dibi dzięki za podpowiedź, a więc pomierzyłem odległości w linii prostej od okienka do nadajnika, który nie jest niczym zasłonięty poza cienką szybą okienka mam 680 metrów. Na szczęście bloki są tak rozmieszczone, że mam w środku przestrzał i widzę anteny na wieży ciśnień. Myślę, że to rewelacyjny wynik, pozostaje pytanie w jakim stopniu ten BTS jest obciążony, ale to wyjdzie przy testach...

Do kolejnych nadajników mam 800 metrów i 1100 metrów, ale tutaj już na drodze stoi dach i bez wypuszczenia anteny na komin się nie obejdzie...
matek451 pisze:Regulamin masz wyżej i w ofercie 200GB za 70 zł jest rabat 10 zł jak bierzesz DUET, RODZINA czy POKOLENIA. Co ciekawe taki sam jest gdybyś brał ofertę 200GB za 80 zł z B525 za 1 zł, wówczas płacisz 70 zł
https://www.play.pl/resources/pdf/2018/ ... 102018.pdf Konsultanci nie mają pojęcia co sprzedają. Wywalasz jej regulaminy pod nos i czekasz co ona na to.
matek451 temat dodatkowego rabatu 10zł w Play za przejście z abonamentem telefonicznym sam się wyjaśnił, więc jutro nie będzie nawet poruszany... Dzisiaj miałem kilka telefonów z Orange, pierwszy dlaczego rezygnuję z Internetu po czym jak wyjaśniłem to padło zapytanie co z telefonami, na co odparłem że przenoszę do Play 3 numery bez limitu z 10GB Internetu na każdym mam za 80zł + 6 miesięcy gratis, co po przeliczeniu daje mi 60zł/m, a jak byłem w salonie Orange rezygnować z Internetu to dostałem super ofertę na 110zł/m na takich warunkach... Pani zaproponowała 80zł/m zamiast 110zł/m na co nie przystałem... Po godzinie telefon z działu utrzymania i oferta 60zł/m zrównana do tej z Play po wliczeniu 6 miesięcy gratis, nie zgodziłem się twierdząc, że jako stałemu klientowi powinni zaoferować lepszą ofertę niż konkurencja, a nie ją tylko zrównać, ale dałem czas do zastanowienia z prośbą o kontakt jutro, na co Pani, że jutro oferta może być nieaktualna i jest z maksymalnym możliwym rabatem. Po godzinie następny telefonu z działu utrzymania, inna Pani, dobrze, że jej nie przerwałem mówiąc, że już dostałem ofertę, bo zaproponowała 50zł/m

Dodatkowo poprosiłem o telefon najniższej jakości z dotykowym ekranem 5 cali za maksymalnie 5, 10zł/m i dostałem za 5zł/m z rabatem na black week Alcatela U5HD, któego opcham na Allegro spokojnie za 300-350zł zaplombowanego

Tak więc Play poszedł w odstawkę. W Orange mam znakomity zasięg GSM i nie ma nigdzie problemów z rozmowami, natomiast kiedyś miałem Play na kartę i zasięg był słaby, zrywało rozmowy, nie wiem jak teraz. Poza tym uniknąłem przenoszenia numerów i tymczasowych kart