iPlus a używanie nadajników Aero2
Moderator: Moderatorzy
- KuKiKaZMaN
- Użytkownik forum
iPlus a używanie nadajników Aero2
Witam ponownie,
Już po naprawach BTS (o którym pisałem wcześniej na forum).
Coś musieli tam spartolić, bo bardzo wolno działa, zasięg na poziomie -78dBa a pobieranie max 1,5Mbps (w godzinach 00:00 - 12:00).
Modem automatycznie wykrywa nadajnik Aero2 i to do niego chce się łączyć (-70dBa) ale ciągle wyświetla komunikat - "Nie udało się połączyć z Internetem"
Czy to normalne?
Nie pozostało mi nic innego, jak grzebać w ustawieniach i zmienić ręcznie na pasmo 2100 - czyli ten nieszczęsny nadajnik z max 1,5Mbps.
Proszę o informację - jak to bywa z tymi nadajnikami Aero2.
W dawnych czasach (2012) - nie musiałem się o nic martwić, uruchamiałem modem, zasięg 3/5 i internet śmigał 7Mbps, a teraz taki bajzel...
Już po naprawach BTS (o którym pisałem wcześniej na forum).
Coś musieli tam spartolić, bo bardzo wolno działa, zasięg na poziomie -78dBa a pobieranie max 1,5Mbps (w godzinach 00:00 - 12:00).
Modem automatycznie wykrywa nadajnik Aero2 i to do niego chce się łączyć (-70dBa) ale ciągle wyświetla komunikat - "Nie udało się połączyć z Internetem"
Czy to normalne?
Nie pozostało mi nic innego, jak grzebać w ustawieniach i zmienić ręcznie na pasmo 2100 - czyli ten nieszczęsny nadajnik z max 1,5Mbps.
Proszę o informację - jak to bywa z tymi nadajnikami Aero2.
W dawnych czasach (2012) - nie musiałem się o nic martwić, uruchamiałem modem, zasięg 3/5 i internet śmigał 7Mbps, a teraz taki bajzel...
TamGdzieBukmacherMówiDobranoc
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: iPlus a używanie nadajników Aero2
z mojego doświadczenia nie mam problemów z łączeniem z Aero 2KuKiKaZMaN pisze:jak to bywa z tymi nadajnikami Aero2.
mam i kartę Plusa i kartę Aero2
wiadomo, jak włożę aero to łączy się tylko z Aero2
natomiast jak używam plusa to łączy się tak samo z Plusem jak i Aero, przy czym już dłuższy czas sieć przedstawia się zawsze jako PLUS, a nie jak dawniej PL17
w sumie mam 2 karty iPlusa, jedną starszą (z 5 lat) drugą roczną (już z możliwością LTE) także modem E398 i nie mam takich problemów na żadnej z nich
- KuKiKaZMaN
- Użytkownik forum
Pewnie znów coś się zepsuło i "technicy" będą to naprawiać przez 15 dni tak jak UMTS 2100 Plusa - akurat tego, z którego korzystam.
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Ostatnio Plus ostro modernizuje W900 i często są usterkiKuKiKaZMaN pisze:Pewnie znów coś się zepsuło
- KuKiKaZMaN
- Użytkownik forum
Jedyne co mnie jeszcze trzyma w Plusie to nocne łowy (od 00:00 do 12:00 bez limitu danych) i prędkość pobierania na poziomie 68Mbps
jak zaparkuję w pobliżu BTSa LTE 

- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
W nowych umowach już tego nie maKuKiKaZMaN pisze:od 00:00 do 12:00 bez limitu danych
- KuKiKaZMaN
- Użytkownik forum
Mi zostało jeszcze 8 miesięcy beztroskiego pobierania nocami 
P.S
No chyba że się operator zdenerwuje i mnie zablokuje - swego czasu pobierałem ponad 200 GB w jedną noc... i wiatraczkiem chłodziłem modem - topił się

P.S
No chyba że się operator zdenerwuje i mnie zablokuje - swego czasu pobierałem ponad 200 GB w jedną noc... i wiatraczkiem chłodziłem modem - topił się