Iplus zaczal ciac

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
BulNy@pl
Początkujący użytkownik forum

Re: Iplus zaczal ciac

Post autor: BulNy@pl »

Na BearShare potrafi skoczyc do 5 kb/s ale to sporadyczne przypadki (dlatego napisalem max.)
Suzan
Stały użytkownik forum

Post autor: Suzan »

Nie chce mi się czytac, bo najczęściej jet to pierd.... Nie pier..l o tym że Ty biednu żuczek musisz się ograniczać w przeglądaniu stron(1 GB). Jeśli oglądasz cały czas ** Zabronione **, gdzie masz wyskakujące dodatkowe strony to może to za mało 1 GB. Jeśli jednak korzystasz z tego jak normalny człowiek, to choćbyś się ze...ł to nawet nie wykorzytasz 1 GB.
blue connect/Huawei E160
Suzan
Stały użytkownik forum

BulNy@pl pisze:Na BearShare potrafi skoczyc do 5 kb/s ale to sporadyczne przypadki (dlatego napisalem max.)
A co to jet " BearShare"?
blue connect/Huawei E160
Awatar użytkownika
Tomekłódź
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: Tomekłódź »

Nie chce mi się normalnie z tobą gadać. I zaśmiecać forum, jesteś żałosny. Jeżeli uważasz że limit 1 GB jest nieosiągalny przy przeglądaniu zwykłych stron i to nawet bez wysilania się to jesteś w błędzie.

A jak masz zamiar obrażać kogoś tekstami o stronach ** Zabronione ** to idź do domu i tam takie teksty gadaj a nie na forum.
Człowieku jak kupiłeś internet i z niego prawie nie korzystasz to twoja sprawa i nie mów że korzystam z netu jak "nienormalny człowiek".

Nigdy nie napisałem że jestem jakiś tam biedny żuczek biedny to Ty jesteś
:twisted:
Motorola V980 iPlus ~ 45kB/s :)
Awatar użytkownika
piterepidemia
Użytkownik forum

Post autor: piterepidemia »

Ja po tych całych akcjach traktuje ten "net" tylko jako kontakt w domu oraz ewentualnie jakies strony informacyjne, a jak cos znajde np. :interesujące mnie artykuły, pliki [większe/mniejsze] zapisuje sobie sznurki do tego i wszystko ściągam w pracy. Pomimo tego musze męczyć się na 0,8 ~ 1 kB/s przez jakiś tydzień... :?

...w pracy mam tyle :arrow: Obrazek w porywach.
Suzan
Stały użytkownik forum

Jak ci się nie chce gadać, to po co gadasz?
Chyba trzeba być kompletnym laikiem, żeby nie wiedzieć, że przy normalnym wykorzytaniu internetu, choćbyś się zes..ł to nie wykorzytasz limitu nawet 1 GB. Widzę że jednak brak Ci argumentów i wysyłasz mnie do domu. Nie wiem po co, bo właśnie w domu wykorzytuję, według Ciebie ten niby ogromny limit. W pracy natomiat mam bez ograniczeń.
Przyznaj się lepiej do czego wykorzystujesz ten skromny net który masz. Nie zarzucaj mnie oskarzeniami że ja nie wykorzytuje tego co mam.
Choćbyć pękł to i tak nie wykorzystasz tegi swojego marnego 1 GB jeśli tylkooglądzasz "normalne" strony. Jak się chce piracko ściągać filmy i muzę, to niestety 1 GB jest za mało
blue connect/Huawei E160
Suzan
Stały użytkownik forum

piterepidemia pisze:Ja po tych całych akcjach traktuje ten "net" tylko jako kontakt w domu oraz ewentualnie jakies strony informacyjne, a jak cos znajde np. :interesujące mnie artykuły, pliki [większe/mniejsze] zapisuje sobie sznurki do tego i wszystko ściągam w pracy. Pomimo tego musze męczyć się na 0,8 ~ 1 kB/s przez jakiś tydzień... :?

...w pracy mam tyle :arrow: Obrazek w porywach.
To widać że masz marną pracę
blue connect/Huawei E160
Awatar użytkownika
Tomekłódź

Weź człowieku przestań. 35MB na dzień to nie jest problem wykorzystać. I zakończmy ten temat. Ty korzystasz tak z netu jak korzystasz a ja inaczej.

Dzisiaj mam już 30 MB wykorzystane tylko na strony.

Napisałeś o ściąganiu filmów chyba żle napisałeś bo użyłeś liczby mnogiej na tym limicie mógłbym sciągnąć jeden film i byłoby po limicie w jeden dzień. :D
Maciej
Użytkownik forum

Post autor: Maciej »

Powiedzcie mi dlaczego pan z dzialu technicznego "nie jest upowazniony" do podania mi do obciazenia sieci na danym nadajniku. A i powiedzial mi ze to nie mozliwe ze u wszystkich jest 0.8 KB. Oni poprostu nie moga podac tego co jest prawda i co moglo by ich pogrzebać (tak se tylko mysle)
Suzan
Stały użytkownik forum

Czyli zaczynasz mówić/pisać jak człowiek. Czyli 35 MG x 31 dni(daję dłuższy miesiąc)=1,85 GB. T czyli ile niby przekraczas z tym swoich marnych 1 GB? Podsumowując, gdyby Cię było stać i wykupibyś wyższy limit to byś był luzak.
blue connect/Huawei E160
Awatar użytkownika
piterepidemia
Użytkownik forum

Dajcie sobie po jednym na stronie Obrazek ...żartowałem :wink: [/url]
Awatar użytkownika
Tomekłódź

Po pierwsze nie 1,85 GB tylko 1,085GB czyli nic nie przekraczam. Tak robie żeby mógł normalnie korzystać z netu i żeby mi nie przycieli na tydzień przed końcem. Jak nie było limitów to pewnie że coś tam się sciągnęło. Demo gry albo jakiś program ale teraz to o tym mowy nie ma. To chyba nic nie normalnego. Używając netu bez limitów miałem przesył tak 2,2GB.

A co do tego że nie mogą podać obciążenia nadajnika. Coś mi się wydaje że jak już będą mogli podać to wszędzie będzie przeciążony :wink:
Suzan
Stały użytkownik forum

To tak właściwie, to przepraszam, ale nie wiem o co Ci chodzi. Zarzucasz mi że jestem <font color="#FF00BB"><b>»»nie obrażamy innych!!!««</b></font> i nie wykorzytuję swojego limitu, ale jednocześnie przyznajesz się, że jednak nie jesteś święty.
Poza tym, jeśli wykorzystujesz tylko swoje limity- to po co ta cała "awantura"?
blue connect/Huawei E160
Awatar użytkownika
Tomekłódź

Ty uważasz że nie jestem święty dlatego że sciągałem ponad limit gdy go nie było :?: Jakoś nie mam z tego powodu kaca moralnego.

A co do drugiego to nie rozumiem co napisałeś no raczej wykorzystuje tylko swój limit a czyj :?:

I to nie mi o coś chodziło tylko Tobie zarzucałeś mi że na strony www limit 1 GB spokojnie wystarcza co nie jest prawdą :|
Awatar użytkownika
Curunir
Stały użytkownik forum

Post autor: Curunir »

Zgadzam się z Tomkiem, że ciężko się zmieścić w 1 Giga nawet przy przeglądaniu stron... no chyba, że tylko pod Operą lub Lynx'em w trybie tekstowym - ale co to wtedy za internet? :/
Awatar użytkownika
vegas
Stały użytkownik forum

Post autor: vegas »

Mam 2 dzień nowego okresu rozliczeniowego i juz na liczniku 94MB!!!!
Jak tak dalej pójdzie to po ok. 2 tygodniach przekroczę limit. I po co tu gadać, że 1GB to dużo...
BulNy@pl

Post autor: BulNy@pl »

A nie wie ktos czasem ile srednio danych ciagnie godzina grania w CSa 1.5?
Awatar użytkownika
MaciekAdv
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: MaciekAdv »

Ja moj limit wykorzystalem po 10 dniach:) a nic nie sciagam tylko www i gg.
1GB to naprawde za malo.
I znowu ta Suzan, dziewczyno najpierw sie mnożyć naucz a puzniej sie wypowiadaj i krytykoj innych!! bo widze ze nie masz pojecia o najprostyszych rzeczach a co dopiero cos skomplikowanego.
Zastanów sie dobrze zanim zaczniesz kogos osądzac o ** Zabronione ** itp. jak jakas gówniara z liceum. Ile ty masz lat???
"TomekŁódź" nie przejmoj sie nia.
Pozdrawiam
MaciekAdv:iPlus EDGE na Comander
Kom. Nokia 6021
Awatar użytkownika
piterepidemia
Użytkownik forum

Ale to nawet nie podlega żadnej dyskusji, 1GB to stanowczo za mało.

Nie karmimy trola. :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
vegas
Stały użytkownik forum

Suzan pisze: A co to jet " BearShare"?
Obrazek

Właśnie co to? :lol:
Awatar użytkownika
piterepidemia
Użytkownik forum

urqel1 Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
vegas
Stały użytkownik forum

BulNy@pl pisze:A nie wie ktos czasem ile srednio danych ciagnie godzina grania w CSa 1.5?
Pewnie jeszcze nie grałeś w CSa na tym necie i chyba nie pograsz bo są za duże pingi. Jeżeli chodzi o ilość danych przesłanych podczas grania online to cię pocieszę naprawdę niewiele.
Maciej
Użytkownik forum

Post autor: Maciej »

Jaki transfer po przycięciu ma Blue Connect i Orange??

Ciekawe co Plus ma na mysli przez dynamiczne przycinanie transferu?? (ten transfer max 0,8 u wszystkich to chyba nie jest zbyt dynamiczne, watpie ze u wszystkich jest takie samo przeciazenie)
Awatar użytkownika
raptou

Post autor: raptou »

Ja nie używam p2p. Nie, żebym miał jakieś opory moralne. Po prostu mnie denerwuje a że mało cierpliwy jestem to wolę wypożyczalnię Video.

Internet wykorzystuję głównie do pracy, chcę mieć możliwość oglądania telewizji IP - czyli programów, których nie mam np. w kablówce, słuchać radia internetowego, otrzymywać śmieszne filmiki i wymieniać się zdjęciami ze znajomymi, pościągać trochę programów pod Linuksa itp.
Prywatnie korzystam także z Usenetu, lubię przeglądać strony internetowe w txt.

Wiecie co ? Dzis jest 22 czerwca a ja mam na liczniku 15 GB i nawet nie wiem, kiedy zleciało. Nie ściągnąłem nawet żadnego nowego ISO Linuksa z FTP.
Linux to nie Windows, więc nic mi się nie komunikuje ze światem bez mojej wiedzy.

Mam kumpla, który za jednym zamachem potrafi mi zasypać skrzynkę 124 megabajtami załaczników w postaci np. zdjęć z jego cyfrówki.

Dziennie stan ściagniętych danych to od 500 do 1,8 GB danych i bynajmniej nie jest to p2p ani żadne piractwo. Na gry nie bardzo mam czas. Stan limitu dla mojego konta podaje specjalna strona internetowa operatora, więc wynik nie jest zawyżony.

Zakładając, że mam 5 znajomych, każdy ma aparat cyfrowy z kartą 128 MB i kazdy raz w tygodniu prześle mi zawartość swojej karty SD/MMC, co by się pochwalić to nagle z 1 GB robi się strasznie mało. Znajomych z cyfrówkami mam więcej a i żaden nie ma 128 MB tylko 256 lub 512 MB a nie będę jechał np. do Koszalina, zeby zobaczyć nowe fotki znajomych. Od tego mam internet.

1 GB to strasznie, strasznie mało w obecnych czasach. Dwa lata temu wystarczyło mi 3GB/mies. w EOL/OpenSky i używałem nawet p2p. Dziś na ściągnięcie 1 GB potrzeba mi 20 minut. Wcale nie trzeba oglądać "obyczajów bawarskich", żeby szybko wykorzystać tak mały limit.

Prawda jest taka, że internet w Polsce jest drogi i mało wydolny (poza szerokopasmowym, do którego nadal ma dostęp zbyt niewielu). Internet poprzez GPRS/EDGE NIE NADAJE SIĘ do masowego ściagania. To, że internet komórkowy kosztuje tyle a nie mniej jest w pełni uzasadnione a jednocześnie nie bardzo widać alternatywy na horyzoncie. Paradoksalnie dlatego, że jest tak drogi jeszcze działa na przyzwoitym poziomie.
Ja wiem, ze każdy chciałby internet 1 mega za 60zł., bez limitu ale w GSM to NIEREALNE przy obecnym zagospodarowaniu pasma. Nie podejżewam też,żeby cena takiej formy dostępu znacząco kiedykolwiek spadła, chyba, że wejdzie inna technologia i część klientów odejdzie od GPRS/EDGE a ta usługa będzie wykorzystywana zgodnie z jej przeznaczeniem, czyli jako dodatkowy internet mobilny.

1GB/mies. może wystarczyć ale komuś, kto wykorzystuje go jako łącze nr.2 (np. do pracy po pracy) w domu, zwłaszcza, gdy kilka osób korzysta to zaledwie niezbędne minimum i nic więcej.

To taka współczesna odmiana dawnego łącza minimum, czyli dialup.
tizi

Post autor: tizi »

Z tym dynamicznym przycinaniem to jest taki korporacyjny/organizacyjny trik - na górze zapada decyzja o której ci na dole nic nie wiedzą albo wiedzą co innego. Potem w swojej niewiedzy tłumaczą że czarne jest białe a białe jest czarne bo tak właśnie im mówiono. A przecież bardziej przekonywująca jest osoba która wierzy w to co mówi.
Awatar użytkownika
raptou

Raczej bardzo by tak chcieli a coś im nie wychodzi, choć info już poszło. Pewnie jak sobie poradzą to zacznie działać "ta dynamika"

Na razie odnoszę wrażenie, że są po prostu wyłaczne wszystkie kanały oprócz jednego a nie cięty jest CIR.
Ostatnio zmieniony 2006-06-22, 23:25 przez raptou, łącznie zmieniany 1 raz.
tizi

Post autor: tizi »

raptou pisze: 1GB/mies. może wystarczyć ale komuś, kto wykorzystuje go jako łącze nr.2 (np. do pracy po pracy) w domu, zwłaszcza, gdy kilka osób korzysta to zaledwie niezbędne minimum i nic więcej.
Jeśli masz szybkie łącze z duży limitem albo bez limitu to fakt.
Ja miałem neostradę ale po przeprowadzce nie ma możliwości technicznych(mimo że miały być) i zostłęm na lodzie.
Ponieważ bez internetu moja firma nie funkcjonuje to z konieczności iPlus jest podstawowym/jedynym oknem na świat i całkiem nieźle się sprawuje. W ciągu ostatnich kilku dni musiałem co prawda w sumie 768mb dokupić ale miałem trochę więcej materiałów do wysyłania.

Powiem też że jak się przyzwyczaiłem to już mi nie przeszkadza upload 5-10kB/s, download na poziomie 128kbps też daje radę. Fakt faktem że kabel to to nie jest i nigdy nie będzie, ale gwarantuje że można na tym działać i zarabiać :) a do tego człowiek się nie denerwuje na myśl że za kolejne pół roku z okazji przeprowadzi będzie miał kolejną użerkę z TP(albo nie będzie możliwości technicznych innego dostawcy bo inna dzielnica/blok/itp).

EDIT: Przy okazji mogę polecić Nokie 6021. Od marca działa po kilkanaście godzin na dobę jako modem(non-stop), do tego rzadko ją wyłączam na noc. Działa super.
raptou pisze: Internet poprzez GPRS/EDGE NIE NADAJE SIĘ do masowego ściagania.
Ja miałem w sumie kilka/kilkanaście gb na miesiąc dopóki mnie nie zaczeli blokować(upload/download w proporcjach 1:2).

I nie - nie wysyłalem ** Zabronione ** ;)
Ostatnio zmieniony 2006-06-22, 23:34 przez tizi, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
raptou

Teraz to mam szybki internet ale czekałem na niego 4 lata. Przez ten czas majątek wydałem na rachunki za GPRS (kiedyś było 0,75 zł za każde 50 kb), internet satelitarny, Sferię i inne badziewia. I właśnie teraz widzę jakie to były "protezy".

Tak do wygodnego wykorzystania domowego i pracy bez specjalnie dużych wyrzeczeń powinno wystarczyć ok. 2GB/mies.
Awatar użytkownika
Curunir
Stały użytkownik forum

Post autor: Curunir »

Tizi, gorzej jak będziesz musiał się kiedyś przenieść tam gdzie EDGE nie dochodzi ;)

Moja Nokia 6600 jest 24/7 przez 2 miesiące podpięta do komputera i ładowarki, i ani razu się nie zwiesiła ani nie zerwała połączenia, więc do GPRS'u z czystym sumieniem polecam :)
Awatar użytkownika
raptou

A tu akurat nie będę się zastanawiał. Gointernet lub Onet Konekt + router satelitarny Forsway F10 + abo 1 mega.

Oczywiście jestem fanem Eutelsata a nie Astry ale router to duża wygoda. Z wszelkimi kartami DVB i proxy są zawsze jakieś problemy.

Kanał zwrotny - wystarczy mi zwykły GPRS kl. 10

Łącznie kosztuje to miesięcznie tyle, co Iplus Booster za to komfort znacznie większy. Limit ok. 4 GB + 1 GB na GPRS
Ostatnio zmieniony 2006-06-23, 00:00 przez raptou, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ