W abonamencie podobno już po 100GB włączają lejek
Moderator: Moderatorzy
Takiego idiotyzmu nie słyszałem na tym forum od dawna.robertnik pisze:A proszę bardzo towarzyszu(nigdy nie przyzwyczaiłem się do liczby mnogiej odnoszącej się do liczby pojedynczej, no ale...).
Zobacz co potrafi ZeroShell. Kiedyś stawiałem serwerek na ZeroShell (stary PC z Pentium II 400 Mhz i 256 MB RAM), jak mieszkałem w Czechach z 4 kolegami na jednym mieszkaniu. Jeden z nich potrafił torrentem zamulić łącze 56 Mbit... Na ZeroShell przyciąłem go do 2 MBit od 6:00 do 23:00 + maksymalnie 50 połączeń, w nocy leciał na max. Jak sprawdziłem, jego komputer potrafił nawiązać połączenie nawet z 1200 numerami IP jednocześnie, to się nie dziwię,że łącze siadało.onken pisze:Tyle że pobierając z jednego źródła ciężka sprawa by wykorzystać dwa lub trzy wanycoś o tym wiem bo od 2-3 lat używam trzech sieci.
Też nie mogłem się połapać, więc łap:damianssj661 pisze:Przeczytałem pierwszą i parę ostatnich stron i nie mogę zrozumieć jak to zrobić i co dostanę. Czy mógłby ktoś napisać krótki opis w punktach?
Czytałem o sposobie z kartą fakt mobile. Czy ten jest aktualny?
matek451 pisze:@matifcb RBM na Kartę 5 z usługa darmowy internet LTE działa tylko w sieci macierzystej LTE Play. Najbliższy BTS LTE Play w Pakości, mieleńska 5. działa na LTE1800, LTE2100 i LTE800. Nie interesuje cię roaming krajowy na 3g. Potrzebujesz modemu/routera z LTE i anteny do niego. Chcesz korzystać z usługi DIL na karcie RBM na Kartę 5? Na telefonie robisz test LTE Play na zewnątrz za pomocą Network Cell Info i pokazujesz screena.
Telefon mam Huawei p8 Lite. Android najnowszy 6.0. Sprawdze jak bede na dzialkce programem jakie mi nadajniki telefon odczytuje. Sprawdze dokladnie model modemu USB. Dziwilo mnie tylko jedno - jak koledze na telefonie pokazywalo LTE a mi tylko H+ sygnal ?. Siedzielismy w tym samym miejscu a jednak on zlapal lepszy sygnal z ktoregos nadajnika?. Z tego co wiem on ma jakis taki kieszonkowy modem i tam pewnie ma ta karte RBM. Moze to urzadzenie ma jakas wbudowana lepsza antene czy cos ? Zapytalem on uzywa Alcatel One Touch jakis z serii LINK Y850. Traz nie ma go przy sobie a wyglada tak jak ten z linku :3G_ pisze:matifcb, Play limituje prędkość w roamingu krajowym (czyli jak miałeś napis T-Mobile). Gdy masz LTE to korzysta z własnej sieci (brak wstępu do LTE partnerów roamingowych). Z tego samego powodu u kolegi na RBM wykluczają się LTE i Orange.
Zasięg możesz poprawić anteną zewnętrzną, ale na jakie pasmo to by trzeba potestować. Jaki masz telefon?
E3131 niestety nie obsługuje LTE.
100 GB jest na miesiąc. Kolega pewnie ładuje 50zł co 100 dni, czyli właśnie ok. 3 miesiące.
Jak po miesiącu testowania Orange nie będzie cyrków w postaci lejków, to nad "Grunwaldem" poważnie się zastanawiam. Ja i tak nie wychodzę miesięcznie ponad 100 GB.dzejk pisze:Jeśli faktycznie by to zrobili, to "Grunwald" w orange cieszył by się niezłym powodzeniem.
A propos play - właśnie ogłosili, że roaming krajowy zwalnia do 1,5Mb/s.