problem z download, play online, huawei E156g

Dyskusje na luzie nie związane z forum w granicach netykiety.

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
kylo86
Użytkownik forum

Re: problem z download, play online, huawei E156g

Post autor: kylo86 »

ściąganie typu p2m też się zatrzymuje, chodzą tylko torrenty i programy takie jak limewire czy bearshare
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

kylo86 pisze:ściąganie typu p2m też się zatrzymuje, chodzą tylko torrenty i programy takie jak limewire czy bearshare
Wychodzi z tego, że coś nie tak z pobieraniem dużych plików, p2p dzieli pliki na małe fragmenty. Teraz tylko pytanie czy to wina operatora czy modemu. Ja właśnie testowo 5MB z RSa puściłem i przeleciało 100KB/s
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
kylo86
Użytkownik forum

ja miałem taką sytuacje że byłem właśnie przekonany że to wina mojego modemu bo inny modem chodził, więc dałem do reklamacji i zastępczy E220 przez dwa tygodnie śmigał po czym znowu ściąganie stawało, kiedy odebrałem swój (wgrali tylko nowy soft) ściągnąłem tylko jednego parta a tak wszystko staje, szwagra modem 160 który śmigał jak talala ostatnio też już zatrzymuje ściąganie więc chyba to nie modem
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Sinner-X2 pisze:gdyż wasza sieć komórkowa ma taki słaby zasięg że Ciężko się do kogokolwiek dodzwonić i co chwile przerywa połączenie.
Skoro masz słaby zasięg więc do kogo masz pretensje że nie działa jak powinno. Tu możesz mieć pretensję tylko do samego siebie gdyż wybrałeś usługę nie testując jej wcześniej i teraz składasz winę na operatora.
Sinner-X2
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Sinner-X2 »

Jaco pisze:Skoro masz słaby zasięg więc do kogo masz pretensje że nie działa jak powinno. Tu możesz mieć pretensję tylko do samego siebie gdyż wybrałeś usługę nie testując jej wcześniej i teraz składasz winę na operatora.
W tym momencie pisałem o zasięgu telefonu komórkowego w play :/ a nie o zasięgu internetu...

[ Komentarz dodany przez: Jaco: 2009-11-26, 14:32 ]
Nie cytujemy własnych wypowiedzi. :nienie:
Ostatnio zmieniony 2009-11-26, 14:31 przez Sinner-X2, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jaco

Sinner-X2 pisze:W tym momencie pisałem o zasięgu telefonu komórkowego w play :/ a nie o zasięgu internetu...
Ale korzystasz z telefonu i internetu w tym samym miejscu.
Sinner-X2

no ale zasięg telefonu w play w miejscu gdzie mieszkam to maks 2 kreski, a neta 4 kreski ;/
beryl303
Użytkownik forum

Post autor: beryl303 »

Miałem oddać dziś modem na reklamację, ale zrobiłem coś w sumie lepszego. W komisie GSM dogadałem się z gościem i sprawdziliśmy razem kilka modemów na testowych plikach które nie lubią się pobierać. I co? I super, podane na tym forum pliki nie pobrały się na ŻADNYM modemie. Potwierdza się więc chyba, że nie jest to żadna wina sprzętu a "firewall" operatora.

Panowie play4you - działajcie, bo chyba okaże się, że jest to ze strony operatora ewidentne łamanie umowy, przez które uzytkownicy będą mogli zrezygnować z Waszej usługi bez żadnych konsekwencji, gdyż usługa/towar jest zwyczajnie niezgodna z umową jaką zawarli z operatorem. Mam nadzieję, że uda się rozwiązać problem i osoby które go zgłaszały dostaną jako rekompensatę dodatkowy transfer który straciły na wielokrotne, nieudane próby pobierania plików.

ps. Ponieważ mogą sie pojawić tłumaczenia, że PLAY robi to w trosce o prawa autorskie itp itd i blokuje tylko nielegalne pliki, polecam sprawdzić ten: http://wl.dlservice.microsoft.com/downl ... up-web.exe
Windows Mail - klient poczty ze strony microsoftu. Też jest nielegalny?:D
Awatar użytkownika
Jaco

Sinner-X2 pisze:a neta 4 kreski ;/
Co nie gwarantuje stabilności połączenia nawet gdy jest pełen zasięg. Złe warunki atmosferyczne,zbyt daleko oddalony nadajnik,przeszkody typu las,wysokie budynki no i samo obciążenie nadajnika może powodować przerywanie połączeń.
Leszek66
Użytkownik forum

Post autor: Leszek66 »

Właśnie system mi sie aktualizuje na łączu tpsa kilka poprawek których od ponad dwóch tygodni nie mogłem pobrać na Playonline. Sieć Playa jest jest obarczona błedami NADAL.
Jeżeli nie potrafią Państwo rozwiązać problemu własnymi siłami to może pora zatrudnić firmę zewnętrzną do przeprowadzenia diagnostyki sieci i ewentualnej naprawy.
Sinner-X2

beryl303 pisze: Panowie play4you - działajcie, bo chyba okaże się, że jest to ze strony operatora ewidentne łamanie umowy, przez które uzytkownicy będą mogli zrezygnować z Waszej usługi bez żadnych konsekwencji, gdyż usługa/towar jest zwyczajnie niezgodna z umową jaką zawarli z operatorem. Mam nadzieję, że uda się rozwiązać problem i osoby które go zgłaszały dostaną jako rekompensatę dodatkowy transfer który straciły na wielokrotne, nieudane próby pobierania plików.
Pewnie że to wina operatora. Tylko że PLAY nie ma jaj żeby się do tego przyznać, za dużo by na tym stracili... Wyobrażacie sobie taka oficjalną wiadomość w której PLAY przyznaje się że ich sieć jest wadliwa?? W takiej sytuacji konkurencja by to na pewno wykorzystała, nie mówiąc już o niezadowolonych klientach. ;/
Awatar użytkownika
marcin7911
Stały użytkownik forum

Post autor: marcin7911 »

Ja czekam na odpowiedź na reklamacje. Jeśli też dostane odpowiedź że wg playa wszystko gra swoje kroki skieruje do rzecznika konsumentów i uke. Na pewno nie będę bujał się z tym kulawym internetem jeszcze przez rok.
Modem Huawei E156g
Moc sygnału:-83dBm, 48%, CSQ 15
Playonline 69
kylo86
Użytkownik forum

marcin7911 pisze:Ja czekam na odpowiedź na reklamacje. Jeśli też dostane odpowiedź że wg playa wszystko gra swoje kroki skieruje do rzecznika konsumentów i uke. Na pewno nie będę bujał się z tym kulawym internetem jeszcze przez rok.
to jak już pójdziesz do tego konsumenta to przynajmniej nie podawaj przykładów ściągania nielegalnego oprogramowania tylko jakieś legalne opcje :)
Awatar użytkownika
marcin7911
Stały użytkownik forum

Spoko ściągam tylko linuxy :cfaniak: Zachęcam wszystkich którzy borykają się z problemem ściągania do składania reklamacji tu jest opisane jak możemy działać http://www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?pla ... &page=text

Ktoś widział dzisiaj na forum pracowników naszego ulubionego operatora? Wczoraj były obiecanki, a dzisiaj nastała cisza :zdziwko:
Modem Huawei E156g
Playonline 69
Awatar użytkownika
songohou
Użytkownik forum

Post autor: songohou »

A w moim przypadku było zupełnie odwrotnie.... Z dnia na dzień transfery spadły mi do poziomu GPRS, mimo że modem pokazywał 3G, pomyślałem jak wszyscy, że Play znowu szaleje. Po 2 tygodniach trochę poirytowany wpadłem na pomysł kupienia startera simdaty i przetestowaniu modemu i... jajko transfery jak w Play'u, wsadzilem więc kartę do fona i szok na simdacie praktycznie full speed, na Play'u podobnie, stwierdziłem że modem mi się uwalił, po kilku godzinach kombinacji okazało się iż wina tkwiła w połączeniu Vista+Mobilink+RAS (na kompie z linuksem transfery były również marne), przestawiłem modem w NDIS i znów mam prawie full speed :rotfl: tak więc czasem wina tkwi sprzęcie.
Sinner-X2

marcin7911 pisze:
Ktoś widział dzisiaj na forum pracowników naszego ulubionego operatora? Wczoraj były obiecanki, a dzisiaj nastała cisza :zdziwko:
Najwidoczniej Panowie z Play dostali odgórny rozkaz nie udzielania się w tej sprawie ;/ co innego piszą w boku co innego usłyszeliśmy od nich na tym forum...
Awatar użytkownika
Jaco

Sinner-X2 pisze:Najwidoczniej Panowie z Play dostali odgórny rozkaz nie udzielania się w tej sprawie ;/ co innego piszą w boku co innego usłyszeliśmy od nich na tym forum...
Czy myślicie że to jest jak wyłączenie komputera i włączenie go ponownie?

Podobną sprawę sam przechodziłem w sieci Era. Na przeanalizowanie i sprawdzenie co się dzieje z siecią czekałem ponad tydzień, a wy chcecie aby w ciągu jednego dnia była jasna odpowiedź.

Nikogo tu nie bronię ale Panie i Panowie weźcie sobie to pod uwagę, że trzeba na to trochę cierpliwości.
play4you1
Pracownik operatora

Post autor: play4you1 »

marcin7911 pisze:
Jesteśmy obecni, może z lekkimi opóźnieniami, co wynika również z obowiązków służbowych, ale zapewniam, ze tu też zaglądamy
mateusz232
Stały użytkownik forum

Post autor: mateusz232 »

play4you1 pisze:Jesteśmy obecni, może z lekkimi opóźnieniami, co wynika również z obowiązków służbowych, ale zapewniam, ze tu też zaglądamy
Mam do Ciebie (pisałeś żeby nie pisać na "pan":) ) pytanie: Czy Play przewiduje jakieś rekompensaty w postaci transferu lub coś podobnego ?
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez mateusz232, łącznie zmieniany 1 raz.
Sinner-X2

Jaco pisze:Nikogo tu nie bronię ale Panie i Panowie weźcie sobie to pod uwagę, że trzeba na to trochę cierpliwości.
Cierpliwości?? Ku*wa problem jest już od ponad miesiąca (jak nie dłużej) a Ty tu mówisz o Cierpliwości?? Cierpliwi to są Ci którzy mają neta w tej wadliwej sieci i jeszcze nie pojechali do centrum tego całego PLAY w Warszawie żeby ich tam pozabijać... ;/

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2009-11-26, 22:07 ]
Kolego, licz się ze słowami!
play4you1
Pracownik operatora

Post autor: play4you1 »

Obecnie jeszcze nie mamy potwierdzonych informacji o rekompensatach, nie chciałbym składać Wam obietnic, które pozniej mogą się nie spełnić.
Postaram się "zbadać" jakie mamy możliwości:)
Awatar użytkownika
Jaco

Sinner-X2, za
Sinner-X2 pisze:Ku*wa
odpoczniesz sobie od forum.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

play4you1, a jakieś słuchy chodzą o jakimś podniesieniu downloadu i dorzuceniu HSUPA? ;)

[ Dodano: 2009-11-26, 20:38 ]
Coś się jednak ruszyło. Mamy 20.40 (godziny szczytu), a mi już od 7 minut leci iso debiana po 120-130KB/s na Play Online na kartę. :ok:

[ Dodano: 2009-11-26, 20:49 ]
Pięknie. :ok:
Plik 153MB - Średnia prędkość 115.03 KB/s.
kylo86
Użytkownik forum

z tego co wiem to główny problem tego wątku to nie prędkość a zatrzymywanie pobierania a ten jak występował tak występuje.
play4you2
Pracownik operatora

Post autor: play4you2 »

ja.michal pisze:play4you1, a jakieś słuchy chodzą o jakimś podniesieniu downloadu i dorzuceniu HSUPA?
Niestety, nie mamy potwierdzonych informacji w tym temacie. Jeżeli tylko będzie oficjalna wiadomość, od razu ją Wam przekażemy. W zasadzie to powinienem sie przywitać na początku :). Moi drodzy, (o ile mogę tak powiedzieć), jak wspomniał mój kolega, śledzimy Wasze wpisy, ale proszę Was też o wyrozumiałość, gdyż mamy masę innej pracy. Zapewniam, że nikt z Was nie pozostanie opuszczony w składanym temacie.

Co do zamieszczonych tu informacji odnośnie błędów, to tak jak napisał jeden z użytkowników (str.11), bardzo często przyczyną tzw. usterek jest też sam sprzęt, ale nie potraktujcie tego jako "wymówki", po prostu chciałem też zwrócić na to uwagę.
Co do zastrzeżeń Sinner X - 22, zapewniam Cię, że jeżeli jest jakaś usterka, informujemy o tym (chocby mój post zamieszczony w tym temacie). Zaznaczam jednocześnie, że sieć działa prawidłowo, usterki są raczej w zakresie jakiś ustawień (niestety, nie mam prezcyzyjnych inf. w tym temacie). Jeżeli tylko prace zostaną zakończone, z pewnością Was o tym poinformuję.

Pozdrawiam wszystkich użytkowników.
Forum "Bez Kabli" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym sieci P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.
Boras
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: Boras »

Łoohoo czyżby Play przyśpieszyło? Takiego transferu jak mam dziś nie zaznałem w tych godzinach od kilku miesięcy już. Jeśli tak pozostanie to wielki plus! :ok:
Awatar użytkownika
marcin7911
Stały użytkownik forum

Temat nie jest o prędkości tylko o błędach w pobieraniu :czytaj: Plik pobierałem z rapidshare.com pobrało się 71.2mb ze 100mb zatrzymało się przy prędkości 121KB/s !!! Strasznie mi sie polepszyło :klnie: a transferku ciągle ubywa i oto chyba playowi chodzi :wsciekly:
Modem Huawei E156g
Playonline 69
Awatar użytkownika
plum
Stały użytkownik forum

Post autor: plum »

tragedia.......
straciłem już 5 GB swojego transferu na nieściągniete do końca pliki !!!
Czy ja podpisywałem umowę na 80% czy 50% dostęp czy na 100% ?
Mam ten sam problem co na pierwszej stronie tego wątku z przerywanymi transferami plików...
ok,przeczytam ten temat od deski do deski i jak wina leży po stronie Play,a to jedyne wyjście bo system mam czysty jak łza,to ja ich zablokuje jak im wysadze tą cała ruinę w powietrze :dobani:
Kto mi odda za transfer? Cierpliwości.... ludzie czy wy tam w tej Warszawie też będziecie miec cierpliwość gdy moja zapłata fakture spozni sie o miesiąc czy dwa ?

Coś tam doczytałem o blokowaniu niektórych plików przez Play[nie czytałem do końca] ...nie mają prawa!! to nie rezim! sciagac sobie moge nawet gole zdjecia Jaroslawa Kaczynskiego o ile takie sie pojawia w sieci ,a jedyne czego nie moge to rozpowszchniac!

Czy z tym Playem bedzie wkoncu ok? Place za 100% produkt a dostaje 50% albo 80%...za nasza kase dopiero chyba buduja ta siec a dobrze bedzie za 5lat...
Ostatnio zmieniony 2009-11-27, 11:08 przez plum, łącznie zmieniany 2 razy.
Modem ZTE MF626
Play Online
Moc sygnału: -77dBm, 40%, CSQ 18
play4you2
Pracownik operatora

Post autor: play4you2 »

marcin7911 pisze:Temat nie jest o prędkości tylko o błędach w pobieraniu Plik pobierałem z rapidshare.com pobrało się 71.2mb ze 100mb zatrzymało się przy prędkości 121KB/s !!! Strasznie mi sie polepszyło a transferku ciągle ubywa i oto chyba playowi chodzi
Zapewniam Cię, że nie chodziło nam o to. Podeślij mi proszę na priv szczegółowe dane odnosnie zgłaszanej sprawy. Postaram się przekazać to dalej.
Forum "Bez Kabli" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym sieci P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.
Awatar użytkownika
plum
Stały użytkownik forum

Post autor: plum »

widać jest nas więcej
mój post wyżej wysłany 3min temu..

[ Komentarz dodany przez: Jaco: 2009-11-27, 11:05 ]
plum, przypominam że tu przestrzegamy regulaminu więc dostosuj się.
Ostatnio zmieniony 2009-11-27, 11:07 przez plum, łącznie zmieniany 1 raz.
Modem ZTE MF626
Play Online
Moc sygnału: -77dBm, 40%, CSQ 18
Zablokowany