witam,
Kilka miesięcy temu stanąłem przed koniecznością zmiany miejsca zamieszkania. Niezbyt daleko - raptem 300-400 m. od dotychczasowego. W moim starym domu od wielu lat korzystałem z neostrady i byłem bardzo zadowolony. Niestety w nowym domu już tak dobrze nie jest - tepsa/orange nie chce mi podłączyć telefonu argumentując, że musieliby wkopać nowy słup a to wymaga pozwoleń, formalności itp. jednym słowem im się nie chce.
Jako że od mojego poprzedniego domu jest niedaleko - ok 300 m. pomyślałem nad przesłaniem sygnału neostrady do nowego drogą radiową. I w związku z tym chciałbym uzyskać trochę informacji.
1. jaki sprzęt będzie mi do tego potrzebny? Zaznaczyć muszę, że między domami jest trochę drzew i chyba kawałek czyjegoś dachu, tak więc optycznej widoczności raczej nie ma.
2. Jak taki sprzęt skonfigurować.
3. czy muszę uzbroić się w jakieś pozwolenia.
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje.
Pozdrawiam,
Jan
przesłanie sygnału neostrada między dwoma domami
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: przesłanie sygnału neostrada między dwoma domami
Pozwolenie na korzystanie z neo poza lokalem. A tego nie dostaniesz.kamjan pisze:czy muszę uzbroić się w jakieś pozwolenia.
Nie pomagam na PW.
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: przesłanie sygnału neostrada między dwoma domami
Można się nie przejmować brakiem takowego?Pozwolenie na korzystanie z neo poza lokalem. A tego nie dostaniesz.
Ostatnio zmieniony 2012-09-21, 05:07 przez kamjan, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*