Netgear Aircard 810s czy ma GSM/EDGE
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Re: Netgear Aircard 810s czy ma GSM/EDGE
Jak łączycie się po wfi z routerem ?To ile kresek macie jakości sygnału?Mimo że w tym samym pokoju router stoi ustawiona jest siec 5Ghz.To czy na stacjonarce czy na laptopie mam 4 zielone kreski na 5 możliwych.Przy tak małej odległości i zero przeszkód po drodze nie powinno mieć wszystkich kresek na zielono w jakości sygnału?Chodzi mi o to pole stan sieci wifi w zakładce ogólne w systemie Windows?
-
- Stały użytkownik forum
-
- Guru bezprzewodowy
To nie antena tylko elektrośmieć. Takich handlarzy unikaj jak ognia. Opis ich aukcji to megabzdury.
- shevchenko1987
- Stały użytkownik forum
Warto to taka jak sam mam w opisie.
- onken
- ** Moderator **
Ja uzywam Sorensena i jestem zadowolony :-)
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
- shevchenko1987
- Stały użytkownik forum
Ta firma też jest bardzo dobra 

-
- Stały użytkownik forum
To co kupić jeśli tamta to ściema?
http://yagi.pl/antena-maxi-croos-szyby- ... -2253.html
Obecnie mam taką ale to mega chńczyka i używałem w Huaweii.
Fajne jak ta nowa była tej samej konstrukcji tak wisiała sobie na oknie
Chyba że nic fajnego nie będzie takiego na parapet okno. To na balkonie coś zawiesić mogę.Tylko wtedy to już straty na kablu mogą być .
Więc preferowałbym w zawieszeniu wyglądzie coś takiego co mam tylko o lepszych parametrach samej anteny ,panelu jak i kabli
I Obslugiwała wszystkie częstotliwości na LTE ULTRA .
http://yagi.pl/antena-maxi-croos-szyby- ... -2253.html
Obecnie mam taką ale to mega chńczyka i używałem w Huaweii.
Fajne jak ta nowa była tej samej konstrukcji tak wisiała sobie na oknie

Chyba że nic fajnego nie będzie takiego na parapet okno. To na balkonie coś zawiesić mogę.Tylko wtedy to już straty na kablu mogą być .
Więc preferowałbym w zawieszeniu wyglądzie coś takiego co mam tylko o lepszych parametrach samej anteny ,panelu jak i kabli

-
- Stały użytkownik forum
-
- Stały użytkownik forum
-
- Stały użytkownik forum
Dzięki czyli według tej strony nie jest tak źle 

-
- Stały użytkownik forum
-
- Stały użytkownik forum
http://www.dobreprogramy.pl/NETGEAR-gen ... 35517.html
pomiary tym programem:
tak ma być czy za duże spadki?

pomiary tym programem:
tak ma być czy za duże spadki?

-
- Stały użytkownik forum
-
- Stały użytkownik forum
Takie spadki mają być nie za duże na tak małej odległości???
-
- Stały użytkownik forum
To zostanie mi tylko zgłoszenie reklamacji do Play.
Netgear odpisał że nie honoruje routerów pochodzących od Play,tzn jedynie z wolnego rynku,gdyż wartość paragonów Play jest za mała jak za taki sprzęt i Play nie jest ich oficjalnym dystrybutorem. Tak że można wykreślić że strony Play oddawanie prosto do producenta ,bo zostanie się olanym Smile. Nie ma wymiganie się producenta od swoich produktów. Z pomocy technicznej też nie można skorzystać gdyż przysługuje ona tylko osoba ,które kupiły prosto od Netgeara sprzęt. To Play ma niby samo świadczyć pomoc techniczną .
Jakoś inni producenci np Sony nie robili problemu czy sprzęt oddało się do salonu czy prosto do serwisu producenta.
Netgear odpisał że nie honoruje routerów pochodzących od Play,tzn jedynie z wolnego rynku,gdyż wartość paragonów Play jest za mała jak za taki sprzęt i Play nie jest ich oficjalnym dystrybutorem. Tak że można wykreślić że strony Play oddawanie prosto do producenta ,bo zostanie się olanym Smile. Nie ma wymiganie się producenta od swoich produktów. Z pomocy technicznej też nie można skorzystać gdyż przysługuje ona tylko osoba ,które kupiły prosto od Netgeara sprzęt. To Play ma niby samo świadczyć pomoc techniczną .
Jakoś inni producenci np Sony nie robili problemu czy sprzęt oddało się do salonu czy prosto do serwisu producenta.
-
- Stały użytkownik forum
-
- Stary wyga bezprzewodowy
shevchenko1987 pisze:Możesz mi pokazać u siebie tą funkcję? Bo mam wersję wolnorynkową z Komputronika i u mnie tego nie ma, a mam internet z Orange i bardzo by mi się ta funkcja przydała, gdyż oni nie pozwalają na wyłączenie kodu PIN.atento pisze:Routerek zapamiętuje pin...
Bardzo przepraszam wprowadziłem w błąd spoglądając tylko na opcję pinu.
Też mam kartę z orange ale nie potrzeba mi pinu zapamiętywać bo router działa 24h na dobę.
ROUTER NIE ZAPAMIĘTUJE PINU.
Wczesniejsze perypetie z baterią(brak ładowania) rozwiązała nowa bateria z serwisu(wymieniono cały modem). Mimo to router gdy jest ciepły nie ładuje bateri.
To jeden minus tego sprzętu. Lekko ciepły i koniec ładowania co za tym idzie możemy zapomnieć o komfortowym używaniu w ciepłe dni lub samochodzie. W sumie to duży minus, dzisiaj było lekkie słonce padało na router i przestał ładować baterię...
trzeba odłączyć od prądu i podłączyc i o ile jest zimny to ładuje ponownie.
Drugi minus to sprzęt podłączyć pod windows 10 przewodem usb, zamula panel połączeń sieciowych. Jakiś feler sterowników netgear. Mimo tego zamulenia internet mamy od razu.
Ładowarka orginalna nie wyrabia gdy jest wyjęta bateria i połaczenie aktywne wifi w obu pasmach, wtedy trzeba podpiąć własną min 2A, jakoś daję radę orginalna przy LTE i jednym pasmie wi-fi.
Ostatnio zmieniony 2016-09-28, 18:33 przez atento, łącznie zmieniany 4 razy.
-
dubel postu
- shevchenko1987
- Stały użytkownik forum
Nic się nie stało. Najważniejsze, że udało się załatwić kartę Orange bez PIN-u, więc problemu nie ma 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
atento, widzę z twojego opisu, że niewiele się zmieniło w stosunku do tego co było w przypadku routerów jeszcze bez LTE i pod brandem Sierry. Miałem 753S i ciepła również nie lubił, na samym zasilaczu nie dawał rady (HSPA+ DC). Nie miałem wtedy ładowarki 2A, aby sprawdzić.
Tak z ciekawości, ma ktoś coś z OpenWRT, żeby zobaczyć czy ten router jest widziany po podłączeniu przez USB?
Nie wiem czy pytałem, ale czy w AC 810s da się całkowicie wyłączyć WiFi (router jak modem USB)?
Tak z ciekawości, ma ktoś coś z OpenWRT, żeby zobaczyć czy ten router jest widziany po podłączeniu przez USB?
Nie wiem czy pytałem, ale czy w AC 810s da się całkowicie wyłączyć WiFi (router jak modem USB)?
- shevchenko1987
- Stały użytkownik forum
Tak, da się wyłączyć WiFi i przełączyć w tryb modemu.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Fajnie. Mam Huawei w brandzie Orange Airbox i WiFi wyłączyć się nie da. 

-
1. Na nowym openwrt działa od strzału, na starym niestety trzeba by sobie dograć sterowniki czyli np gorgoyle pod tplink 3420. Testowałem na 3420 i rooter firmware (zmodyfikowane luci)ja.michal pisze:atento
2. Można wyłączyć całkowicie z tym, że router podłączony do usb zawsze działa jak karta sieciowa i nie ma to żadnego znaczenia. Jest tam nawet opcja, że wyłącza wifi jak podłączyć pod pc.
Router jak padnie bateria i się zrestartuje trzeba ręcznie wi-fi włączać. Ikonka wifi przekreślona i trzeba palcem kliknąć w nią.
Tak to wygląda
Wyłączenie wi-fi https://zapodaj.net/4334b20b1ae55.png.html
Opcje np. wyłączenie wi-fi jak podłączamy usb https://zapodaj.net/0d96855251420.png.html
I bardzo fajna opcja

Ja to mam podłączone do starego mr 3420 poprzez wifi, jakieś 30 metrów i działa idealnie, żadnych skoków pingu, rozłączania czy czegokolwiek.
Router na drzewie z anteną 2dBi, ładowarka 2A orginalny przewód, przedłużacz 40 metrów do prądu
Bo mam abonament orange i zasięg tylko tam orange ;/
https://zapodaj.net/73947b35c26c7.png.html
- shevchenko1987
- Stały użytkownik forum
Mostem bezprzewodowym? Bo nie widziałem takiej funkcji w 810S.atento pisze:ja.michal pisze:atentoJa to mam podłączone do starego mr 3420 poprzez wifi, jakieś 30 metrów i działa idealnie
-
Staroświecki 3420 pierwszej wersji robi za most.... masz na ostatnim ss
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
A orientujesz się jak z obsługą usb 3.0 pod openwrt od strony praktycznej?
-
Zależy od wydajności routera o ile będzie działać usb3, na asus rt18 bardzo słabo, bez różnicy czy openwrt, ddwrt, tomato prawie tak samo działa jak usb2. Większość ma broadcom więc lipa z hlink albo nie działa poprawnie wifi na openwrt jak asus rt18.
Jak bym miał cokolwiek kupować to chyba tylko linksysa wrt ac1200 w nim wszystko gra (patrząc po informacjach z for) i wydajność ma dobrą z usb3.
Jak bym miał cokolwiek kupować to chyba tylko linksysa wrt ac1200 w nim wszystko gra (patrząc po informacjach z for) i wydajność ma dobrą z usb3.
-
- Stały użytkownik forum
http://www.netgear.pl/home/products/net ... ar_organic
?
Warty swojej ceny czyli tylko taki super w opisach
AC3200
Router Nighthawk X6 Tri-Band WiFi -R8000
?
Warty swojej ceny czyli tylko taki super w opisach

AC3200
Router Nighthawk X6 Tri-Band WiFi -R8000
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
No właśnie nie chodzi o hardware tylko o software. Pod USB 3.0 to i tak coś x86. Potrzebny sterownik USB 3.0 pod OpenWRT, a coś nie widzę paczki usb3. Jakby tak chcieć agregować WAN z takich 810s w ilości np. 6 sztuk to musi być kontroler USB 3.0, bo 2.0 zwyczajnie nie wyrobi Realnie będzie jakieś 350 Mbps góra.
crash, jak lubisz grzebać i chcesz coś bardzo wydajnego (ale z jednym Ethernetem) to za jakieś 65 zł kupujesz terminal PC, dokupujesz kartę WLAN i anteny, wrzucasz OpenWRT i można szaleć.
Oczywiście pewnie będzie trochę kombinacji, aby wszystko ruszyło i chodziło jak chcesz, ale wydajność nieporównywalna.
crash, jak lubisz grzebać i chcesz coś bardzo wydajnego (ale z jednym Ethernetem) to za jakieś 65 zł kupujesz terminal PC, dokupujesz kartę WLAN i anteny, wrzucasz OpenWRT i można szaleć.

- onken
- ** Moderator **
Poleam :-) sam mam miniPC na Celeronie, usb3.0 i Openwrt. ale bez WiFi. Za daleko to siedzi, nie obejmie domu. A do WiFi mam Archera C7 i z TV daj rade nawet na predkosci 887 Mbps w AC :-) - tez na Openwrt / LEDE
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW