Błąd modemu Siemens ES75

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
stan55
Stały użytkownik forum

Błąd modemu Siemens ES75

Post autor: stan55 »

Witam wszystkich ! Mam problem natury technicznej.Po włożeniu karty Plus do modemu wszystko działa ok.Po włozeniu karty Era - jest dobrze do momentu uruchomienia połączenia - pokazuje sie komunikat /Błąd 734 -protokół kontrolny połączeń PPP został zakończony/We właściwościach protokółu PPP wszystkie 3 pola są odhaczone.Nic nie pomaga.Będę wdzięczny za podpowiedż.Stan55
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: Błąd modemu Siemens ES75

Post autor: zDaleKi »

A nie masz tam Simlocka?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
Mikolaj211
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: Mikolaj211 »

Hmm... a ten modem był kupiony w jakiejś sieci, czy bez simlocka? Ja miałem praktycznie identyczną sytuację i u mnie pomógł reset kompa :).
zywiec515
Początkujący użytkownik forum

Post autor: zywiec515 »

stan55 pisze:Witam wszystkich ! Mam problem natury technicznej.Po włożeniu karty Plus do modemu wszystko działa ok.Po włozeniu karty Era - jest dobrze do momentu uruchomienia połączenia - pokazuje sie komunikat /Błąd 734 -protokół kontrolny połączeń PPP został zakończony/We właściwościach protokółu PPP wszystkie 3 pola są odhaczone.Nic nie pomaga.Będę wdzięczny za podpowiedż.Stan55
Może powiesz jaka to karta ery? Specjalna do internetu( blueconnect)? TakTak, Czy Abonamentowa. Sprawdz czy jest poprawne APN "erainternet"
Obrazek
stan55
Stały użytkownik forum

błąd modemu

Post autor: stan55 »

Piękne dzięki za info.Karta to tak-tak.Modem na bank bez simlocka.Gdzie sprawdzić APN?Pozdrawiam.Stan55
zywiec515
Początkujący użytkownik forum

Re: błąd modemu

Post autor: zywiec515 »

stan55 pisze:Piękne dzięki za info.Karta to tak-tak.Modem na bank bez simlocka.Gdzie sprawdzić APN?Pozdrawiam.Stan55
APN jak na obrazku post wyzej. Klikasz myszką w miejscu APN i zmieniasz na: erainternettt
Ale wydaje mi sie poronionym pomysłem używanie karty TAK-TAK do internetu :D Chyba ze jestes milionerem. Ale to tylko moje zdanie. :cwaniak:
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

stan55 pisze:Karta to tak-tak
A masz na niej włączone pakietowe przesyłanie danych? Jeżeli nie, to zaloguj się na https://www.itaktak.pl/iboa/auth i uruchom usługę.
zywiec515 pisze:APN jak na obrazku post wyzej. Klikasz myszką w miejscu APN i zmieniasz na: erainternettt
A w razie czego więcej danych jest w FAQ.
zywiec515 pisze:Ale wydaje mi sie poronionym pomysłem używanie karty TAK-TAK do internetu
Też tak mi się wydaje. Pakiety tam są drogie a do tego dzielone w dziwne paczki i to osobno na up/download.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ