Pomoc w wyborze operatora i sprzętu
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Pomoc w wyborze operatora i sprzętu
Witam wszystkich znawców. Chciałbym założyć internet w lokalizacji 51.248198,17.474380.
Patrząc na mapę BTSów najbliżej mam nadajnik T mobile 6km. Później w odległości 7km cała reszta. Myślałem o Plusie ale czy będzie zasięg i jakaś przepustowość? Proszę o radę co wybrać i na jakim sprzęcie poskładać. Z góry dziękuje.
Patrząc na mapę BTSów najbliżej mam nadajnik T mobile 6km. Później w odległości 7km cała reszta. Myślałem o Plusie ale czy będzie zasięg i jakaś przepustowość? Proszę o radę co wybrać i na jakim sprzęcie poskładać. Z góry dziękuje.
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Re: Pomoc w wyborze operatora i sprzętu
Kolego Pan-Paluch, napisz trochę więcej o twoich preferencjach
Abonament czy prepaid?
Do czego ma być?
Ile kasy możesz przeznaczyć na sprzęt?
Na początek proponuje zaopatrzyć się w prepaidy dostępnych tam operatorów i sprawdzenie na miejscu jak mniej więcej chodzi internet u każdego z nich Do testów polecam modem E398 (HSPA+DC, LTE) ze względu na łatwość przełączania pasm i technologii
Abonament czy prepaid?
Do czego ma być?
Ile kasy możesz przeznaczyć na sprzęt?
Na początek proponuje zaopatrzyć się w prepaidy dostępnych tam operatorów i sprawdzenie na miejscu jak mniej więcej chodzi internet u każdego z nich Do testów polecam modem E398 (HSPA+DC, LTE) ze względu na łatwość przełączania pasm i technologii
-
Myślałem o abonamencie. Internet rozdzielony na dwa laptopy do przeglądania stron www.
Żadnego ściągania i oglądania filmów.
Żadnego ściągania i oglądania filmów.
-
Witam, byłem dzisiaj z telefonem sprawdzić jaki zasięg jest z plusa i udało mi się nawet złapać 3G przeplatane z H+. Wydaje mi się że jak będzie kierunkowa antena to powinno być ok. Co o tym sądzicie? Jakie sprzęty polecili byście? Czy Polsat jak się weźmie telewizje to nie dorzuca jakiegoś internetu z satelity? Może w tym kierunku pójść w końcu polsat i plus to to samo:) Chyba:)
- wojteks
- *** Administrator ***
Nie.Pan-Paluch pisze:Czy Polsat jak się weźmie telewizje to nie dorzuca jakiegoś internetu z satelity?
Prawie.Pan-Paluch pisze:w końcu polsat i plus to to samo:) Chyba:)
Stacjonarnie to Huawei b593s-22 ze znanego portalu za 300-400zł.Pan-Paluch pisze: Jakie sprzęty polecili byście?
Nie pomagam na PW!
-
- Guru bezprzewodowy
W twojej lokalizacji zasięg 3G w Plusie zapewnia sieć UMTS900 Aero2. Najbliższy BTS w Oleśnicy ul. A. Krajowej lub w Gaszowicach. Odległość ok. 7 km. Do prawidłowego działania potrzebna antena na 900MHz. Polecane ATK-20 i ATK-10/900. W Plusie warto brać umowę ze sprzętem. B-593s-22 jest za 3 zł.
- wojteks
- *** Administrator ***
Plus raty w abonamencie.matek451 pisze:B-593s-22 jest za 3 zł.
Nie pomagam na PW!
-
- Guru bezprzewodowy
W Plusie warto brać ze sprzętem. Np oferta tylko SIM na dwa lata -limit 30GB za 59,90. Oferta z B-593s-22 na dwa lata-limit 25GB( Power LTE) za 59,90. Wprawdzie limit mniejszy o 5GB ale sprzęt wart 350 zł za jedno piwo. Ogólnie nowoczesny sprzęt najtańszy w Plusie, stąd tak dużo ofert na Allegro.