Mam dwa odu zte 889.Jeden w sieci Orange a drugi w plusie.Czy jest możliwe aby obydwa odu zte889 podłączyć do routera t3000 i żeby ten t3000 rozsyłał sieci tak z plusa jak i Orange?
Jeśli jest taka możliwość to jak to zrobić?
Dwa odu a jeden idu.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Dwa odu a jeden idu.
Nie na t3000 .... Przynajmniej na razie , bo może w końcu wsparcie OpenWRT na niego będzie. No ale to i tak zmiana fw by Cię czekała...
Możesz to zrobić na dowolnym (prawie ) routerze z zainstalowanym OpenWRT i pakietem mwan3.
Możesz to zrobić na dowolnym (prawie ) routerze z zainstalowanym OpenWRT i pakietem mwan3.
-
- Guru bezprzewodowy
Na T5400 jest DUAL WAN.
-
- Guru bezprzewodowy
W sumie T3000 też reklamują , że ma....
Miałem ten sprzęt ,ale tylko leżał na półce
Poszukaj w opcjach , bo może błędnie założyłem ,że tej funkcji na pewno nie ma....
EDIT: To z instrukcji T3000:
WAN/LAN4: Podłącz do sieci WAN w trybie jednego połączenia WAN.
WAN/LAN3: Jeśli chcesz użyć dwóch połączeń WAN, włącz tryb Multi WAN na stronie internetowej zarządzania, a następnie podłącz drugą sieć WAN do portu WAN/LAN3.
Stąd: https://www.mediaexpert.pl/products/fil ... 00-IDU.pdf
EDIT: Także jeśli to chcesz zrobić , to kluczowe jest ,aby przynajmniej jednemu MC889 zmienić adres ip z innej grupy sieci , czyli jak jeden ma 192.168.254.1 to drugi niech ma np. 192.168.253.1 .
Wtedy jeden do LAN4 drugi do LAN3 , właczona opcja Multi WAN (jak jest ) i ma działać...
Miałem ten sprzęt ,ale tylko leżał na półce
Poszukaj w opcjach , bo może błędnie założyłem ,że tej funkcji na pewno nie ma....
EDIT: To z instrukcji T3000:
WAN/LAN4: Podłącz do sieci WAN w trybie jednego połączenia WAN.
WAN/LAN3: Jeśli chcesz użyć dwóch połączeń WAN, włącz tryb Multi WAN na stronie internetowej zarządzania, a następnie podłącz drugą sieć WAN do portu WAN/LAN3.
Stąd: https://www.mediaexpert.pl/products/fil ... 00-IDU.pdf
EDIT: Także jeśli to chcesz zrobić , to kluczowe jest ,aby przynajmniej jednemu MC889 zmienić adres ip z innej grupy sieci , czyli jak jeden ma 192.168.254.1 to drugi niech ma np. 192.168.253.1 .
Wtedy jeden do LAN4 drugi do LAN3 , właczona opcja Multi WAN (jak jest ) i ma działać...
-
- Stary wyga bezprzewodowy
A jak w tym ZTE T3000/5400 działa ten multi wan (czy tam dual wan)?
Czasem nie ogranicza się do zwykłego failover?
Bo jak tak, to nie uzyska się tego o co kolega pyta.
Czy też może są tam jakieś bardziej rozbudowane polityki zarządzania dwoma wan'ami?
Czasem nie ogranicza się do zwykłego failover?
Bo jak tak, to nie uzyska się tego o co kolega pyta.
Czy też może są tam jakieś bardziej rozbudowane polityki zarządzania dwoma wan'ami?