Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.
Witam. Bede od 7 stycznia mieszkal we Wroclawiu, prawie centrum
I mam pytanko czy z tym modemem bede mogl pograc w taka gierka jak Caunter-strike 1.6 ??
Na internecie bezprzewodowym GSM są zwykle duże pingi. Jeżeli będziesz mieszkał w centrum Wrocławia, (albo tam gdzie jest HSDPA) to są szanse na małe pingi. Najlepiej jak byś mieszkał w strefie HSDPA, blisko BTSa (antena GSM) tak abyś ją widział, i do modemu podepniesz antenke zewnętrzną i postawisz na oknie.
W takiej sytuacji pingi powinny być około 100.
Sorki z tą anteną, bo ten model nie obsługuje zewnętrznych anten.
Jedyne wyjście to siedziec blisko okna z którego widać BTSa.
Powiedz mi gdzie mieszkasz? W bloku? jak tak to na którym piętrze?
http://www.wieprz.net/bts/ <-- na tej stronie znajdz na mapie gdzie mieszkasz i sprawdz gdzie jest najbliższy BTS. Dla plusa będzie to ziolony dymek z literką U.
Zoriętuj się w jaką strone jest ta antena i możesz zmierzyć odległość np. Na google earth
Jarhead, niestety jak chcesz grac, szczegolnie w FPPy to GSM nie jest rozwiazaniem W centrum wrocka podejrzewam, ze masz do wyboru co najmniej kilku dostawcow "tradycyjnych", nie lepiej sie zainteresowac? Wiadomo, nie zawsze jest sens/chec/oplacalne.
Jarhead pisze:bo na swistku mam napisane "czas umowy nieokreslony"
Sama umowa została podpisana na czas nieokreślony, ale przy okazji podpisywałeś jeszcze regulamin promocji, tam było doprecyzowane, jaki jest okres karencji. Zazwyczaj to oczywiście 2 lata. Jak nie masz dokumentów, to zadzwoń na 2601 i zapytaj.