Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach. Reklama:Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.
dasikowa pisze:Wyczytałam, że ten modem/router jest kompatybilny z aero2,
Jest albo nie jest są 3 wersje jedna jest niekompatybilna.
Nie miałaś gdzieś komunikatu o zwiększonych kosztach w roamingu?
Jest tam też przełącznik modem/router jest on w odpowiedniej pozycji?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Wielkie dzięki za odpowiedź. Zaraz popróbuje tak jak napisałeś.
Ps. na karcie, którą dostałam miałam PIN więc nie przypuszczałam, że jest ale wyłączony;)
[ Dodano: 2013-04-17, 21:29 ]
No to klops:(
W pozycji router - świetnie łączy się z urządzeniem, ale już do sieci się nie loguje.
W pozycji modem - najpierw info "jesteś w obszarze roamingu, skontaktuj się z dostawcą internetu", a jak kliknę ok i połącz - "komputer zakończył połączenie"
Mam jeszcze dwa pytania:
1. czy na białych kartach orange da się wyłączyć PIN? (w całej warszawie z tego HLRu już kart bezpinowych nie ma), a inaczej nie umiem zrobić sieci, bo w pozycji router nie ma kiedy wpisać pinu (nie umiem?). Przez modem czy telefon pinu wyłączyć się nie da, jak na czarnych kartach (taką mam w telefonie i działa jak burza).
2. Mam modem Huawei e3131 - on jest kompatybilny z aero2? I jak pozbyć się blokady sieci (jest w oragne).
Wszystko robi mi na złość, żeby pokazać, że mogłam nie oszczędzać na iPadzie i kupić wersję lepszą, a nie tylko wifi:((((
[ Dodano: 2013-04-18, 12:31 ]
problem na dziś mam taki:
Aero w Huawei E3131 działa, działa w pozycji modem w D-linku, ale już jako router nie rejestruje się do sieci. Czyli połączenie kompa/tabletu z wifi mam, ale nie mam połączenie z internetem.