Telefon stacjonarny z kartą sim -Plusa
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Telefon stacjonarny z kartą sim -Plusa
Witam mieszkam w miejscowości w której jest dość słaby zasięg gsm i moje pytanie jest takie czy da się jakoś tak zrobić aby telefon stacjonarny (sygnał radiowy) działał na kartę sim dowolnego operatora no i można było go podłączyć pod antenę zewnętrzną? Obecnie mam taki terminal od TP w nim siedzi karta sim do niego podłączony jest telefon i antena , no ale po rozwiązaniu umowy będę musiał go chyba oddać a jak nawet nie to na nim pewnie tylko ta karta z tp działa.
Ostatnio zmieniony 2013-07-29, 10:45 przez mati066, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Telefon stacjonarny z kartą sim -Plusa
Jaki, producent, typ, model?mati066 pisze:Obecnie mam taki terminal od TP
Zawsze możesz kupić np. router Huawei z wyjściem na analogowy telefon i do niego normalny telefon bezprzewodowy podłączyć.
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
wojteks pisze:<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Zaraz zobacze model ,a ten router -jak by to działało wyglądało w telefonie bym musiał mieć wifi?
Ostatnio zmieniony 2013-07-29, 10:45 przez mati066, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Nie, działałby jakiś najnormalniejszy telefon analogowy stacjonarny albo bezprzewodowy.mati066 pisze:a ten router -jak by to działało wyglądało w telefonie bym musiał mieć wifi?
[ Dodano: 2013-07-29, 10:37 ]
Lub tańsze rozwiązanie czyli coś tego typu http://allegro.pl/aparat-telefoniczny-s ... 16470.html
Nie pomagam na PW!
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Niezbyt ekonomiczne rozwiązanie. Te routery są drogie, a w taryfach data koszty rozmów są raczej bardzo wysokie. Z resztą jeśli mamy taryfę data to aż prosi się o zakup bramki VoIP.wojteks pisze:Zawsze możesz kupić np. router Huawei z wyjściem na analogowy telefon i do niego normalny telefon bezprzewodowy podłączyć.
Jeśli ktoś się upiera aby mieć telefon "stacjonarny" gsm http://allegro.pl/listing/listing.php?s ... aign=opera , to jest kilka modeli które świetnie go udają, prawdopodobnie można do nich podłączyć zewnętrzną antenę, kosztują poniżej 200zł. Do takiego telefonu najlepiej wziąć ofertę z numerem stacjonarnym, wszyscy oprócz orange mają takie oferty.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Stały użytkownik forum
Żeby zamontować w nim antenę zewnętrzną najpierw trzeba wykręcić tą plastikową czy jak? Dla czego oferta z numerem stacjonarnym , ja wziął bym sobie telfon w plusie xperie J z abonamentem 55 zł za to bym miał 170 min do wszystkich sieci to mi by wystarczyło idealnie na styk.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Najprawdopodobniej tak, choć trzeba by zapytać sprzedawcę (choć nie ma pewności, że wie co sprzedaje) też pytanie czy jest tam standardowe złącze.mati066 pisze:antenę zewnętrzną najpierw trzeba wykręcić tą plastikową czy jak?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!