internet t-mobile działa w telefonie, w routerze nie.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
internet t-mobile działa w telefonie, w routerze nie.
Witam,
mam problem, mam oferte nielimitowaną od t-mobile, tydzień temu z dnia na dzień internet przestał działać.
Router to MC801a, w czwartek (13.06) rano w okolicach 6:20 okazało się, że nie ma internetu, zrestartowałem router kilka razy, po czym złapał połączenie i przez 2 godziny działał, po czym pojechałem do pracy, w okolicach południa jeszcze działał, gdyż sprawdzałem monitoring. Po powrocie z pracy po 17 okazało się, że internetu nie ma, zgłosiłem sprawę do konsultanta, został mi nadany nr zgłoszenia, pani oczywiście wmawiała przeciążenia sieci, co o 6 rano byłoby raczej niemożliwe, jednak zapewniła, że w ciągu 60 godzin sprawa zostanie rozwiązana.
Ze względu na to, że potrzebuje dostępu do internetu 24/7 zdecydowałem się kupić starter z Play, tutaj wszystko działa, transfery takie same albo i lepsze niż na t-mobile.
Codziennie jednak sprawdzam czy router z kartą t-mobile zacznie działać, no i niestety, ale nie działa, w sobotę (15.06) zgłosiłem się ponownie do konsultanta, sprawa dostała numer zgłoszenia i czekałem dalej, jednak że do poniedziałku (17.06) nie dostałem żadnego powiadomienia napisałem do nich ponownie, jakież było moje zdziwienie, gdy okazało się, że sprawa która została rozwiązana i dział techniczny nie dopatrzył się niczego niepokojącego.
W między czasie jeszcze kilka razy kontaktowałem się z T-mobile, jednak nie przynosiło to żadnego skutku.
Przedwczoraj (18.06) po 22 dostałem wiadomość, że problemy techniczne zostały rozwiązane, ze względu na to, że już spałem to następnego dnia rano wsadziłem kartę do routera i co?... I nic. Jedyną oznaką było to, że po 5 minutach w końcu załadował się speedtest, jednak po rozpoczęciu nie dokończyło nawet testu downloadu, internet się wysypał.
Oczywiście napisałem do nich, pani powiedziała, że resetuje karte sim i żebym za 30 minut zrobił "reset szpilkowy", zrobiłem tak, ale mimo wszystko nic to nie dało.
Dziś pojechałem wymienić kartę sim na nową, bo wydaje mi się, że tylko to mi zostało. Niestety, z nową kartą sim jest tak samo, tj. po włożeniu jej do routera i odczekaniu kilku minut udało się wejść na speedtest i zrobić połowę testu, tj. download się udał, jednak upload już był n/a i wszystko się wysypało.
Pomyślałem, że sprawdzę kartę w telefonie i tutaj o dziwo działa.
Dodam jeszcze, że w czasie testów karty t-mobile router zmieniał sobie sieć z LTE na LTE+ do 5G, teraz natomiast stoi tylko na 5G, jednak gdy przełączę go ręcznie na LTE to nic to nie daje i internet nie działa. Z kartą play mam cały czas LTE+ i wszystko śmiga super.
Telefon to stary iPhone 8 więc nie ma 5G i zastanawia mnie czy nie zostałem jakoś na siłę przełączony na 5G(?) choć nie wiem czy to możliwe.
BTS z którym się łącze to T-Mobile (26002) ID: 51942 (N!)
Rozdziele, wieża Orange
Router był przywracany do ustawień fabrycznych, nie zmieniałem miejsca położenia.
Jest mi ktoś w stanie pomóc? Doradzić co mogę jeszcze zrobić?
Pozdrawiam.
mam problem, mam oferte nielimitowaną od t-mobile, tydzień temu z dnia na dzień internet przestał działać.
Router to MC801a, w czwartek (13.06) rano w okolicach 6:20 okazało się, że nie ma internetu, zrestartowałem router kilka razy, po czym złapał połączenie i przez 2 godziny działał, po czym pojechałem do pracy, w okolicach południa jeszcze działał, gdyż sprawdzałem monitoring. Po powrocie z pracy po 17 okazało się, że internetu nie ma, zgłosiłem sprawę do konsultanta, został mi nadany nr zgłoszenia, pani oczywiście wmawiała przeciążenia sieci, co o 6 rano byłoby raczej niemożliwe, jednak zapewniła, że w ciągu 60 godzin sprawa zostanie rozwiązana.
Ze względu na to, że potrzebuje dostępu do internetu 24/7 zdecydowałem się kupić starter z Play, tutaj wszystko działa, transfery takie same albo i lepsze niż na t-mobile.
Codziennie jednak sprawdzam czy router z kartą t-mobile zacznie działać, no i niestety, ale nie działa, w sobotę (15.06) zgłosiłem się ponownie do konsultanta, sprawa dostała numer zgłoszenia i czekałem dalej, jednak że do poniedziałku (17.06) nie dostałem żadnego powiadomienia napisałem do nich ponownie, jakież było moje zdziwienie, gdy okazało się, że sprawa która została rozwiązana i dział techniczny nie dopatrzył się niczego niepokojącego.
W między czasie jeszcze kilka razy kontaktowałem się z T-mobile, jednak nie przynosiło to żadnego skutku.
Przedwczoraj (18.06) po 22 dostałem wiadomość, że problemy techniczne zostały rozwiązane, ze względu na to, że już spałem to następnego dnia rano wsadziłem kartę do routera i co?... I nic. Jedyną oznaką było to, że po 5 minutach w końcu załadował się speedtest, jednak po rozpoczęciu nie dokończyło nawet testu downloadu, internet się wysypał.
Oczywiście napisałem do nich, pani powiedziała, że resetuje karte sim i żebym za 30 minut zrobił "reset szpilkowy", zrobiłem tak, ale mimo wszystko nic to nie dało.
Dziś pojechałem wymienić kartę sim na nową, bo wydaje mi się, że tylko to mi zostało. Niestety, z nową kartą sim jest tak samo, tj. po włożeniu jej do routera i odczekaniu kilku minut udało się wejść na speedtest i zrobić połowę testu, tj. download się udał, jednak upload już był n/a i wszystko się wysypało.
Pomyślałem, że sprawdzę kartę w telefonie i tutaj o dziwo działa.
Dodam jeszcze, że w czasie testów karty t-mobile router zmieniał sobie sieć z LTE na LTE+ do 5G, teraz natomiast stoi tylko na 5G, jednak gdy przełączę go ręcznie na LTE to nic to nie daje i internet nie działa. Z kartą play mam cały czas LTE+ i wszystko śmiga super.
Telefon to stary iPhone 8 więc nie ma 5G i zastanawia mnie czy nie zostałem jakoś na siłę przełączony na 5G(?) choć nie wiem czy to możliwe.
BTS z którym się łącze to T-Mobile (26002) ID: 51942 (N!)
Rozdziele, wieża Orange
Router był przywracany do ustawień fabrycznych, nie zmieniałem miejsca położenia.
Jest mi ktoś w stanie pomóc? Doradzić co mogę jeszcze zrobić?
Pozdrawiam.
-
- Guru bezprzewodowy
Re: internet t-mobile działa w telefonie, w routerze nie.
Zobacz ,czy przypadkiem nie kupiłeś sobie usługi tylko do urządzeń mobilnych.
Takie coś w routerze nie będzie działać , po IMEI jest weryfikacja ,czy to jest telefon( czyli urządzenie mobilne) ,czy jakieś inne urządzenie (np. router).
Na router powinienieneś dostać SMSa ,że nie będziesz miał internetu ,bo złe urządzenie.
Takie coś w routerze nie będzie działać , po IMEI jest weryfikacja ,czy to jest telefon( czyli urządzenie mobilne) ,czy jakieś inne urządzenie (np. router).
Na router powinienieneś dostać SMSa ,że nie będziesz miał internetu ,bo złe urządzenie.
-
W żadnym wypadku, mam ten internet kilku lat, wlasciwie w lipcu minie trzy. Wszystko do tej pory działało bez problemów, po prostu coś nagle się zmieniło i przestało działać.Mig25 pisze: ↑2024-06-20, 10:32 Zobacz ,czy przypadkiem nie kupiłeś sobie usługi tylko do urządzeń mobilnych.
-
- Guru bezprzewodowy
No to jeszcze tylko może być słaby styk gniazda z kartą sim w routerze. Jak nie ma tego internetu ,to co się dzieje w routerze ? dioda się na czerwono zapala ? Książka adresowa z karty sim jest ? Czy wyświetla się może ,że sią zalogował do sieci ? Czy może pisze od razu ,że brak karty sim...
-
Jak nadmieniłem w pierwszym poście, karta działa, internet potrafi działać przez chwilę, zrobię speedtest czy wejdę na jakąś stronę i się wysypuje.Mig25 pisze: ↑2024-06-20, 16:32 No to jeszcze tylko może być słaby styk gniazda z kartą sim w routerze. Jak nie ma tego internetu ,to co się dzieje w routerze ? dioda się na czerwono zapala ? Książka adresowa z karty sim jest ? Czy wyświetla się może ,że sią zalogował do sieci ? Czy może pisze od razu ,że brak karty sim...
Karta jest w routerze cały czas obsługiwana. Używam teraz karty z play i wszystko jest super, dlatego zastanawia mnie to dlaczego się tak dzieje.
Dzwonił do mnie pan z BOA i gdy rozmawialiśmy o tym, powiedział "ze względu na to, że operatorzy mają różne typy kart sim może być tak, że karta innego operatora będzie działać, a nasza nie."
Zapytałem go również co w sytuacji, gdy kupię starter t-mobile i on zacznie działać, pan powiedział na to "karty sim na karte, a na abonament się różnią i może być tak, że taka karta będzie działać".
Zgłupiałem totalnie...
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Trochę nagadał głupot.
Fakt że karty różnych operatorów mogą nie działać ale nikt już nie stosuje blokad sim w routerach.
Natomiast abonament a przedpłacowe mogą się różnie zachować, warto starter kupić i przetestować.
Fakt że karty różnych operatorów mogą nie działać ale nikt już nie stosuje blokad sim w routerach.
Natomiast abonament a przedpłacowe mogą się różnie zachować, warto starter kupić i przetestować.
MC888 -> Orange
-
A czy Ty czasem nie masz jakiegoś Avasta czy innego antywirusa na komputerze?
Jeśli tak, to wyłącz go na trochę i sprawdź.
Jeśli tak, to wyłącz go na trochę i sprawdź.
-
On raczej mówił to w kwestii jakby miały inne kodowania, a nie jakoby router miał simlock, bo sam router otrzymałem od nich w ramach umowy i przez 3 lata karta działała w nim bez zarzutów.
To nie jest kwestia komputera, na WiFi również internet nie działa. Poza tym nie używam takich programów.
-
Cześć,
Udało Ci się rozwiązać ten problem?
Mam analogiczną sytuację - prawie 3 lata umowa, T-mobile, oferta dla firm, internet mobilny bez limitu danych. Od jakiegoś czasu mam takie pingi na ulpoadzie, że nie da się korzystać z neta. Zasięg (kreski na routerze) full, Speedtest (jak już uda się zrobić) wychodzi niezły, często osiąga prędkości z umowy, natomiast opóźnienia na wysyłaniu są tak duże, że nie mogę łączyć się z moimi klientami z biura przez VPN, ani wysyłać maili z załącznikami etc. Oczywiście kontaktowałem się z T-mobile, ale zlewają sprawę. Problem pojawił się z dnia na dzień, na wszystkich urządzeniach. Jak tylko do rutera wsadzę kartę innego operatora, to problem znika. Jak przekładam kartę T-mobile do telefonu i robię tetherning, albo do innego routera, to jest trochę lepiej, tzn. da się korzystać z neta, ale nadal jest duży ping (~3000 ms) na uploadzie i nie da się nawiązywać połączeń VPN.
Mam analogiczną sytuację - prawie 3 lata umowa, T-mobile, oferta dla firm, internet mobilny bez limitu danych. Od jakiegoś czasu mam takie pingi na ulpoadzie, że nie da się korzystać z neta. Zasięg (kreski na routerze) full, Speedtest (jak już uda się zrobić) wychodzi niezły, często osiąga prędkości z umowy, natomiast opóźnienia na wysyłaniu są tak duże, że nie mogę łączyć się z moimi klientami z biura przez VPN, ani wysyłać maili z załącznikami etc. Oczywiście kontaktowałem się z T-mobile, ale zlewają sprawę. Problem pojawił się z dnia na dzień, na wszystkich urządzeniach. Jak tylko do rutera wsadzę kartę innego operatora, to problem znika. Jak przekładam kartę T-mobile do telefonu i robię tetherning, albo do innego routera, to jest trochę lepiej, tzn. da się korzystać z neta, ale nadal jest duży ping (~3000 ms) na uploadzie i nie da się nawiązywać połączeń VPN.
- wojteks
- *** Administrator ***
Pokaż parametry połączenia najlepiej z routera i ze smartfona (android, program netmoster, zakładka live) z tą samą kartą SIM. Do tego speedtest o ile się da zrobić.
Nie pomagam na PW!
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
I-sze co bym zrobił to kupił kartę prepaid T-mobile i sprawdził czy zaczęło działać....
-
Przepraszam, ze tak długo, problemu nie rozwiązałem, kupiłem po prostu inny router (ZTE MF289F), bo moim zdaniem problem jest z włączeniem 5G w mojej okolicy, albo wszedł jakiś update, który <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font> wszystko. Na LTE jest wszystko ok, ale wymuszanie na MC801a nic nie dawało.cinek2w pisze: ↑2024-08-14, 15:56 Cześć,
wojtekPBK23 pisze: ↑2024-08-14, 17:43 I-sze co bym zrobił to kupił kartę prepaid T-mobile i sprawdził czy zaczęło działać....
Tego nie zrobiłem, bo nie chciało mi się z nimi gryźć, ale koleś z obsługi klienta stwierdził, że na innej karcie T-mobile może nie być problemu, i ja powienienem wysłać router do nich na gwarancje, oni wtedy go odeślą do producenta i będą się starać naprawić problem.
-
Druga wg mnie prawdopodobna przyczyną, to występujący coraz częściej w PL tzw wewnętrzny roaming. Objawia się tym że np W TELEFONIE widzisz PLAY(ORANGE) i internet jest. A w niektórych routerach przez chwilę jest ale za potem zrzuca polaczenie. To zjawisko lokalne gdy z powodów technicznych, operatorzy zmuszeni są do takich sztuczek by utrzymać zasieg.
- wojteks
- *** Administrator ***
Taryfy głosowe Play działają w Roamingu Krajowym, jeżeli w routerze jest karta z taką taryfą to trzeba aktywować możliwość roamingu a jeżeli to karta typowo internetowa to i tak nie będzie działać.
Tylko Play ma takie rozwiązanie, obecnie karta Play (głosowa) może się logować do TM, do Orange chyba tylko w szczególnych przypadkach po kontakcie z BOK (ale tu nie jestem pewien). Kiedyś też Play miał roaming z Plusem ale to raczej dawno temu było.
Tylko Play ma takie rozwiązanie, obecnie karta Play (głosowa) może się logować do TM, do Orange chyba tylko w szczególnych przypadkach po kontakcie z BOK (ale tu nie jestem pewien). Kiedyś też Play miał roaming z Plusem ale to raczej dawno temu było.
Nie pomagam na PW!
-
Akurat sam mam taki przypadek, w miejscu trudnym.. środek lasu.
I telefon loguje się/wyświetla operatora PLAY(ORANGE).
Ale gdzie indziej na tej samej karcie i aparacie jest "czysty' PLAY.
I telefon loguje się/wyświetla operatora PLAY(ORANGE).
Ale gdzie indziej na tej samej karcie i aparacie jest "czysty' PLAY.
-
BTS z którego korzystam mieści się na ul. Żytniej 1 w Elblągu i mam do niego ok 1385 metrów w linii prostej. W routerze mam wyłączone pasmo LTE 2100, ponieważ wtedy mam nieco lepsze parametry łącza. Screeny, o które pytałeś:
1. Speedtest na komputerze, po WiFi: http://foto-hosting.pl/img/c4/7e/bd/c47 ... 7942e.jpeg
2. Parametry łącza z routera: http://foto-hosting.pl/img/4d/7a/fb/4d7 ... ae302.jpeg
3. Speedtest z telefonu: http://foto-hosting.pl/img/34/6b/a7/346 ... 807c7.jpeg
4. Parametry z Netmonster, Live: http://foto-hosting.pl/img/5a/99/af/5a9 ... 78406.jpeg
Pierwotnie miałem ofertę 70/70 Mbps, do której dostałem router ZTE MF286. Na przełomie maja/czerwca przedłużyłem umowę i zmienili mi parametry na 90/90 Mbps. Od tego momentu zaczęły się problemy - stopniowo, bo najpierw przestał działać VPN (komunikat o zbyt dużych opóźnieniach), a dopiero później (ok połowy lipca) siadło całkowicie i teraz są problemy żeby wysłać maila czy wiadomość na messengerze.
Podmieniłem router na ZTE MF289F i parametry nieco się poprawiły (screeny powyżej są właśnie na tym routerze).
Sąsiad w ubiegłym tygodniu podpisał umowę z Tmobile na ofertę 300/300 Mbps i dostał router T-MOBILE INTERNET 5G HOME OFFICE. Początkowo miał parametry takie jak u mnie, ale gdy wystawił antenę z tego zestawu na zewnątrz i złapał zasięg 5G, to uzyskał swoje 300 Mbps na UL i ping ~19 ms.
Spróbowałem więc u siebie dołożyć antenę. Skutek był taki, że DL i UL speed się poprawił, ale ping nie.
-
Jak dołożyłeś antenę to odblokujj pasmo 2100.
-
- Guru bezprzewodowy
Ja mam w odległości 1,8km nadajnik T-Mobila z N78 , i na tych samych zewnętrznych modemach NR7103 sąsiad łapie bez problemu to pasmo, a u mnie w ogóle tego nadajnika nie widać (nawet jak bym lock cella próbował robić)...
I jego antena także jest niżej umieszczona o dobre 1,5m ( ma trochę niższy dom).
Także porównywanie się z sąsiadem może być zgubne.
I jego antena także jest niżej umieszczona o dobre 1,5m ( ma trochę niższy dom).
Także porównywanie się z sąsiadem może być zgubne.
-
- Guru bezprzewodowy
Nigdy nie zrozumiem ludzi którzy zmieniają umowę z do 60Mb/s na taką do 90Mb/s, gdzie tu logika,po co taki pseudo krok, przeciez to żadna zmiana szczególnie jak się ma 1400m do BTS-a na ŻYTNIEJ, a sąsiad i tak nie poszdł na całość bo oferta do 300Mb/s a stacja daje pewnie z 700 lub wiecej i nie wziął z MC889+T5400, choć to i tak tylko na uzyczenie.
Pomysł z MF289F jak powszechnie wiadomo tragiczny bo nie nadaje się do pracy z antenami zewnetrznymi.
Poniesiony koszt za kolejny router i anteny do niego zresztą nie wiadomo jakiej są nieadekwatne do osiagów, szczególnie na UL ale i tak speedtest lepszy od obiecanych do 90Mb/s więc w czym masz problem?
Pomysł z MF289F jak powszechnie wiadomo tragiczny bo nie nadaje się do pracy z antenami zewnetrznymi.
Poniesiony koszt za kolejny router i anteny do niego zresztą nie wiadomo jakiej są nieadekwatne do osiagów, szczególnie na UL ale i tak speedtest lepszy od obiecanych do 90Mb/s więc w czym masz problem?
- onken
- ** Moderator **
Ile zapłacił za tą 300-tkę ?
A ile kol. @cinekw2 zapłacił teraz za 90 ?
A ile kol. @cinekw2 zapłacił teraz za 90 ?
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Guru bezprzewodowy
Do 60Mb/s abonament 75 zł, do 90Mb/s 95 zł , ze sprzętem. Sąsiad z zestawem zew. 5G WNC na uzyczenie 135 zł do 300Mb/s, no limit za 155 zł.
- onken
- ** Moderator **
To w moim przypadku ( lokalizacja ? klient ? - udostępnienie sprzętu 0 zł ) mam lepsze oferty na stronie T-Mobile
Cco nie zmienia faktu że moje oferty (jeśli ktoś nie potrzebuje sprzętu) mam i tak w lepszych cenach

Lub bez zniżki jako klient T-mobile

Cco nie zmienia faktu że moje oferty (jeśli ktoś nie potrzebuje sprzętu) mam i tak w lepszych cenach

Lub bez zniżki jako klient T-mobile

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
Poprzednia umowa mi wygasła i nie chcieli przedłużyć na czas nieokreślony, więc w tej samej cenie zmienili mi na ofertę 90/90. Gdybym nie był zmuszony robić manewrów z umową to zostawiłbym stare warunki, bo i tak nie osiągałem umownych 60 Mbps i było mi z tym dobrze.
Wybacz. Tylko taki router i antenę (DIPOL TRANS-DATA 5G KYZ 10/10) miałem na podorędziu. Taką podmianą chciałem sprawdzić czy to problem u mnie - tak twierdzi obsługa T-mobile, że to u mnie ze sprzętem coś się stało, że performance łącza uległ pogorszeniu. Zanim kupię lepszy sprzęt, wolę sprawdzić czy to jednak nie jest wina Tmobile i nie złożyć reklamacji.
Problem mam nie z prędkością, a z opóźnieniem. Pingi 300+ na DL i 500+ na UL w chwili obecnej, a 500+ i 800+ na poprzedniej konfiguracji, skutecznie utrudniają mi pracę. Nie na prędkości łącza mi tutaj zależy.
Zastanawiam się czy takie opóźnienia na LTE i EDGE mogą wynikać z tego, że ktoś w okolicy zamontował źle skonfigurowany wzmacniacz sygnału?
-
- onken
- ** Moderator **
Piszesz ze nie nie chcieli zmienić oferty na czas nieokreślony, nie ma czegoś takiego, wszystkie umowy po czasie oznaczonym przechodzą na czas nieokreślony (oczywiście może się zdażyć że mogą być droższe), wygląda na to że konsultant Cię oszukał.
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Guru bezprzewodowy
Wystaw MF289f za okno i przetestuj, oczywiście bez tych anten zew. szeroko pasmowych, sprawdziłbym tez 5G na n78 na telefonie na zewnatrz na karcie T-mobile z dostępem do 5G, jaki ping ma u siebie sasiad na tym WNC?
Standardowo dla klientów T-mobile z inna usługą do 90Mb/s kosztuje 75 zł/m-c ale jest tez sprzęt do tego, np. MS297D za 59 zł opłata jednorazowa więc plus 5 zł wiecej przez 24 m-cedaje 120 zł+59 zł czyli router wychodzi za 179 zł, sa tez routery z 5G ale drozej.
Standardowo dla klientów T-mobile z inna usługą do 90Mb/s kosztuje 75 zł/m-c ale jest tez sprzęt do tego, np. MS297D za 59 zł opłata jednorazowa więc plus 5 zł wiecej przez 24 m-cedaje 120 zł+59 zł czyli router wychodzi za 179 zł, sa tez routery z 5G ale drozej.
-
konsultant na bank ścieme zrobił(każdy wie, ze po okresie zastrzezpnym umowy przechodzą na czas nieokreslony-chyba, że warunki umowy mówią inaczej ale to wątpliwe-w najgorszym razie cena wzrasta o 10zeta) by wcisnąć nową umowę/aneks i skosić hajs za prowizje nieświadomemu klientowi.
Sam znajomej nakazałem nic nie robić jak jej się umowa do 60Mb kończyła-konsule cisnęli ją ale trzymała się mojej rady i kazała im się gonić dzięki czmeu płaci 10zeta więcej i ma wsio jak było bez problemów i bez umów
darekka
-
W kwestii prawno-formalnej. Z punktu widzenia prawa to umowa terminowa się kończy i stron nic nie łączy. Więc jeśli w umowie strony nie ustaliły co się dzieje po zakończeniu umowy to nic się nie dzieje, umowy nie ma. Teraz jeszcze zmienia się ustawa i nie będzie możliwości cichej zmiany umowy z terminowej na bezterminową. Strona świadcząca będzie musiała na trwałym nośniku , bodajże 2 miesiące wcześniej, dostarczyć warunki dalszego świadczenia usługi oraz wskazać możliwości zakończenia umowy bez konsekwencji.
- onken
- ** Moderator **
Czyli że niby jak ? Nie będzie umów bezterminowych ? ( na czas nieokreślony )
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
Nie będą mogły milcząco się zmieniać jedna w drugą. Coś jak z OC, że muszą Ci 14 dni wcześniej przedstawić ofertę na kolejny rok. A tu muszą wskazać, że za 2 miesiące się zmieni na bezterminową i ceny będą takie, a żeby nie przedłużać kliknij tutaj. Jak nie udowodnią, że ofertę odebrałeś to możesz zerwać z dnia na dzień.