TP-LINK TL-MR3420 + Huawei E3131

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Hardjack
Początkujący użytkownik forum

TP-LINK TL-MR3420 + Huawei E3131

Post autor: Hardjack »

Posiadam taki router i modem 3G z Orange jak w tytule i mój problem objawia się tym, że po odłączeniu zasilania od router`a muszę ponownie wpisywać kod PIN w ustawieniach routera. Kiedy tego nie zrobię nie mam połączenia z internetem. Przejrzałem wszystkie opcje i nigdzie nie widziałem możliwości wyłączenia weryfikacji kodu PIN. Próbowałem zrobić to poprzez manager połączeń (program od Orange) i przy próbie wyłączenia kodu PIN pojawia się błąd urządzenia i tak za każdym razem, próbowałem też na innym komputerze i pojawiał się ten sam komunikat.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: TP-LINK TL-MR3420 + Huawei E3131

Post autor: wojteks »

PIN z kary orange na 99.99% nie da się zdjąć. Musisz mieć firmware które go zapamiętuje i podaje modemowi w odpowiednim momencie.
Nie pomagam na PW!
Hardjack
Początkujący użytkownik forum

Re: TP-LINK TL-MR3420 + Huawei E3131

Post autor: Hardjack »

Aha, dzięki. No musi tak być bo pamiętam jak kiedyś chciałem wyłączyć weryfikacje kodu PIN u dziewczyny to pojawiał się podobny błąd chociaż było tam inne oprogramowanie i modem. Poszukam czy jest taki firmware.
ODPOWIEDZ