dzikiws pisze: ↑2024-08-28, 14:37
Ja wiem czego chcę, dlatego zadaję pytania, ja nie zmieniam tel co pół roku, mój obecny to P30 Pro kupiony jak był nowością 5 lat temu.
Kup sobie iPhone i będziesz miał pewność że producent Cię nie oleje po roku/dwóch. Tylko będziesz miał wsparcie software-spokojnie przez te kolejne 5lat.
W 2019 r. na rynek trafił pierwszy w historii smartfon Samsung Galaxy S10 5G który już na starcie pokrywał prawie wszystkie pasma określone standardem.
W 2020 r. pojawiła się Nokia 8.3 5G, która miała już pełen zakres kompatybilności z 5G określone standardem w tamtym czasie.
Obecnie praktycznie każdy model nawet ze średniej półki obsługuje wszystkie pasma 5G od 600 MHz do 3,8 GHz.
Można analizować jedynie, które i ile pasm potrafi agregować dany model, ale nie ma sensu roztrząsać tego o co pytasz.
OK - to może inaczej pytam - dużo osób zachwala jak Iphon agreguje pasma, podobno chodzi najlepiej, ale czy na Androidzie nie ma podobnych, lub tak samo działających ?
Iphony są na chipach Qualcomma , i tak
Iphone 12 to SX55
Iphone 13 ma SX60 , tak samo jak Galaxy S21 Ultra...
Iphone 15 to SX70 , tak jak galaxy S23 , OnePlus 12
Jestem pewny ,że topowe androidowe telefony z tymi samymi chipami zrobią to tak samo dobrze...