Proszę o jakieś porady i sugestie co do tego.

Moderator: Moderatorzy
To już akurat moja sprawa, u siebie też od wielu lat stosuję takie "druciarstwo" i ciągnę LTE z odległości 15km bez anten. Pytanie było o router, a nie o to jak ma wyglądać profesjonalna instalacja.matek451 pisze:To nie rozwiązanie tylko amatorszczyzna i druciarstwo.
Bo tylko to działa bez anten.matek451 pisze:czemu akurat Orange czy Plus ?
Chyba mało trafne porównanie.matek451 pisze:nikt nie wystawia TV za okno.
Widocznie mało widziałeś.matek451 pisze:nie znam nikogo kto by z 15km miał przyzwoity sygnał
Napisałem gdzieś że jest to LTE1800?matek451 pisze: LTE1800
Miałem na myśli stosowanie "druciarstwa" od lat, a nie korzystanie z LTE.matek451 pisze:od lat to działa LTE1800Aero2
No chyba nie bardzo, za okno wystawiam modem, nie komputer.matek451 pisze:A porównanie z TV jak najbardziej słuszne .
Temat nie dotyczył sygnału, tylko wyboru routera, moja informacja z ilością kresek nie miała żadnego istotnego znaczenia w moim temacie więc podałem to orientacyjnie w kreskach, a nie w dBm, więc twoje uwagi są mi tu do niczego nie potrzebne.matek451 pisze:Sygnał LTE ma inne ważne parametry
Wybitny specjalista widzę z ciebie.matek451 pisze:kazda technika radiowa ma to do siebie, ze wymaga anten zewnętrznych.
To że jest na zewnątrz nie oznacza że się na niego woda leje.matek451 pisze:wszak producenci przewidują ich pracę na zewnątrz i dlatego umieszczają je w w obudowach "IP67".
Skończ te przypuszczenia jeśli nie wiesz o jakiej lokalizacji, nadajnikach, odległościach, terenie jest mowa. 15km dotyczyło tylko mojego internetu w play i nie jest to 1-3Mb/s.matek451 pisze:Przy 15 km od BTS-a na LTE800 Orange może do przegladania stron wystarczy bo z LTE800 Sferii to na pewno jest kosmos.