Nokia 6020- wirusy?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Nokia 6020- wirusy?
Swojego telefonu Nokia 6020 używam jako modemu do łączenia się z netem. I od kilku dni tewlefon zachowuje się dziwnie. W trakcie wysyłania esa, albo rozmowy potrafi mi się wyłączyć. ALe to wyłączanie wyfgląda dziwnie, bo po prostu zanika mi to co jest na wyświetlaczu. Kawałek po kawałku. Czy to moga być wirusy? Co z tym zrobić?
- piori
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Nokia 6020- wirusy?
Nie winiłbym wirusów za wszystko co złe... Tak robią państwo pracujący w BOK-ach, którzy nie mają innych pomysłów i zawsze zwalają na wirusy lub na samego użytkownika.
Ja winy dopatrywałbym się raczej w samym telefonie. Najprościej chyba iść do jakiegoś serwisu z telefonami i pokazać fachowcowi jak to wygląda i niech on się wypowie na ten temat, może to jakaś typowa usterka i tania do usunięcia.
Ja winy dopatrywałbym się raczej w samym telefonie. Najprościej chyba iść do jakiegoś serwisu z telefonami i pokazać fachowcowi jak to wygląda i niech on się wypowie na ten temat, może to jakaś typowa usterka i tania do usunięcia.
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
...Niestety to już normalne... Telefony z Symbianem są szczególnie narażone... http://www.frazpc.pl/news/10924-Cabir_w ... em_Symbian
...Telefon może sam bez naszej wiedzy wysyłać sms-y, infekować kolejne poprzez BT (dlatego najlepiej je wyłączać). Idąc ulicą możemy dostać się w zasięg takiego zainfekowanego fona i otrzymać mały prezencik. Brzmi to może nieprawdopodobnie ale niestety to prawda...
...Telefon może sam bez naszej wiedzy wysyłać sms-y, infekować kolejne poprzez BT (dlatego najlepiej je wyłączać). Idąc ulicą możemy dostać się w zasięg takiego zainfekowanego fona i otrzymać mały prezencik. Brzmi to może nieprawdopodobnie ale niestety to prawda...
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
dobra dobra...mar_kow pisze:...Niestety to już normalne... Telefony z Symbianem są szczególnie narażone... http://www.frazpc.pl/news/10924-Cabir_w ... em_Symbian
ale tu mowa o telefonie Nokia 6020. mozliwe ze to wina oprogramowania. jaką masz wersję? wpisz *#0000# i napisz jakie masz