Jaki reparater gsm kupić??
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Jaki reparater gsm kupić??
Witam!
Zamierzam zakupić reparater gsm, lecz pojawiło się multum chińskich podróbek, które potrafią zakłócić nawet pół małego miasteczka.
Czy ktoś używa jakiegoś reparatera gsm w domu??
Proszę podać modele.
Szukam czegoś do 500zł najlepiej jednozakresowy 900mhz lub 1800mhz
Zależy mi na takim, który nie będzie niczego zakłócał i poprawnie działał, nie musi super wzmacniać bo na oknie w jednym miejscu mam 89dbm
Zamierzam zakupić reparater gsm, lecz pojawiło się multum chińskich podróbek, które potrafią zakłócić nawet pół małego miasteczka.
Czy ktoś używa jakiegoś reparatera gsm w domu??
Proszę podać modele.
Szukam czegoś do 500zł najlepiej jednozakresowy 900mhz lub 1800mhz
Zależy mi na takim, który nie będzie niczego zakłócał i poprawnie działał, nie musi super wzmacniać bo na oknie w jednym miejscu mam 89dbm
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Re: Jaki reparater gsm kupić??
Używanie reperatorów jest w polskim prawie zabronione i wątpię żeby Ci ktoś na tym forum w tej kwestii pomógłwiktoriano pisze:Zamierzam zakupić reparater gsm
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Byłem w sklepie i jest urządzenie które ma certyfikat i jest legalne. Przynajmniej tak twierdzi gość w sklepie. Żeby nie było że ja wprowadzam w błąd. Nie pamiętam nazwy dokładnie, ale chyba Signal.Andrzejz78 pisze:Używanie reperatorów jest w polskim prawie zabronione i wątpię żeby Ci ktoś na tym forum w tej kwestii pomógł
http://www.dipol.com.pl/wzmacniacz_repe ... _A6765.htm
Nie wiem, czy ta stronka też jest wiarygodna, ale z niej można wnioskować, że jest to legalne.
RAW
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Urządzenie jest legalne (o ile to w ogóle ma sens), można je sprzedawać, można je kupować, nie wolno używać bez pozwolenia/koncesji.
Gdyby nie miało ce (i możliwe, że homologacji itp.) nie można by go było wprowadzić do obrotu.
Gdyby nie miało ce (i możliwe, że homologacji itp.) nie można by go było wprowadzić do obrotu.
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Właśnie to miałem na myśli a dokładniej chodziło mi o korzystanie z pasma zarezerwowanego bez wymaganego zezwoleniamoher pisze:nie wolno używać bez pozwolenia/koncesji
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Żaden. A szczególnie chiński złom za 500zł. Zamykam.Jaki reparater gsm kupić??
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!