https://www.youtube.com/watch?v=-O1pmQ7Xmy4.
Jednak niestety mi wyświetla się błąd i nie wiem jak go rozwiązać:

Jak pomóc menadżerowi IIS sprawdzić czy konto wbudowane ma dostęp, aby strona "strona liceum" się otwierała ?
Moderator: Moderatorzy
Czy chodzi tutaj o Tożsamość:Jo_gurt pisze:Sprawdz na jakim użytkowniku działa pula aplikacji
Folderu nieudostępniłem. Komu go udostępnić jeżeli chce aby mógł go odczytać użytkownik o loginie anowak na windowsie 7 w domenie pepperoni.local którą utworzyłem ? Czy wystarczy tylko go udostępnić użytkownikowi anowak czy komuś jeszcze ?Jo_gurt pisze: i kto ma dostęp do folderu.
NetworkService w polskiej wersji językowej nazywa się Usługa Sieciowa.Jo_gurt pisze:Ale musisz ją dodać do uprawnień NTFS na folderze
Ping idzie?Rubel pisze:iceum.zstio.edu.pl jako adres nieprawidłowy.
Wiem co to jest DNS, jednak nie wiem jak ten problem rozwiązać. na serwerze mam zainstalowaną domene z DHCP oraz DNS. To co z DNS nie tak skoro jest zainstalowany ?Jo_gurt pisze:To masz problem z DNSem na tym kompie.
Pewnie trzeba jeszcze go skonfigurować...Rubel pisze: To co z DNS nie tak skoro jest zainstalowany ?
Czyli rozumiem że mam go skonfigurować w tym kreatorze:Jo_gurt pisze:Pewnie trzeba jeszcze go skonfigurować...
Jak go wpiąć ? Jak sprawdzić czy jest on wpięty ? Czy w tym oknie już widać że jest on wpięty bo ja myśle że jest wpięty:Jo_gurt pisze:Serwer z IISem jest wpięty w domenę?
Domena ma nazwę pepperoni.localJo_gurt pisze:Jaką ma nazwę?