Witam mam Ruter Tp-Link jak ustawić na stronce 192.16.... i tak dalej . . .. by zamiast we wtyczce Line podpiąc internet w numerku na routerze 1 ?? Jak to mam usawic na tej stronce , jestem w 100 % pewny że tak sie da
Z góry dzieki Proszę o dokładna instrucję
To zresetuj router do ustawień fabrycznych (str 57 instrukcji), podłącz wyjście z modemu. tego co masz od neta (RJ45) do portu LAN routera (może być do nr 1) i podłącz komputer do drugiego portu LAN, powinno działać.
wojteks, ja to zrozumiałem tak, że xelusi31, ma w domu urządzenie abonenckie od dostawcy netu po wifi, ale z tego urządzenia (modemu) ma net tylko po kablu (złącze RJ45), a router to pewnie pamiątka po neostradzie.
Skoro masz 8840T to możesz go użyć co najwyżej jako switch bo jako router to on pracował nie będzie, koniecznie trzeba mu wyłaczyć DHCP po stronie LAN i ustawić jakiś sensowny IP żeby nie kolidował z adresacją wewnątrz sieci.
No to mogłeś z pudełka odczytać TD-W8950ND a nie dawać wcześniej jakiś abstrakcyjny link. Masz wersję v1 czy v2 (na etykiecie pod spodem będzie oznaczone).
Niestety, ten sprzęt nie będzie pracował jako router jeżeli nie pracuje z ADSL, może pracowac tylko jako switch i AP dlatego zapytałem jaki masz "modem" czyli AP Client odbierający internet.
Nie koniecznie, nadal nie odpowiedziałeś na pytanie o AP Clienta (antenę). Daj tekstowo wynik z <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=111136#111136" target="_blank">- IPCONFIG -</a> jak masz internet prosto z anteny.