Piotrek24 pisze:Zrób test internetu na samym modemie bez używania jakiejkolwiek anteny, nie odbierzesz może HSPA+ od Play, ale EDGE tak. Wtedy można będzie zobaczyć czy w ogóle modem odbiera cokolwiek. U nie w innym Huawei jak poszło gniazdo antenowe to modem nic nie odbierał nawet bez anteny (rozłączyło jego wewnętrzną antenę).
Internet - Play Online na karte wyszukuje tylko sieć UMTS HSPA+ oraz 3G to internet na karte jak wkładam zwykłą karte Play, EDGE normalnie odbiera bez anteny, wyszukuje także EDGE innych operatorów, np. niedaleko mojej miejscowości jest T-mobile GSM odbiera świetnie.
Dziwi mnie troche co prawda drzewa już w liście obrosły, ale jak nie miały to i tak problem z zasięgiem był od dłuższego czasu.
Mieszkam w troche niezbyt przyjemnym miejscu, troche niżej położony dom. Teraz jak tak patrze, przestawiam centymetrami antene to myśle że jakby antena była na dachu to nikłe szanse ponieważ początkowo sygnał ma lekko ale po 100metrach rozciąga się kurtyna drzew obrosła w liście nic nie, jest w niej mała luka na którą mniej więcej antena zawsze była ustawiona i zasięg był

. A dalej czysta droga dla sygnału.
Dodam jeszcze że sąsiad jak założył internet radiowy miał identyko problem z zasięgiem. Tyle że miał wyżej położony dom i maszt anteny miał bardzo wysoko.
A też w nocy, dzień nie polece w strone ogrodu i nie wyrżne ich wszystkich

bo na pewno by nikt ich braku nie zauważył.
Ja raczej był nie wszedł na dach, po mam stromy

i sama blacha, ogólnie stary dach nawet jakbym się odwarzył

to nie miałbym jak sprawdzić zasięg a latać góra dół zmieniając nieco kąt anteny odpada jeszcze z efektem

to ja dziękuje bardzo

. Raczej zastanawiałbym się nad firmami z okolic Kietrza dającymi te usługi jakie to <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> koszty?