Niemcy internet.
Moderator: Moderatorzy
- Dino
- Stały użytkownik forum
Niemcy internet.
Witam.
Jade za kilka dni do Niemczech w okolice Kolonii ( w celach zarobkowych).
Bede tam min 2 lata. W budynku w którym będe mieszkać nie ma internetu po kablu a wiec 3G i 4G
to dla mnie jedyne wyjscie i kontakt z naszym krajem (chyba tańszy niż roaming, mam 400 min w abonamencie).
Mam/moge zabrać huwei b315-22, czy czestotliwości jakie obsługuje router sa kompatybilne z tymi w Niemczech??
Jest może taki odpowiednik "Forum bez-kabli" na stronach niemieckich?
Jest cos takiego jak niemiecki http://beta.btsearch.pl/ ?
Raczej bede/chciałbym korzystać z oferty na karte jakiegoś niemieckiego operatora.
Może ktoś z was pomóc? Był/jest tam moze i korzystał z netu w niemczech??
Dzieki
Jade za kilka dni do Niemczech w okolice Kolonii ( w celach zarobkowych).
Bede tam min 2 lata. W budynku w którym będe mieszkać nie ma internetu po kablu a wiec 3G i 4G
to dla mnie jedyne wyjscie i kontakt z naszym krajem (chyba tańszy niż roaming, mam 400 min w abonamencie).
Mam/moge zabrać huwei b315-22, czy czestotliwości jakie obsługuje router sa kompatybilne z tymi w Niemczech??
Jest może taki odpowiednik "Forum bez-kabli" na stronach niemieckich?
Jest cos takiego jak niemiecki http://beta.btsearch.pl/ ?
Raczej bede/chciałbym korzystać z oferty na karte jakiegoś niemieckiego operatora.
Może ktoś z was pomóc? Był/jest tam moze i korzystał z netu w niemczech??
Dzieki
-
- Stały użytkownik forum
Re: Niemcy internet.
*do Niemiec !
D-link DWR 116 + Huawei e3372
Cybertech Dual LTE/4G 15dBi MIMO 1800 MHz
LTE RBM5
Cybertech Dual LTE/4G 15dBi MIMO 1800 MHz
LTE RBM5
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Zasadniczo zakresy częstotliwości LTE są te co u nas. B315 będzie działać.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Pod warunkiem, że nie ma simlocka.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
I nie bardzo rozumiem wypowiedz: "nie ma internetu na kablu". W szalasie w parku bedziesz mieszkac?
Nie pomagam na PW.
- Dino
- Stały użytkownik forum
Nie pytalem pracodawcy dlaczego nie wykupil internetu dla swoich pracownikow. Byc moze jak bede tam na miejscu bedzie mozna cos ogarnac na kablu. Na chwile obecna opcja 3g i 4g aktualna.key pisze:I nie bardzo rozumiem wypowiedz: "nie ma internetu na kablu". W szalasie w parku bedziesz mieszkac?
Router z dystrybucji Plusa a wiec powinno byc ok jezeli chodzi o simlocka.
Macie moze jakies odpowiedzi na pozostale pytania z pierwszego postu?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Pracodawca nie wykupuje, bo to jest sprawa osoby wynajmujacej mieszkanie. Sa firmy podpisujace kontrakty z wypowiedzeniem do konca miesiaca, n.p. EasyBell.
Mapki (nieaktualne) sa na stronach O2/E+/D2/D1. Zamiast mapek, sprawdz sobie zasiegi na miejscu jakas polska karta i kup pasujaca karte niemiecka.
Mapki (nieaktualne) sa na stronach O2/E+/D2/D1. Zamiast mapek, sprawdz sobie zasiegi na miejscu jakas polska karta i kup pasujaca karte niemiecka.
Nie pomagam na PW.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Nie do końca się zgodzę, bo wynajmującym jest właśnie pracodawca, czyli zwykle agencja pracy, który umowę najmu miejsca noclegowego dla pracownika zazwyczaj dołącza w postaci załącznika do umowy o pracę. Stąd wynikają problemy z samodzielnym założeniem stałego łącza przez pracownika, który nie jest stroną w umowie najmu od właściciela lokalu.key pisze:Pracodawca nie wykupuje, bo to jest sprawa osoby wynajmujacej mieszkanie. (...)
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
- Dino
- Stały użytkownik forum
Nie toczcie wojny. Moja sytuacja jest taka :
Moj pracodawca (Niemiec) kupil budynek Hotel, ktory przerabia na dom starcow.
Ja jako firma bede u niego cale pietra/pietro remontowac/przerabiac, na to co ma w planach budowy. I z tego co sie dowiedzialem woda/prad/gaz/nocleg bedzie w tym budynku/obiekcie, ktory bedzie remontowany. Do czasu jak nie bedzie wszystko wykonane przynajmniej w wiekszej czesci to wlasciciel budynku nie ma w interesie oplacac internetu po kablu.
Moj pracodawca (Niemiec) kupil budynek Hotel, ktory przerabia na dom starcow.
Ja jako firma bede u niego cale pietra/pietro remontowac/przerabiac, na to co ma w planach budowy. I z tego co sie dowiedzialem woda/prad/gaz/nocleg bedzie w tym budynku/obiekcie, ktory bedzie remontowany. Do czasu jak nie bedzie wszystko wykonane przynajmniej w wiekszej czesci to wlasciciel budynku nie ma w interesie oplacac internetu po kablu.