Router Predator x7 5g
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Router Predator x7 5g
Witam,zakupiłam w/w router i mam takie problemy:
Nie mogę się zalogować podanymi hasłami Administratora na stronie acer-connect.com(jest info ,ze złe hasło)Robiłam to w 2 osoby kilkarazy wiec o złym wpisaniu hasła nie ma mowy ,to samo nie wpuszcza mnie do wi-fi(podane hasła nieprawidłowe)
Na tą chwilę działa na kablu ale np.przez noc sie rozłącza,trzeba go zresetować i znów połączyć .Wczesniej miałam inny router inie było żadnych problemów
Czy ktoś ma taki router i moze mi pomóc.
Nie mogę się zalogować podanymi hasłami Administratora na stronie acer-connect.com(jest info ,ze złe hasło)Robiłam to w 2 osoby kilkarazy wiec o złym wpisaniu hasła nie ma mowy ,to samo nie wpuszcza mnie do wi-fi(podane hasła nieprawidłowe)
Na tą chwilę działa na kablu ale np.przez noc sie rozłącza,trzeba go zresetować i znów połączyć .Wczesniej miałam inny router inie było żadnych problemów
Czy ktoś ma taki router i moze mi pomóc.
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Router Predator x7 5g
A to nie ma standardowych danych do logowania na etykiecie routera ?
Może trzeba przywrócić do ustawień fabrycznych ,żeby zadziałały standardowe ( po prostu wciśnij przycisk reset na jakieś 10s podczas działania urządzenia , może potrzebna być szpilka).
Może trzeba przywrócić do ustawień fabrycznych ,żeby zadziałały standardowe ( po prostu wciśnij przycisk reset na jakieś 10s podczas działania urządzenia , może potrzebna być szpilka).
-
są dane ,oczywiście !! loguje się tymi hasłami i jest informacja,ze hasło nie jest prawidłowe jaki na stronie do ustawienia routera jako Admin i do i do wi-fi tak jak napisałam wyżej.Jutro zadzwonię do wsparcia Acer ale liczyłam wczesniej na pomoc tutaj
-
- Guru bezprzewodowy
No a co z przywracaniem do ustawień fabrycznych ?
Jeśli ktoś wcześniej się zalogował i zmienił to hasło , no to logowanie tymi danymi z etykiety nie ma sensu i się nie powiedzie , trzeba przywrócić do ustawień fabrycznych ( najpewniej wciskając reset przez kilka sekund).
Jeśli ktoś wcześniej się zalogował i zmienił to hasło , no to logowanie tymi danymi z etykiety nie ma sensu i się nie powiedzie , trzeba przywrócić do ustawień fabrycznych ( najpewniej wciskając reset przez kilka sekund).
-
Nie przywracałam jeszcze poniewaz jeszcze pracuje i potrzebuje net.
Kto miał by to zmieniać?Sugerujesz ze ktos juz mogł testować ten router i go zwrócić?
Kto miał by to zmieniać?Sugerujesz ze ktos juz mogł testować ten router i go zwrócić?
-
Czyli przywrocic ustawinia fabryczne i potem wpisac raz jeszcze te same dane ?
-
- Guru bezprzewodowy
Tak.
Nie wiem skąd go masz ,ale nawet w sklepie ktoś go wyjął do testów, a te routery ( zgodnie pewnie z jakąś dyrektywą ) po pierwszym zalogowaniu wymagają zmiany hasła , i to wystarczyło.
Nie wiem skąd go masz ,ale nawet w sklepie ktoś go wyjął do testów, a te routery ( zgodnie pewnie z jakąś dyrektywą ) po pierwszym zalogowaniu wymagają zmiany hasła , i to wystarczyło.
-
Ah rozumiem,kupiłam ze sklepu Avans przez internet.
-
Dziekuję Tobie serdecznie....skąd ja miałam to wiedzieć:)
Będę probować!!!!

-
- Guru bezprzewodowy
A tak a propos to w sieci jakiego operatora go uzywasz, na jakich pasmach i jakie masz osiagi? Masz w okolicy stację bazową tego operatora z 5G N78?
-
w sieci PLAY ,mam net tylko mobilny.Nie wiem czy mam nadajnik:)
Potrzebowałam lepszy router bo pprzedni miał juz 5 lat.Uzywam do streamingu ,dzis pierwszy dzien na 5 g .Jest lepiej i stabilniej niz na poprzednim -poki co.
Download Mbps
400.63
Upload Mbps
19.91
Ping ms 26 209 139
Potrzebowałam lepszy router bo pprzedni miał juz 5 lat.Uzywam do streamingu ,dzis pierwszy dzien na 5 g .Jest lepiej i stabilniej niz na poprzednim -poki co.
Download Mbps
400.63
Upload Mbps
19.91
Ping ms 26 209 139
-
z tego co patrzyłam na mapę mam pełno nadajników obok:)(Poznań)
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Router mógł być po zwrocie, ktoś go kupił, bawił się nim kilka dni (np. hasło zmienił) i zwrócił do sklepu. Taki sprzęt powinien być oznaczony jako outlet i tańszy ale różnie to bywa.
Reset do ustawień fabrycznych powinien rozwiązać problem i wtedy logujesz się danymi z naklejki.
Reset do ustawień fabrycznych powinien rozwiązać problem i wtedy logujesz się danymi z naklejki.
MC888 -> Orange
-
Hey,dzięki Wam za za odpowiedzi.Nie był oznaczony jako outlet własnie !!! Napisałam do supportu wczoraj i dziś przyszła odpowiedz taka sama jak Wasza.
Kurde człowiek sam musi dochodzić pewnych rzeczy.
Jeszcze raz dziekuję!!!!!! 
Kurde człowiek sam musi dochodzić pewnych rzeczy.

-
To Wam powiem ,ze reset nie pomógł
Nadal nie przyjmuje haseł ani na stronie Admina ani telefonów (jest napisane wszędzie złe hasło)

-
- Guru bezprzewodowy
Na pewno to był reset do ustawień fabrycznych ? ( a nie taki zwykły reset - ponownie uruchomienie) ?
Trrzymałaś długo przycisk reset , czy tylko tak na chwilę ? Bo trzeba raczej długo...
No ale jak nic nie daje , to my Ci hasła nie wymyślimy , trzeba go zwrócić póki jeszcze 2tyg nie minęło ( o ile kupiłaś przez internet , bo jak normalnie ,to już tylko gwarancja pozostaje).
Trrzymałaś długo przycisk reset , czy tylko tak na chwilę ? Bo trzeba raczej długo...
No ale jak nic nie daje , to my Ci hasła nie wymyślimy , trzeba go zwrócić póki jeszcze 2tyg nie minęło ( o ile kupiłaś przez internet , bo jak normalnie ,to już tylko gwarancja pozostaje).
-
Trzymałam tak długo aż się wyłączył i tak jak mi polecili gdy napisałam do supportu było to ok 10 sekund.
-
- Guru bezprzewodowy
No to trzeba przyjąć ,że się zresetował do ustawień fabrycznych ....
Tam się tylko hasło podaje , czy login też ?
Tam się tylko hasło podaje , czy login też ?
-
Tylko hasło ale juz go oddałam.Kupiłam nowy TPlink Archer NX 600 wszystko sprawnie sie połaczyło:)
-
- Guru bezprzewodowy
- wojteks
- *** Administrator ***
Kto zabroni bogatemu kupić słaby wynalazek Tp-linka, może ładnie wygląda na półce i to ma znaczenie?
Nie pomagam na PW!
-
Mozna było kupić wiele rzeczy ,gdybym szukała tutaj porady co kupić to bym o nią poprosiła
.Potrzebowałam nowego routera ,na moje potrzeby jest OK. Ważne,że mogę pracować a czy to TP link czy Predator czy Huawei nie ma dla mnie znaczenia.Pozdrawiam:)

-
- Guru bezprzewodowy
Ale tu nie chodzi o markę , tylko o sposób montażu , modem zewnętrzny daje zawsze lepsze prędkości ,niż taki w środku , który ma wszystko w sobie.
-
I tak trzeba było napisać na początku gdy pytałam o ustawnienia Predatora:)
-
- Guru bezprzewodowy
A ja kupiłem TP-LINKA w Orange bez umowy w zestawie NE211+HX510 za 984 zł. Forum warto czytać a nie mieć swoje oryginalne pomysły, a kluczowy zawsze jest dobór operatora i sprzętu na podstawie lokalizacji oraz testów. Osiagi na 5G N78 z PLAY masz OK ale po UL widać ze zasieg w domu na routerze wewnętrznym pozostawia wiele do życzenia. Można mieć kilka razy szubsze UL, bywa przydatne przy pracy czy nauce zdalnej.
Patrzę teraz na cenę NX600, jest kosmiczna, za tyle to spokojnie kupię na Alibabie router na SDX75 z BE7000.
Patrzę teraz na cenę NX600, jest kosmiczna, za tyle to spokojnie kupię na Alibabie router na SDX75 z BE7000.