawić checkboxa "Komunikacja AT". Komunikat błędu:
Nie otrzymano prawidłowej odpowiedzi z portu.
Odpowiedź modemu:
ERROR
Włącz Menadżer Urządzeń (Menu > System > Mendżer urządzeń), sprawdź jakimi portami dysponujesz i w TNI ręcznie ustaw ten, który będzie działał (detali Ci nie podam, bo nigdy nie miałem do czynienia z modemami ZTE).
Gdy już znajdziesz poprawne ustawienia, to możesz je dopisać w oknie Ustawienia > Auto modem i port i włączyć automatykę wyboru.
Jeśli wszystko będzie dobrze działało, to nie zapomnij podać nam tutaj tych ustawień.
Krzysztof
-
- Początkujący użytkownik forum
Menu > System > Mendżer urządzeń niestety u mnie nie skutkuje żadną akcją . Ale podszedłem do tematu inaczej. Zmieniłem port na COM9: Port Vodafone Mobile Broadband Secondary Port (ZTE) (COM9) i odznaczyłem oba checkboxy w oknie Auto modem i port. Działa - dzięki za pomoc.Chris-Kr pisze:Włącz Menadżer Urządzeń (Menu > System > Mendżer urządzeń), sprawdź jakimi portami dysponujesz i w TNI ręcznie ustaw ten, który będzie działał (detali Ci nie podam, bo nigdy nie miałem do czynienia z modemami ZTE).
Gdy już znajdziesz poprawne ustawienia, to możesz je dopisać w oknie Ustawienia > Auto modem i port i włączyć automatykę wyboru.
Jeśli wszystko będzie dobrze działało, to nie zapomnij podać nam tutaj tych ustawień.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2012-08-12, 18:21 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2012-08-12, 17:21 przez marcin_tt, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Ale to już jest przypadłość Windows 7, a nie TNI.marcin_tt pisze:Menu > System > Mendżer urządzeń niestety u mnie nie skutkuje żadną akcją .
Krzysztof