Mam problem z instalacją routera D-Link DIR-615. Kupiłem urządzenie jakiś czas temu, lecz nie zawiera ono w pudełku płyty instalacyjnej. Podobno wszystkie potrzebne sterowniki czy instalatora można ściągnąć z internetu. Niestety na stronie d-linka wszystkie linki z plikami do ściągnięcia są chyba nieprawidłowe, bo nie włącza się okno pobierania (ładuje się tylko i po minucie wyskakuje "error"). I moje pytanie brzmi: czy zna ktoś alternatywne linki do sterowników lub jakiś inny sposób na instalację tego urządzenia? Napisałem do d-link w sprawie nieprawidłowych linków, ale wątpię, żeby na razie coś z tym zrobili.
Instalacja D-Link DIR-615
Moderator: Moderatorzy
-
mikolaj__p
- Początkujący użytkownik forum
Instalacja D-Link DIR-615
Pisałem już na jednym forum, ale napiszę też tutaj. 
Mam problem z instalacją routera D-Link DIR-615. Kupiłem urządzenie jakiś czas temu, lecz nie zawiera ono w pudełku płyty instalacyjnej. Podobno wszystkie potrzebne sterowniki czy instalatora można ściągnąć z internetu. Niestety na stronie d-linka wszystkie linki z plikami do ściągnięcia są chyba nieprawidłowe, bo nie włącza się okno pobierania (ładuje się tylko i po minucie wyskakuje "error"). I moje pytanie brzmi: czy zna ktoś alternatywne linki do sterowników lub jakiś inny sposób na instalację tego urządzenia? Napisałem do d-link w sprawie nieprawidłowych linków, ale wątpię, żeby na razie coś z tym zrobili.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Instalacja D-Link DIR-615
Jedyny słuszny sposób konfiguracji to przez przeglądarkę internetową, żadnych aplikacji czy sterowników nie trzeba. Jedyne co jest istotne to znajomość domyślnego hasła użytkownika admin.mikolaj__p pisze:lub jakiś inny sposób na instalację tego urządzenia?
Nie pomagam na PW!
-
mikolaj__p
- Początkujący użytkownik forum
Chodzi o to, aby wpisać w przeglądarkę 192.168.0.1 ? Jeśli tak, to ładuje mi się to tylko, ale nic nie pokazuje.
- wojteks
- *** Administrator ***
Nie znam domyślnych ustawień tego routera, zmień przeglądarkę na próbę.mikolaj__p pisze:Chodzi o to, aby wpisać w przeglądarkę 192.168.0.1 ?
Nie pomagam na PW!