mcore pisze:wiec przez jakis czas to jeszcze bedzie.
Aż nie padnie kolejna MTX...ech,żenada z tym NMT,utrzymywać trupa w postaci
ogólnopolskiej sieci dla garstki abonentów (<1000 mobilnych,płacących 10 zł abonamentu, i co najwyżej 2-3k stałych,bo resztę już zmigrowano do GSM for Fixed).
[ Dodano: 2009-08-29, 16:20 ]
mcore pisze:bedzie ich to drogo kosztowac wiec raczej na oferte dual nie ma co liczyc w najblizszym czasie.
Tak,kwestia terminali to poważny problem obu naszych operatorów CDMA2000 w dolnym paśmie...sprzęt mało popularny na świecie,a więc drogi i nierzadko badziewny.
Poza tym dochodzi problem z kartami RUIM - jednak większość sieci CDMA nadal opiera się na autoryzacji po numerze ESN (coś jak IMEI w GSM/UMTS) i username/passwd.
A dostępność modemów i telefonów z RIUM jest jescze mniejsza.
[ Dodano: 2009-08-29, 16:26 ]
Digitall pisze:I jeszcze, Patryk_, Ty po której stronie stoisz?
Staram się być obiektywny.
Sam używam łącza limitowanego,i już dawno nauczyłem się z tym żyć,a też na początku po wymuszonej przesiadce z ADSL-u było ciężko.A jednak da się,tylko trzeba mniej warezów,mniej XXX,itp.,a jeśli ktoś używa "netu" do pracy,i nie wyrabia się z limitem,to zapewne stać go na wyższy abonament.
Przygodę z Internetem zaczynałem w 1997 od modemu 28800 bps i 0202122,i może to mnie nauczyło cieszyć sie tym,co teraz mamy.
[ Dodano: 2009-08-29, 16:31 ]
Digitall pisze:a nie rozkładać ręce bo fizyka bo tamto..
Pewnych rzeczy po prostu nie przeskoczysz,choćby nie wiem co.
I nie porównuj do tego lotu na Księżyc czy podobnych wydarzeń,bo wtedy "cud" polegał na odkryciu nieznanych,prostych praw,zasad i dogmatów,a dziś dobijamy,szczególnie w radiokomunikacji,do kresu możliwości wyznaczanych przez te prawa,i bez możliwosci odkrycia czegoś innego,lepszego,bo już wszystko jest znane.
Narzekanie,i żądanie czegoś wiecej w tej dziedzinie,mając do dyspozycji bardzo ograniczone zasoby,to jak walenie głową w żelbetowy mur oporowy,celem jego rozbicia.
Mając do dyspozycji trzy bochenki chleba nie nakarmisz pięćdziesiąciu chłopa,choćbyś nie wiem jak chciał.
No chyba,że jesteś Jezusem...