Mieszkam w Łodzi w miejscu do którego nie został doprowadzony jeszcze internet kablowy czy stacjonarny, więc jestem skazany na internet mobilny. Dostałem za darmo kartę z limitem 100GB z Play'a i chcę ją wykorzystać. Aktualnie za modem i router służy tablet i nawet się spisuje, bez rewelacji, ale do podstawowych potrzeb wystarczy. Oto moja lokalizacja: http://beta.btsearch.pl/?dataSource=loc ... 83&zoom=17 - miejsce Drogerii Rossman. Potrzebuję najlepiej router'a z modemem LTE, ale mogą być też 2 osobne urządzenia, w cenie do 200zł. Chciałbym również uzyskać opinie na temat tanich anten zewnętrznych. W mieszkaniu ze względu na grubość ścian osiągam wyniki rzędu 20/4Mbit/s z pingiem 50, natomiast po wyjściu na balkon prędkość skacze do 60/20Mbit/s,a ping spada do 35 około. Nie wiem na co się zdecydować i liczę, że społeczność tego forum mi w tym pomoże. Z góry dziękuję i pozdrawiam

Ja patrzyłem żeby zrobić zestaw Huawei B593 z anteną Dual LTE o wzmocnieniu 13dB, ale może istnieje jakaś lepsza opcja w tej cenie.