Masz dwie możliwości:
1) Kupić kartę pre-paid zagranicznego operatora i włożyć ją do modemu / komórki bez sim-locka ALE uważaj bo ja właśnie dzisiaj wróciłem z Chorwacji i tam kupiłem lokalnego prepaida i wyszedłem na tym jak Zabłocki na mydle - wcięło ok 50zł za samą aktywacje...
Wejdź na stronę
http://www.prepaidgsm.net/ i tam zobacz jakich operatorów masz do dyspozycji. Jak wybierzesz kraj to jak klikniesz na logo operatora - przeniesie się na jego stronę. Tam gdy wybierzesz język angielski możesz poszperać po cennikach i ofertach albo na miejscu udać się do jakiegoś salonu jednego z operatorów i popytać. Tak czy inaczej nie polecam takiego rozwiązania gdyż ceny za korzystanie z internetu w ten sposób będą kosmiczne. Ja już się naciąłem i powiem Ci tyle, że wolałbym pójść raz na tydzień do kafejki na godzinę.
2) Podłączyć się do niezabezpieczonej sieci bezprzewodowej. Np. ktoś ma router i nie ustawił na nim hasła - jeśli jesteś w zasięgu możesz się bez problemu podłączyć. Jeśli jednak będą to sieci zabezpieczone, możesz pokusić się o popytanie sąsiadów lub właściciela hotelu / pensjonatu o udostępnienie hasła i zaproponować trochę ojro. Możliwe, że się zgodzi.
Jednak ja na twoim miejscu dałbym sobie spokój. Szkoda nerw i pieniędzy.