Nie wiem na jaki dystans to ma być. Pewnie na 5 GHz lub 24 GH. Ceny raczej od 200 zł x2 w górę. Ten bardziej profesjonalny sprzęt to koszt 2000 zł w górę. Nie wiem czy potrzebny w takich warunkach. Nie wiem też czy np. Ubiquiti NanoStation M5 Loco wystarczy (warunki pogodowe jak śnieg, deszcz - pewnie i tak stabilniej niż łącze satelitarne) i ile ma być "przepchnięte" przez to łącze.adziu82 pisze: A możesz jaśniej? Cena ( oczywiście w Polsce, tak z ciekawości pytam ) jak to wygląda itp. Rozumiem że fachowiec potrzebny będzie do podłączenia i skonfigurowania tego.
Tutaj bardziej koledzy coś podpowiedzą.
Linków nie stawiałem, ale chyba ktoś chociaż trochę ogarnięty powinien dać radę. Mogę się mylić.
Te hopki to bardzo nieprofesjonalne określanie, które miało zobrazować problem.adziu82 pisze: A co to są te hopki![]()

key to określił jak trzeba.
Można pomyśleć o podpięciu się do tego. Pytanie czy to stałe łącze i jakie prędkości.adziu82 pisze: Szef mieszka właśnie w Cortinie, także neta stałego ma na pewno.
Jo_gurt, wszystko zależy od sytuacji. Jeśli łącze na dole już jest to może taniej zrobić tylko link?Jo_gurt pisze:Jeśli jest widoczność to trzeba zwyczajnie się dogadać z jakimś ISP, niech sam doślePo co kombinować.