Witam. Prosze o pomoc w polączeniu tych dwóch routerów.
Mam internet radiowy. Od anteny na dachu po kablu internet wchodzi do routera airive wt-2000r. Ten router rozprowadza sygnal po domu. Na pietrze jest juz gorszy sygnal (po wymianie antenki w routerze wt-2000r na mocniejsza jest lepiej). Na piętrze postawiłem router air live wl-5450AP by wylapywal sygnal z tego rautera na dole i rozprowadzal mocniej sygnal na pietrze, ale przede wszystkim chce by ten router na gorze czyli wl-5450AP lapal sygnal przez wifi z tego z dolu i by od niego (tego na pietrze) po kablu szedl internet do telewizora smart tv. Wiem ze powinienem ustawic w tym routerze wl-5450AP opcje Repeater, ale nie mam zielonego pojecia jak to zrobic. Podlaczylem router wl-5450Ap do pradu i nie wiem co dalej. Nie wiem jak co ustawic, bo ciagle widze na komputerze ten router z dolu wt-2000r. Nie wiem jak wejsc w ustwienia bo ciagle wlaczaja sie ustawienia tego wt-2000r. jak wpisze Prosze o pomoc. pozdrawiam serdecznie
Połączenie air live wt-2000R z air live wl-5450AP
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Połączenie air live wt-2000R z air live wl-5450AP
Jeżeli już to AP Client, opcje "Reoeater" najczęściej nie działają dobrze.marasw pisze:Wiem ze powinienem ustawic w tym routerze wl-5450AP opcje Repeater,
Połącz się kablem do WL5450 zgodnie z opisem w instrukcji, najlepiej na czas konfiguracji się odłączyć od WT-2000.marasw pisze:Nie wiem jak co ustawic,
Nie pomagam na PW!