HUAWEI E3131 & Vista

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
maciekan123
Początkujący użytkownik forum

HUAWEI E3131 & Vista

Post autor: maciekan123 »

Witam! Kupiłem bardzo niedawno modem z oferty T mobile w celu korzystania z Internetu na lapku typu HP Pavillion z systemem vista home premium, 2 GB RAM. Wcześniej korzystałem z iPlusa jednak niedawno skończyła się z nim umowa - była to karta, nie USB. Instalacja Internet Managera przebiegła bez problemu, problem mianowicie pojawił się z używaniem HUAWEI'a gdyż zawsze pojawiał się komunikat, że "system windows musi zainstalować sterowniki dla ...". Jako stacja dysków USB figurował, ale nie jako modem. Próbowałem podawać katalog(dokładny) ze sterami, ale nie wychodziło. Potem próbowałem parę rozwiązań które znalazłem na forach m.in. tutaj lecz nie było widocznych efektów. Dlatego też ostatecznie, po paru restartach i reinstall'ach, zwracam się z zapytaniem o możliwe rozwiązanie. Za pomoc będę wdzięczny.
devb
Użytkownik forum

Re: HUAWEI E3131 & Vista

Post autor: devb »

wyczysc i odinstaluj MP ,wszystkie drivery i zainstaluj tylko same drivery Version 4.25.11.00 np. z chomika lesiolo (Driver setup uruch. z prawami admina) i progs TNI znajducjacy sie tutaj na forum.
Awatar użytkownika
jakubd
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: jakubd »

A uruchamiałeś po prostu instalator z tego napędu, który się pojawia w systemie po podłączeniu modemu?
maciekan123
Początkujący użytkownik forum

Post autor: maciekan123 »

Z domyślnego odpalałem, po kilka razy, z restartami :) Jeśli chodzi o tą aplikację, też nie wykrywa, i przy starszym(4.25.07.0) i przy nowszym sterowniku(4.25.11.0). Pokazuje w Install.log że nie znaleziono "AutoRunSetup.exe" w folderze AutoRun. Jutro się przejdę do informatyków, zobaczymy co w trawie piszczy. A może chodzi o SP2...
ODPOWIEDZ