Mam następującą sieć:
Router ZTE ZXV10 W300 pełniący funkcję tak na serio tylko przejściówki z RJ-11 na RJ-45 i jest on przewodowo połączony do tp-link tl-wr340g z którego jest Wi-Fi
później jest Access Point w trybie Client (airlive wl-5460AP) połączony do stacjonarki i teraz chcę za pomocą RDP (bez żadnego dodatkowego oprogramowania) zrobić dostęp do pulpitu zdalnego spoza mojej sieci lokalnej (w lokalnej sieci działa dobrze) tylko pytanie jak mam to zrobić aby działało tak jak trzeba i jak ustawić tego ZTE ZXV10 W300 aby przekierował port na ten stacjonarny (który port przekierować) oraz pytanie czy ten access point też musi być jakoś ustawiony ?? (stacjonarka i access point mają stałe IP także nie ma przydzielanego po DHCP jednak jest jeden problem Stacjonarka ma IP: 192.168.1.XXX a router ZTE ma IP: 192.168.20.XXX, nie wiem jakie IP ustawić na stacjonarce (czy te na .20. czy te na .1. ?? ) i czy trzeba także ustawiać TP-Linka jakoś czy go zostawić tak jak jest ?? (Link do rysunku: http://img600.imageshack.us/img600/2209/siecw.jpg )
Nie wiem czy napisałem to w dobrym temacie, dlatego proszę o przeniesienie go do innego tematu w razie problemu
Przekierowanie portów
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum