Poszukiwany router z funkcją repeater

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
s-f
Początkujący użytkownik forum

Poszukiwany router z funkcją repeater

Post autor: s-f »

Mam router Asusa w domu model DSL-N11, niestety ma za słaby sygnał aby w całym domu można było korzystać z Wifi, więc chciałem kupić do niego repeater, aby poprawić jakość sygnału. Przy okazji chciałbym podłączyć do tego routera dysk po kablu USB i używać go jako dysku sieciowego. Czy jesteście w stanie polecić mi jakieś urządzenie?

Drugie moje pytanie jest bardziej techniczne do routera Asusa mam podłączoną stacjonarke po kablu, teraz jak do tego routera (który ma służyć jako repeater) podłącze dysk to czy ze stacjonarnego kompa będę go widział?

A repeater musiałby działać po Wifi bo z tego co mi wiadomo są modele co działają po kablu, ale taki wariant jest nie możliwy.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Poszukiwany router z funkcją repeater

Post autor: Jo_gurt »

Zapomnij o repeaterach, a tym bardziej o podłączeniu dysku sieciowego. Nawet jeśli zadziała to wydajność będzie tak żałosna, że szybciej ci będzie zrzucić cokolwiek na pendrive'a.
ODPOWIEDZ