Play Unlimited dla Firm
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Re: Play Unlimited dla Firm
Sorry za dziwne pytanie. W maju wypowiedziałem umowę po 6 m-cach, później zadzwonili do mnie z propozycją przedłużenia na czas nieokreślony (6 m-cy lte bez limitu), tylko teraz nie pamiętam czy oni wysłali mi jakiś aneks do podpisania czy nie i się na tej rozmowie telefonicznej skończyło. Mówię o ofercie dla firm. Ktoś przedłużał ta ofertę i pamięta jak to się odbywa ?
-
- Początkujący użytkownik forum
Witam i pozdrawiam wszystkich forumowiczów .Chociaż jest to mój pierwszy ślad na forum to jednak korzystam z waszej wiedzy od dłuższego czasu. Piszę odnośnie przedłużenia umowy ,dostałem propozycję na 15 miesięcy za 9 zł z groszami z LTE na 6 miesięcy z możliwością dokupienia internetu po tym okresie za 20 zł.Aktualnie mam ofertę za 12 zł brutto z LTE NL. Napiszcie czy dostaliście podobne oferty. Pozdrawiam.
- onken
- ** Moderator **
hawana
Mam tą samą ofertę.
Mam tą samą ofertę.
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Użytkownik forum
Mi się skończył 6 miesięczny okres darmowego LTE w umowie (łącznie miałem 6 m-cy po ok. 13 zł brutto i następne 6 m-cy po 9,99 zł jako Replay). Aktualnie włączyłem ten pakiet za 20 zł. Łącznie z abonamentem powinno być 29.99 zł brutto (tak myślę). Chyba nie ma sensu wypowiadać umowy na czas niekreślony bo jak nie zaoferują kolejnego przedłużenia (Replay) tak jak poprzednim razem to i tak nic tańszego tylko do neta nie znajdę.
Z promocją reddbulla może być różnie, kiedyś ją wyłączą. Ktoś ostatnio wypowiadał umowę ?
Z promocją reddbulla może być różnie, kiedyś ją wyłączą. Ktoś ostatnio wypowiadał umowę ?
-
- Guru bezprzewodowy
Ja teraz mam 2x taryfę głosową 4.0 Unlimited za 19,50 wszystko no limit( komórkowe, stacjonarne, SMS/MMS) i 250MB no i oczywiście opcja LTE bez limitu za 20 zł. Umowa na 15 m-cy, na razie korzystam do rozmów ale to też zabezpieczenie na wypadek z RBM. Uzyskane 1,5 m-ca temu.
- onken
- ** Moderator **
@matek
Jak dla mnie to trochę bezsensu rozwiązanie wybrałeś, bo:
1. Albo korzystamy na LTE w modemie, routerze i nie używamy tam połączeń
2. Albo potrzebujemy połączenia wtedy nie potrzebny nam nielimitowany LTE
Do pkt. 1 - Wtedy mamy taryfę za 9,99 + 6 miesięcy free LTE i potem opcje za 20 zł LTE
Jak dla mnie to trochę bezsensu rozwiązanie wybrałeś, bo:
1. Albo korzystamy na LTE w modemie, routerze i nie używamy tam połączeń
2. Albo potrzebujemy połączenia wtedy nie potrzebny nam nielimitowany LTE
Do pkt. 1 - Wtedy mamy taryfę za 9,99 + 6 miesięcy free LTE i potem opcje za 20 zł LTE
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Guru bezprzewodowy
Ale ja tych kart używam na razie w telefonach i póki co nie mam na nich uruchomionego LTE bez limitu za 20 zł. Dlatego negocjowałem umowy z no limit rozmowy i SMS-y bo zrezygnowałem na 2 telefonach z innych operatorów. To głęboka rezerwa , na razie RBM jeszcze działa. Na razie wykorzystuję jak w pkt. 2. Oferta z no limitami za 19,50 chyba nie jest zła( choć preferuję rozwiązania na kartę).
- onken
- ** Moderator **
Ja tam ( jeśli chodzi o taryfy głowsowe ) mam NoLimit ( tylko bez MMS ) za 25 zł, na kartę, 6 GB netu ( sumuje się co miesiąc nie wykorzystany ) i co najważniejsze na kartę - bez umowy 

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Stały użytkownik forum
Chciałbym zauważyć, iż fioletowy operator zaczął być gorszy od plusa 
posiadam internet play unlimited lte dla firm bez limitów na zawsze gdzie podstawowy pakiet danych tot 30 + 5GB a w technologii LTE bez limitów
gdzie po przekroczeniu 100GB operator sobie zastrzega nałożenie bana ....
po wykorzystaniu 45GB http://www.speedtest.net/my-result/4843883078 0,91/1,21Mbps, sprawdziłem na 3 bts`ach - widać założyli lejek na LTE skubańce, co ciekawe jak w modemie ustawie z 4G na 3G wynik jest lepszy http://www.speedtest.net/my-result/4843890246 2,7/1,8Mbps.
sygnał mam dobry w jakości jak i w "kreskach" 5/5. Ma ktoś z nimi też taki problem ?

posiadam internet play unlimited lte dla firm bez limitów na zawsze gdzie podstawowy pakiet danych tot 30 + 5GB a w technologii LTE bez limitów

po wykorzystaniu 45GB http://www.speedtest.net/my-result/4843883078 0,91/1,21Mbps, sprawdziłem na 3 bts`ach - widać założyli lejek na LTE skubańce, co ciekawe jak w modemie ustawie z 4G na 3G wynik jest lepszy http://www.speedtest.net/my-result/4843890246 2,7/1,8Mbps.
sygnał mam dobry w jakości jak i w "kreskach" 5/5. Ma ktoś z nimi też taki problem ?
-
- Stały użytkownik forum
Jak kolega korzysta z prysznica i nagle ktoś z domowników odkręci inny kurek z ciepłą wodą to kolega dozna zimnego prysznica. Tylko w przypadku internetu tych "kurków"(modemów podpiętych do danego nadajnika/BTSa/Node-B) może być kilkanaście lub kilkadziesiąt i ciśnienie/prędkość maleje.
-
- Użytkownik forum
Jak miałem nielimitowane LTE jako dodatek do 6 m-cznej umowy podstawowej i później 6 m-cy Replay to mnie nie blokowli. W regulaminie czy umowie pisało jeszcze, że limit to 200 GB m-c, a ja nigdy nie przekraczałem tego limitu. Teraz mam pierwszy miesiąc z pakietem/usługą LTE nolimit za 20 zł i już po 120GB przyblokowali do 2 Mbitów (pakiet jest do 100 GB chyba).
Ale i tak nic ciekawszego w tej cenie (30 zł m-c) nie ma na rynku. Wcześniej chciałem wziąć jakiś wyższy abonament w orange (bo play nawet bez blokady spada do 4-5 Mbitów wieczorami), ale teraz kiedy zrezygnowali z tych kart upominkowych do Saturna za 500 zł i 1000 zł to mi się do nich nie śpieszy
Może jak play padnie do poziomu aero2 to trzeba będzie coś innego szukać.
Ale i tak nic ciekawszego w tej cenie (30 zł m-c) nie ma na rynku. Wcześniej chciałem wziąć jakiś wyższy abonament w orange (bo play nawet bez blokady spada do 4-5 Mbitów wieczorami), ale teraz kiedy zrezygnowali z tych kart upominkowych do Saturna za 500 zł i 1000 zł to mi się do nich nie śpieszy