Jaki router do internetu WiFi + komórkowego

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
pzm

Jaki router do internetu WiFi + komórkowego

Post autor: pzm »

Szukam pomocy w sprawie doboru sprzętu. Chcę w centralnym miejscu postawić router do którego podepnę internet po kablu RJ-45 do tego chciałbym dodać drugi internet z modemu Play (z anteną zewnętrzną).

Po co dwóch dostawców? Internet z kabla ma niestabilne łącze ale nie ma ograniczeń transferu dlatego chcę go udostępnić dla wszystkich użytkowników. Internet Play ma stabilne łącze i niski PING ale za to limit transferu. Dlatego tego neta używam tylko do gier.

Mam 3 komputery i chciałbym mieć możliwość wyboru z którego netu będę korzystał na jednym z PC (tym do grania). Zazwyczaj z netu kablowego a do gier z Play-a. Reszta kompów podpięta do routera po WiFi i ma korzystać tylko z netu kablowego.

Oczywiście nie chcę latać do routera i ręcznie "wajchowąć" :)

Teraz pytanie jaki router może mi to obsłużyć ?
Awatar użytkownika
clamaranop
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Jaki router do internetu WiFi + komórkowego

Post autor: clamaranop »

Skoro z play będziesz korzystał tylko na jednym komputerze nie lepiej podpiąć modem pod USB ?
ODPOWIEDZ