Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.
Posiadam internet światłowód. Internet przychodzi do routera Huawei dostawcy, później kablem połączone do Archer C2600. Archer działa, ale nie wiem czemu tam taki komunikat
Może kabel z tegu Huaweia masz wpięty do któregoś z LANów , a nie do gniazda WAN ? Bo tak jakby C2600 <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> adresu IP nie dostał.
Tak ustawia się tzw głupi AP ( tylko jeszcze DHCP na tym C2600 musi być wyłączony) , i całe NTowanie robi Huawei , i to jest ok , tylke ,że wtedy w tym okienku informacji nie będziesz miał.
A jeszcze warto zapytać, czy na pewno, ten niezły ale już nie nowy TP-Link jest potrzebny? Jaki sprzęt masz od dostawcy? A może Huawei ustawić w trybie bridge i podpiąć do wan tp,linka? Bo ty chcesz go użyć jako Access pointa a on nie ma takiego trybu i trzeba kombinować.
Mig25, dhcp jest wyłączony na TP-Link. Zostawić tak jak jest?
Wojcio, router od dostawcy to Huawei HN8145V | ONT | EchoLife. Tplink jest na pewno potrzebny bo mam grube ściany i jest problem z zasięgiem u mnie. W Huawei nic nie mogę zmienić bo dostawca zablokował dostęp Testowałem ostatnio u mnie Deco X50 3 sztuki, nawet dawało radę, ale żeby było super to musiało by ich być z 4 sztuki. Na chwilę obecną mam ważniejsze wydatki więc muszę poradzić sobie z tym co mam dopóki nie padną
Może być , ale tylko po to ,żeby zrobić bridge do pierwszego podłączonego klienta , a nie po to ,żeby udostępniać internet wielu klientom (będzie mial co najwyżej pierwszy podłączony)...
W ogóle możesz coś na tym Huawei zmieniać ?
No albo prosisz ,żeby wyłączył na nim wifi i zrobił bridge mode , bo masz i chcesz wykorzystywać swój router ( o ile się zgodzi).
Albo zostawiasz tak jak jest , a C2600 robi za głupi AP ( tak jak teraz).