Hej,
Właśnie wyprowadzam sie do dużo mniejszej miejscowości i muszę wybrać usługodawcę internetu. Jako, że nie mam dostępu do firm typy TPSA, a radiówki u mnie mają coś ponad 20Mb/s uznałem, że najlepszym wyborem będzie LTE bez limitu. Nadajnik mam dość blisko(Kąty Wrocławskie, ul. Dębowa) działa u mnie podobno LTE Ultra więc jeżeli to wszystko prawda zostaje mi tylko wybór urządzenia?
Internet ma działać w domku i tu moje pytanie wybrać urządzenie stacjonarne i w razie problemów na pietrze dokupić wzmacniacz sygnału czy od razu zdecydować sie na nowość przenośna z agregacją do 3 sieci? Proszę o podpowiedź zastanawiam się nad: Huawei E5186 i Netgear AC810S. W pierwszym przypadku boje się, że antenki wbudowane nic nie dadzą i będę musiał kupić repeatery, a w drugim boje się braku gniazd i wszystkie urządzenia jak laptopy, tablet i co najgorsze TV i konsola będą musiały działać po WIFI.
Proszę o pomoc w wyborze, nie znam się na tym za bardzo. Szukałem sensownych opinii od kilku dni ale dalej mam mętlik w głowie.
Huawei E5186 czy Netgear AC810S LTE Ultra do domku
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- zurek
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Huawei E5186 czy Netgear AC810S LTE Ultra do domku
Dlatego bym radził Huawei E5186...dulas pisze:Hej,
a w drugim boje się braku gniazd i wszystkie urządzenia jak laptopy, tablet i co najgorsze TV i konsola będą musiały działać po WIFI.
ZTE MC889A PRO
PLAY Internet Domowy
PLAY Internet Domowy
- MobNotHeavyUser
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Jak wyżej. Do użytku stacjonarnego zdecydowanie lepszy będzie E5186. Do LAN-ów podłączysz wszystkie urządzenia bez Wi-Fi, a w razie słabego sygnału będziesz mógł bez problemu podłączyć antenę zewnętrzną (w Huaweiu są 2 złącza SMA).
Huawei E5186s-22a + Sorensen 17dB MIMO 1800MHz| RBM5
-
- Początkujący użytkownik forum
Dzięki za info, tak też zrobię i zakupie Huawei E5186 :-)