Jak po 155 dniach skasuja Ci pakiet potrójny Grunwald to oczywiście wszystko z regulaminem Grunwaldu

Moderator: Moderatorzy
Ciekawe, bo z tego co podaje google, to sms na nr 75165 to Fundacja charytatywna Avalon http://www.fundacjaavalon.pl/kontakt.htmlbartex03 pisze:Kupilem 3xGrunwald od Pana za 99 i w wykazie mam to :
1 pozycja wszystko wyjaśnia
Facet jest słowny i żadnej lipy nie ma. najlepsze jest to że niedługo nie bedzie można do mnie dzwonić na ten numer ale ja będę miał jeszcze długo ważny :dzejk pisze:Ciekawe, bo z tego co podaje google, to sms na nr 75165 to Fundacja charytatywna Avalon http://www.fundacjaavalon.pl/kontakt.htmlbartex03 pisze:Kupilem 3xGrunwald od Pana za 99 i w wykazie mam to :
Janusz z allegro jako samarytanin ?
Odnośnie realizacji kontaktu i wysylkicharlie112 pisze:Po czym wnosisz, że słowny i lipy nie ma? Szczególnie, że to czas tak naprawdę pokaże
7) Jeżeli Abonent posiadając ważny i niewykorzystany Bonus doładuje ponownie konto to dotychczasowe środki dostępne w ramach Bonusu zostaną powiększone o kolejny Bonus, a termin ważności dotychczasowego Bonusu zostanie ustawiony w najbardziej korzystny dla Abonenta sposób (przedłużony lub pozostawiony bez zmian w przypadku, gdy ważność wcześniej przyznanego Bonusu była dłuższa od ważności kolejnego).
3G_ pisze:To można zarejestrować w końcu na numer, który był rejestrowany przez SMS?
dzejk pisze:Ja byłem przekonany, że nie, bo próbowałem i się nie dało, ale podobno innym się poszczęściło
Kurde da się tak rejestrować, właśnie to zrobiłem na dwóch numerach! Wobec tego ryzyko w kupowaniu takich kart jest ogromne.3G_ pisze:W sumie mogę sam sprawdzićDam znać.
Dokladnie to na 80280charlie112 pisze: Dlatego warto sprawdzić ile smsów poszło na "80190"
Ale dla pewności to bym w samym Orange posprawdzał co i ile jest zarejestrowane i jużSzybka rejestracja SMS-em
Wyślij z numeru który chcesz zarejestrować bezpłatnego SMS-a pod 80280. W treści wpisz numer telefonu osoby, która ma w Orange umowę (Abonament, Mix, Zetafon lub Minutofon) lub zarejestrowany numer na kartę. Na tę osobę zostanie zarejestrowany Twój numer.
Wskazana osoba otrzyma SMS z prośbą o zgodę na rejestrację. Wystarczy, że odpowie TAK na tego SMS-a (bezpłatnie).
Otrzymasz SMS-a z potwierdzeniem rejestracji.
"internet za darmo":5) Promocja łączy się z promocją „Internet za darmo” w Orange na kartę w ten sposób, że środki z Bonusu sumują
się z bonusowymi środkami przyznawanymi w ramach promocji „Internet za darmo”.
14) Promocja łączy się z innymi promocjami i usługami promocyjnymi dostępnymi w ofercie Abonenta, chyba że warunki danej
promocji lub usługi stanowią inaczej.
"Konto ważne rok":14) Promocja łączy się z innymi promocjami i usługami promocyjnymi dostępnymi w ofercie Abonenta, chyba że warunki danej
promocji lub usługi stanowią inaczej
15. W przypadku korzystania z oferty Orange Free na kartę, ważność bonusów internetowych przyznawanych w ramach tej oferty po doładowaniu, zostaje przedłużona zgodnie z okresem ważności konta ustawionym w chwili aktywacji Promocji, jeśli doładowania te zostały dokonane po aktywacji Promocji (jeżeli ważność tych bonusów internetowych wynikająca z doładowania byłaby dłuższa niż ważność konta głównego wynikająceg o z Promocji to wówczas obowiązuje korzystniejsza dla Abonenta ważność bonusów wynikająca z doładowania).
No i fajnie - jak to mówią, tanie mięso psy jedzą. Ciekawe, jak z czasem ktoś zadzwoni z karty zarejestrowanej na nasze dane, że np. w szpitalu jest bomba... Zanim się delikwent wytłumaczy, to już będzie dawno skuty siedział na dołku.charlie112 pisze:Jest takie ryzyko. Dlatego warto sprawdzić ile smsów poszło na "80190" i czy prośba o rejestrację przyszła z karty, którą mamy w ręku. Jak w historii wisi tylko jeden taki sms i numer "z prośby" nam się pokrywa to spox. Ale jeżeli w historii wiszą np. 2 smsy rejestracyjne to już nie wiemy ile kart poszło na nasze dane, bo zarejestrowano dodatkową kartę i ta dodatkowa karta mogła zarejestrować pół Polski i tego nie widzimy. Lub - jeżeli w historii jest jeden sms, a numer "z prośby" nam się nie zgadza z tym, który przysłano - to też sygnał, że poszły dodatkowe karty na nasze konto. Ten z prośby rejestruje dalej, a ten który mamy w ręku został zarejestrowany przy pomocy tego pierwszego, którego nie mamy i Mirek może danymi dilować bez naszej wiedzy.
Ogólnie to wszystko stawia pod wielkim znakiem zapytania sens tej ustawy niby "antyterrorystycznej"(wiadomo o co chodzi - inwigilację). Za jakiś czas to wszystko tak się wymiesza, że nic z tego nie będzie, a sam fakt zarejestrowania na daną osobę nie jest żadnym dowodem w czymkolwiek. No ale wiadomo - kaganiec trzeba próbować nałożyć... O to chodziło w tej ustawie xD
Bankowi nie wystarczy numer telefonu czy też nawet dane podane podczas rejestracji numeru u Operatora.Nightmare pisze:charlie112 pisze: Dodatkowo, to też furtka do zakładania lewych kont w banku. Ja takie oferty omijam szerokim łukiem. Można się porządnie przejechać.
Pracuje lub ma znajomego co pewnie kaskę sobie spowrotem wypłacą i nowy allegrowicz poproszę.dzejk pisze:Ciekawe, bo z tego co podaje google, to sms na nr 75165 to Fundacja charytatywna Avalon http://www.fundacjaavalon.pl/kontakt.htmlbartex03 pisze:Kupilem 3xGrunwald od Pana za 99 i w wykazie mam to :
Janusz z allegro jako samarytanin ?
Jak ma fizycznie kartę u siebie i zarejestrowaną, to poprzez sms może bez problemu niezarejestrowane karty sobie na te dane dorejestrować.jackobi7 pisze:@matifcb
W okresie pomiedzy zarejestrowaniem karty a wysylka do ciebie mogl zrobic wszystko, a w szczegolnosci zarejestrowac inne karty przy pomocy twojej (sms weryfikacyjny przeciez mogl odebrac majac karte u siebie).