Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Post autor: onken »

T-mobile moze zrobić to samo co Orange :)

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
Awatar użytkownika
Kozak_Barabasz
Stały użytkownik forum

Post autor: Kozak_Barabasz »

Ale "Timotei" jest mniejszą marką ;)
No ale gdyby tak było, PLUS i PLAY zostaliby wykończeni ....

Najbardziej szkoda PLAYa, gdyż dzięki tej marce, na polskim runku zaczęła być rywalizacja i technologia/ceny poszły z duchem czasu i mamy to co mamy.
3G_
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: 3G_ »

Może wyłączą DIL, a może nie... Niewykluczone, ale na razie się cieszmy póki działa.

Co do Grunwaldu - na razie można przedłużać tak jak zawsze się przedłużało bonusowe dane. Dla mnie rewelacyjna oferta jak i DIL. Właśnie jedną rodzinę chyba będę przestawiał z DIL na Grunwald ze względu na lepszy zasięg i prędkości.
Awatar użytkownika
Kozak_Barabasz
Stały użytkownik forum

Pytanko,
Jak długo jest ważne konto w Orange Free na kartę ?
Tak samo jak ważność pakietów dodatkowych ?
Czyli doładowując za 200zł, mamy 5 miesięcy. Potem 50zł raz na 3 miesiące ?
Czy ważność konta PLN jest bez limitu a po tych 5 miesiącach wystarczy dokupić pakiet za 25zł aby przedłużyć ważność bonusu o 30dni ?
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Na tą chwilę wystarczy wysłać smsa Start na 8002, jak bedzie pod lipca, podobno nie bedzie sie dało przedłuzać tych danych.

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Poza tym to jest pakiet internetowy na ofercie głosowej i te 1410GB to bonus, 200 zł z doładowania jest do wykorzystania na rozmowy, SMS-y. Jak ktoś nie potrzebuje to na Allegro za 100 zł ma kartę z samym bonusem 1410GB, wówczas nawet jak na 5 m-cy to i tak 280GB/m-c za 20 zł.
aras785
Początkujący użytkownik forum

Post autor: aras785 »

Witam.

Panowie proszę o ponowną instrukcję bo już się pogubiłem:

1. Kupuję i rejestruję (na swoje dane) kartę z RBM za 9 zł.
co dalej?
dzejk
Guru bezprzewodowy

Post autor: dzejk »

Kupujesz zestaw startera z puszką napoju redbulla za 9 zł.
Doładowujesz za 50 zł co 100 dni i utrzymujesz stan konta powyżej 30 zł, gdy włączasz DIL (darmowy internet LTE).
Pilnujesz też, aby tzw. mały pakiet się nie wyzerował (ten bonusowy z doładowania lub kupiony osobno, np. 600MB za 5 zł na 30 dni), bo jest ważny do działania DIL.
Aby włączać i zarządzać usługami masz do wyboru krótkie kody ussd lub konto na play24.
Więcej pod tym linkiem https://www.redbullmobile.pl/sites/defa ... 4.2017.pdf
3G_
Stary wyga bezprzewodowy

Dodam tylko, że z tym pakietem chodzi o to, że musi być (np. z doładowania), a nie znasz dokładnej godziny wyłączenia DIL ani nie da się tego sprawdzić. Tak więc, gdy DIL się skończy to dane idą z tego pakietu. I teraz jak się rozpędzisz to zje Ci cały pakiet i w tej sytuacji nawet jak już włączysz DIL ponownie to będzie lejek. Musisz wtedy wykupić jakikolwiek pakiet. A jak np. pójdziesz rano do pracy/szkoły i wtedy akurat się skończy DIL, ale nie bedziesz korzystal wtedy z netu, włączysz DIL np. przez aplikację to nic Ci z tego pakietu nie weźmie. Tak czy inaczej, nie jest to problem, ale trzeba mieć to na uwadze.
lukkki
Stały użytkownik forum

Post autor: lukkki »

Uściślijmy: "godzina wyłączenia DIL" to chodziło ci o włączenie lejka 2mb/s przez operatora, a co w przypadku ustawienia częstotliwości Tylko LTE w modemie/routerze, też ciągnie z pakietu?
Obrazek
dzejk
Guru bezprzewodowy

Chodziło o wyłączenie usługi po 30 dniach działania. Wtedy zaczyna zjadać ten mały pakiet. A po jego wyzerowaniu włączy się lejek 32 kbits.
Tak na marginesie - akurat u mnie jest to stała godzina poranna, z różnicą kilku minut, gdy DIL się wyłącza.
Lejek 2mbit/s włącza się po wykorzystaniu 100GB w miesiącu kalendarzowym, ale nie ma sztywnej granicy - jak nie ściągasz w godzinach szczytu, to lejek włączy się dużo później.
3G_
Stary wyga bezprzewodowy

Żeby było za darmo musisz korzystać z LTE i mieć aktywną promocję DIL - musisz ją włączać co miesiąc kodem lub wygodniej przez Play24 (apka lub www). A żeby włączyć, musi być 30 zł na koncie, które oczywiście zostaje.

dzejk, ale po czym patrzysz kiedy się wyłączyło? Ja też mam zawsze jakoś rano, ale ostatnio miałem taką sytuację: DIL był niby aktywny, ok. 6 rano robiłem sporo speedtestów w drodze do pracy. Ok. 9 przyszedł sms, że DIL się skończył. No to włączyłem, a potem patrzę, że te poranne testy poszły z pakietu - czyli DIL już wtedy nie było, choć sms przyszedł dopiero później. Akurat nie problem, bo mam dużo w pakiecie jeszcze, ale jednak.
lukkki
Stały użytkownik forum

EEE wyłączenie usługi po 30 dniach to można w przybliżeniu określić.
Obrazek
dzejk
Guru bezprzewodowy

@3G_
Być może jest, tak ja piszesz - u mnie nikt rano neta nie używa, więc opieram się tylko na smsie.
Awatar użytkownika
Kozak_Barabasz
Stały użytkownik forum

Ja mam w swojej puli 4 przypięte numery RBM do play24.
W telefonie mam ustawione przypomnienie równo na 30 dni o godz 10.00 (to jest 30 dni a nie miesiąc, o tym trzeba pamiętam !)
Zawsze o tej godz loguję się na play24 i na wszystkich 4 aktywuję co potrzeba.
Nawet jak włączyłem o różnych godzinach DILa, po 30 dniach na wszystkich 4 numerach zeszło w tym samym czasie.
Przez te parę godzin w miesiącu zejdzie kilkanaście MB z bonusa ale to i tak cały czas na górkę bo trzeba aktywować 5zł za 600MB.
Tak już jadę ponad rok i nie muszę martwić się, że o czymś zapomnę.
dzejk
Guru bezprzewodowy

Dokładnie. Czyli wychodzi na to, że wszystkim wyłączają DIL ok. 9 rano. Niezależnie od tego, o której został włączony.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Nie, u jednej osoby z mojej rodziny wyłaczaja DIL około 5 rano, mimo że sms o wyłaczeniu przychodzi własnie około 9.00

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
dzejk
Guru bezprzewodowy

Przeczytaj na poprzedniej stronie post od 3G_ i mój.
3G_
Stary wyga bezprzewodowy

No u mnie wychodzi, że o 6 też już DIL-a nie było. SMS przyszedł o 9. Nie zdziwiłbym się gdyby jednak każdemu wyłączał się w nocy, a jedynie sms przychodzi później. Jako, że rano nikt nie korzysta to mało kto wie czy o tej 5-6 DIL jeszcze był czy już nie.
matifcb
Stały użytkownik forum

Post autor: matifcb »

koledzy a więc cos probowalem juz dzis na tej mojej dzialce. Z ustawieniami konkretnie tylko PLAY i tylko LTE znalazlo jakis sygnal i na telefonie widnieje 4G napis i zasieg 1-2 nieraz 3 kreski nie wiem czy to to samo co LTE bo u narzeczonej pokazuje przy wybraniu LTE na innym telefonie LTE.. u mnie 4G pisze i Speedtest pokazal 3,5MB/s i ping 30-40 . Aplikacja do mierzenia sygnalu tam gdzie siedze na kanapie pokazala mi to co nizej wklejam na zdjeciach. Rzeczywiscie muzyki z YT mozna sluchac jak sie wybierze niska jakosc pliku 360p. Czy starczy to na mecze.. po serfowaniu po stronach stwierdzam ze bedzie ciezko..

Przelączenie ustawien w telefonie na TYLKO WCDMA daje mi 3G i nieraz H+ na telefonie ( to jest chyba HDSPA+) ale ping i predkosc sa o wiele nizsze. Niecale 1 mb/s a ping 80-90.
lukkki
Stały użytkownik forum

Ze zrzutu ekranu widać, że bierzesz sygnał lte z jakiegoś nadajnika w Mokrem... Daleko jak smok. Ogólnie osiągi marne na hspa również. Do takich wyników karta BDI Aero by ci wystarczyła:)
Obrazek
matifcb
Stały użytkownik forum

aERO mam i daje przeciez z zasady 0,5mb/s wiec na moim necie z telefonu jest lepiej bo 3 mb/s - 4mb/s. Dzis zachmnurzone niebo i pada wiec porobie tez testy. Zobaczymy czy jest jakas różnica. Tez mnie dziwi ten nadajnik w Mokre, dlatego ze na zadnej stronie MAP BTS nie pokazuje go. to jest jakies 10-12 km. W Pakosci nie znajduje zadnego nadajnika PLAY. Czy musze jakos skonfigurowac telefon zeby ta aplikacja szukala nadajnikow ? Nie znajduje mi np Orange, który niby jest 1 km ode mnie.
dzejk
Guru bezprzewodowy

Mapa z programu NCI do niczego się nadaje. Trzeba szukać nadajnika po numerze eNB, niestety dla play mało osób to potrafi - pytaj użytkownika Pawrzes z forum. Po numerze ECI widać jedynie, że to LTE 800 MHz.
Ewentualnie sam objedź okoliczne działające nadajniki play (wg may na stronie operatora i btsearch) i porównaj eNB.
matifcb
Stały użytkownik forum

<font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> kupilem starter Orange YES 5zl i 1 gb na starcie. Tylko musze go aktywowac a mam jakies problemy z tym. Numer mi nadalo automatycznie ale niue moge dzwonic jeszcze nawet. Play dzis tragedia 1mb/s dziala czy to przez chmury?

teraz stanalem w tym miejscu gdzie wczoraj robilem pomiary i LTE -108dB z telefonem w strone tego nadajnika w Mokre. 5 mb/s szlo. Czy 1 metr taka roznice w sygnale robic moze ?

musze rozpracowac ten Orange i go aktywowac, sprawdzic jak tu sie laczy ten operator i gdzie jest nadajnik.
dzejk
Guru bezprzewodowy

Ale się uparłeś na to Mokre. Tam nie ma żadnego nadajnika. Spójrz na mapy operatorów lub btsearch - najbliższe nadajniki play są w Pakości i Krotoszynie. Play nigdy nie grzeszyło prędkością na paśmie LTE 800 MHz, podobnie zresztą jak plus. Do tego pogoda i weekend (większe obciążenie sieci) także robią swoje.
Nadajniki Networks! (orange/t-mobile) mogą być bliżej, ale są niezweryfikowane, więc nie wiadomo, czy działają. Jak zrobisz testy i podasz eNB, to będziemy wiedzieć.
matek451
Guru bezprzewodowy

Kolega juz dawno dostal ode mnie dpowiedzi, tylko nie bierze ich pod uwage.LTE 800 Play z Pakosci, słaby sygnał to i niskie predkosci.Na dpdatek Orange YES , masakra. Kto normalny korzysta z tej taryfy?
charlie112

Post autor: charlie112 »

@matifcb - jak już kupiłeś Orange Yes to zmień taryfę na Free. Wówczas dostaniesz 50 GB na 14 dni.
matifcb
Stały użytkownik forum

Chłopaki pokolei. To, że kupiłem starter za 5 zl nic nie znaczy. Jedno piwko mniej a chcialem zobaczyc czy mi sie nie polaczy jak koledze z LTE odrazu , które jest niby 1 km od Piechcina. Techniczne problemy z aktywacja tego startera zmuszaja mnie na poczekanie conajmniej do jutra. Nie moge dzwonic jeszcze z Orange ale juz sprawdzalem na 3G zasieg i po 3G laczylo mi sie z okolo -75dB wiec chyba mocny sygnal szedł. To tylko alternatywa do sprawdzenia.

Chcialbym sprawdzic inne nadajniki i nie upieram sie przy Mokre ktore jest 12km stad. Poprostu nie umiem przelaczyc na inny. Ja tylko w telefonie zmieniam albo na LTE czyli 4G albo na WDMCA czy jakos tak i wtedy jest 3G po Playu. Nadajniki pokazalem wam jak mi ta aplikacja poszukala.. Zadnego nie ma w Pakosci Playowego...

Prosicie op zrobienie testow i podanie eNB. Bardzo chetnie ale jak to zrobic ? kompletynie sie na tym nie znam i cierpliwie chcialbym wysluchac i to zrobic. Myslalem ze jak odpalilem i dalem te zdjecia ktore w nocy wrzucalem spechalnie dla was to starcza. Jesli jednak nie i moge cos jeszcze zrobic chcialbym wyukorzystac czas ktory tu spedzam i powoli z wasza pomoca dojsc do nadajnikow i lepszego operatora.
3G_
Stary wyga bezprzewodowy

A ta karta Orange zarejestrowana?
matek451
Guru bezprzewodowy

Słuchasz podpowiedzi kogoś kto nie ma zielonego pojęcia i potwierdza Ci tą bzdurę z mapy NCI czyli BTS Play Mokre. Napisałem dawno ze BTS Play jest w Pakości . Działa na LTE1800, LTE2100 i LTE800, na którym sam się połączyłeś( jest jeszcze pozwolenie na LTE2600 ale pewnie nie działa). Na 3g pewnie to UMTS900 Play z tej lokalizacji. To nowy BTS i nie jest zweryfikowany na 3G ( UMTS900 i UMTS2100) oraz na pasmach LTE. Pokazałeś screena z NCI na LTE800 ale to zasięg wewnątrz domu, na zewnątrz biorąc pod uwagę odległość od BTS-a jest zapewne LTE1800 ale trzeba pokazać screena z takiego pomiaru. W czym tu trudność? Napisałem od razu trzeba zrobić i gdzie jest BTS. Podobnie jest z Orange tylko uważam że BTS NetWorks na pozwoleniu T-Mobile w Piechcinie nie działa. Zdążyłem zauważyć,że ty masz to co piszę gdzieś i błądzisz. Reasumując napiszę ostatni raz. Zasięg w Play masz BTS-a Play w Pakości. Możesz skorzystać z LTE-A czyli agregacji LTE1800+800 lub LTE1800, LTE800. W zależności od tego i budżetu kupujesz odpowiedni router i antenę. Dla potwierdzenia wybierasz się na spacer w pobliże tego BTS-a i robisz test prędkości i NCI. Pokazujesz screena z NCI. Co do Orange robisz test i pokazujesz NCI na LTE a nawet 3G. BTS-y UMTS900 NetWorks Bielawy i Pakość są zweryfikowane, podobnie jak LTE1800NetWorks w Pakości. Nie wiadomo co z tym NW w Piechcinie ale te testy pokażą ECI i pozwolą wyciągnąć wnioski.To jedyna sensowna droga postępowania.
Zablokowany