internet z k750 przez bluetooth ale inaczej
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
internet z k750 przez bluetooth ale inaczej
mam 2 kompy - stacjonarnego i lapa. W lapie bluetooth. Do stacjonarnego podłączony internet. Zastanawiam się czy podłączając po standardowym kabelku k750i do komputera stacjonarnego będę mógł ze stacjonarnego poprzez k750i udostępnić połączenie internetowe laptopowi via bluetooth?
Czy ktoś czegoś takiego próbował? Czy to możliwe? I jak się do tego zabrać?
Czy ktoś czegoś takiego próbował? Czy to możliwe? I jak się do tego zabrać?
- Next3
- Użytkownik forum
Re: internet z k750 przez bluetooth ale inaczej
tak jest to możliwe tyle że bluetooth ma zasięg taki jaki ma i laptop od koma nie moze byc za daleko.
Jak sie za to zabrać?:
połączenie dial-up przez bluetooth zrób to na laptopie
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=380978#380780
(to opracowane przez Jaco)
połącz się jak już skonfigurujesz połączenie przez blutha, włącz k750 do kabla pod kompa i połącz się jeszcze raz na kompie powinno wszystko dzialać sprawdzałem ..
Jak sie za to zabrać?:
połączenie dial-up przez bluetooth zrób to na laptopie
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=380978#380780
połącz się jak już skonfigurujesz połączenie przez blutha, włącz k750 do kabla pod kompa i połącz się jeszcze raz na kompie powinno wszystko dzialać sprawdzałem ..
-
martwy link.http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=380978#380780
Dobra ale jak mam skonfigurowanego lapa to co zrobić aby na stacjonarnym udostępnić połączenie sieciowe? Podłączam k750i i co? Właczyć bluetootha? Co dalej?
- Next3
- Użytkownik forum
jeśli masz na lapie juz dial-up to włącz w lapie bluetooth na komie włącz, komóra spyta czy pozwalasz aby laptop uzył ją jako modem zatwierdzasz i finito.na laptopie masz już neta ale na stacjonarnym nie no to podłącz phone do stacjonarnego i połącz się jeszcze raz na stacjonarnym.
jeśli prawidlowo zrobiłeś dial-up przez bluetootha
to powinno wszystko ddziałać
sory za link
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=40019#40019 zrób według tej instrukcji na dole
jeśli prawidlowo zrobiłeś dial-up przez bluetootha
to powinno wszystko ddziałać
sory za link
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=40019#40019 zrób według tej instrukcji na dole
-
na lapie - dial-up połączenie jest ok - wciskam "połącz" i komóreczka informuje o próbie podłączenia ale po mojej zgodzie zaczyna łączyć się z internetem przez gsm, a tego nie chcę - chcę aby udostępniała podłączenie ze stacjonarnego kompa - tylko jak stacjonarny skonfigurować?
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Chcesz podłączyć komórkę do PC i korzystać jednocześnie na PC i na lapku z tego internetu? Czy komórka może ma tylko służyć jako nadajnik BT? Bo się troszkę zgubiłemmaster_szumi pisze:chcę aby udostępniała podłączenie ze stacjonarnego kompa - tylko jak stacjonarny skonfigurować?

A nie lepiej będzie to zrobić tak jak tu było opisane:

Generalnie jeżeli chcesz to zrobić po BT, to potrzebujesz odpowiednich aplikacji do BT, które najlepiej jak emulują karty sieciowe. BlueSolei chyba to robił, ale jakoś nigdy nie spotkałem kogoś, komu to zadziałało. Ja też to kiedyś próbowałem zrobić i mi się nie udało.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
własnie tego chcępodłączyć komórkę do PC i korzystać jednocześnie na PC i na lapku z tego internetu
wiem o tym. Tylko, że po wifi muszę biegać do sklepu a tutaj myślałem czy można bluetooth wykorzystać, bo chodzi naprawdę o bliską odległość - po prostu nie chce mi się kabla pod lapa podłączać.szczególnie jak masz w lapku WiFi, to dodajesz do PC kartę WiFi za powiedzmy 30zł i śmigasz.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
To tak jak pisałem, w teorii takie coś powinno działać ale w praktyce nie znam nikogo, komu to działa.master_szumi pisze:tutaj myślałem czy można bluetooth wykorzystać, bo chodzi naprawdę o bliską odległość - po prostu nie chce mi się kabla pod lapa podłączać.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- DJ1910
- Specjalista bezprzewodowy-senior
nie musisz do sklepu biegac, kup kartę WiFi na allegro a poczta Ci do domu przyniesie:) wg mnie tak bedzie najlepiej w tym przypadkumaster_szumi pisze:Cytat przycięty przez Moderatora ->Jaco - Panie i Panowie tniemy zbędne cytaty!
Tylko, że po wifi muszę biegać do sklepu