JA chce sie spytać coś o SYMBIAN na komórke
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
JA chce sie spytać coś o SYMBIAN na komórke
Ja posiedam telefon SONYERICSSON D750i i chciałem sie dowiedzieć czy moge zainstalować symbian czy system symbian i 2 pytanie to co to symbian ten system symbian ??
- pimosz
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: JA chce sie spytać coś o SYMBIAN na komórke
Wejdz na symbiana. Sciagni symbiana i symbiana tego symbiana zainstaluj jak windows na HD symbiana i masz symbiana 

-
- Użytkownik forum
andrzej.sul pisze:Ja posiedam telefon SONYERICSSON D750i i chciałem sie dowiedzieć czy moge zainstalować symbian czy system symbian i 2 pytanie to co to symbian ten system symbian ??
ja mam takie pytanei jam mam wejść na symbiana ??
ale ja po prostu kupiłem w saonei ery sony ericsso d 750i z normalnym oprogromowaniem producenta a nie z symbianem . prosze mi wytłumaczyć
- draconair
- Stały użytkownik forum
khem? khem? ... hmm ... ... ... nie możesz zainstalowac symbiana na tej komórce ... taki szczegół ... to tak jakbyś chciał zainstalować np. mac os x na zwykłym pc'cie ... [ nie wypowiadamy się na temat tego jak pewni panowie to zrobili ^^ ]andrzej.sul pisze:(...) prosze mi wytłumaczyć
@pimosz ... bardzo dobrze wytłumaczyłeś, ale zapomniałeś, że trzeba jeszcze sterowniki do wszystkich podzespołów ściągnąć hihi ... szkoda, że niektórzy nie szczaili żartu ^^ ... [ nie każdy jest czajnikiem imho :-) ]
Plus LTE
Orange VDSL
Orange VDSL
-
- Użytkownik forum
czyli wystarczy np. wejść na strone www.megapliki.pl i dać dowlooand i daś gsm i aplikacje symbian i pobrać i dać na telefon??draconair pisze:khem? khem? ... hmm ... ... ... nie możesz zainstalowac symbiana na tej komórce ... taki szczegół ... to tak jakbyś chciał zainstalować np. mac os x na zwykłym pc'cie ... [ nie wypowiadamy się na temat tego jak pewni panowie to zrobili ^^ ]andrzej.sul pisze:(...) prosze mi wytłumaczyć
@pimosz ... bardzo dobrze wytłumaczyłeś, ale zapomniałeś, że trzeba jeszcze sterowniki do wszystkich podzespołów ściągnąć hihi ... szkoda, że niektórzy nie szczaili żartu ^^ ... [ nie każdy jest czajnikiem imho :-) ]
- draconair
- Stały użytkownik forum
roxisz ...
nie można zainstalować symbiana na sony ericsson'ie d750i
nie można zainstalować symbiana na sony ericsson'ie d750i
Plus LTE
Orange VDSL
Orange VDSL
-
- Użytkownik forum
draconair pisze:khem? khem? ... hmm ... ... ... nie możesz zainstalowac symbiana na tej komórce ... taki szczegół ... to tak jakbyś chciał zainstalować np. mac os x na zwykłym pc'cie ... [ nie wypowiadamy się na temat tego jak pewni panowie to zrobili ^^ ]andrzej.sul pisze:(...) prosze mi wytłumaczyć
a na jakim telefonie by działał symbian??
a drugie pytanie to czy SPV C500 jak zainstaluje aplikacje GPS to czy bedzie dzałać??
a trzecie pytanie to czy na telefonei sonyericsson d750i jak zainstaluje jakąś aplikacje do GPS to będzie działać??[/b]
-
- Mistrz bezprzewodowy
andrzej.sul pisze: a na jakim telefonie by działał symbian??
Nokia 6630, 6680, N70, SE P800, P900, P910, Motorola A920, A925, A1000 itd. Telefony te mają od początku zainstalowany system symbian i tylko na tego typu telefonach będzie działał. Nie da się zainstalować symbiana ani innego systemu, jesli od początku nie został do tego stworzony.
Sama aplikacja to nie wszystko. Trzeba jeszcze mieć odbiornik GPS, np. taki podłączany do telefonu przez Bluetooth.andrzej.sul pisze:a drugie pytanie to czy SPV C500 jak zainstaluje aplikacje GPS to czy bedzie dzałać??
Można takie aplkacje znaleźć (satnav, nav4all) jednak nadal bez odbiornika GPS niewiele one zdziałają.andrzej.sul pisze:a trzecie pytanie to czy na telefonei sonyericsson d750i jak zainstaluje jakąś aplikacje do GPS to będzie działać??[/b]
Back to the Future 

- pimosz
Ale jaja
Ale poziom
Pozdrawiam

Pozdrawiam

- raptou
Musiałem poluźnić warkoczyk, bo aż mi łzy na plecy spadły. 
O Zeusie !

O Zeusie !
- norbert486
- Stały użytkownik forum
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Tak właśnie się dzieje jak ktoś nie chce wykazać odrobiny dobrej woli tylko liczy, że inni mu wszystko powiedzą, zrobią, pokażą... Niestety, często nawet w przypadku zwykłych PC-tów i najprostszych problemów spotykam się z podobnymi sytuacjami... A co dopiero gdy chodzi o wytłumaczenie komuś "co to znaczy, że wysyła się SMSa i jakim cudem druga strona może go przeczytać? to jak on idzie i gdzie on jest napisany" - ostatnio miałem właśnie dokładnie takie pytanie. Tragedia...
Jeśli Internet, to tylko w Play, jeśli telefon, to tylko w Orange