DonMattheo pisze:
To nie przeczytałeś tego wątku ponieważ były już poruszane powyższe kwestie. Jest funkcja "Przeszukaj ten temat", warto skorzystać

Na obecną chwilę z mocą radia nic nie zrobisz (przetestuj WiFi na każdym dostępnym kanale, bywają nieoczekiwane scenariusze). Na ukrytą sieć jest tymczasowe rozwiązanie dot. Link+. B818-263 nie ma SoC zgodnego z 802.11ac Wave2 czyli nie wspiera MU-MIMO.
Przeczytałem ze 3 razy

, niestety oprócz zmiany mocy radia( co zostało już odkryte, ze niby można - ale tylko niby, tak pozornie, dla oczu) nie pozostało mi juz nic innego do przetestowania. ciekawe, bo mój 12 letni tplink z jedna częstotliwością ma lepszy zasięg niz ten B818 . Co do Mu-MIMO, to znalazłem to "* WLAN: 802.11a/b/g/n/ac, dual-band 2.4GHz and 5GHz, 3 x 3 MIMO" Czy to prawda? nie wiem. Nigdzie nie ma specyfikacji tego routera, ale takiej wiarygodnej, jedynie tylko to co napiszą sprzedawcy, a z tym to wiadomo jak jest"papier wszystko przyjmie".
Doszukałem sie jeszcze jednego opisu "WIFI 802.11a/b/g/n/ac 2.4GHz 2*2 & 5GHz 2*2 DBDC(mój dopisek-dual-band dual-concurrent) i byłyby to te dwie dodatkowe SSID których wyłączyć się nie da. Tak, nie da. Wyłączanie Link+ nic nie daje,
Valwit pisze:Gonzo19 pisze:Opcję zarządzania routerami też mam wyłączoną a mimo to skanery pokazują też te dwie dodatkowe.
sieci sobie ustaw normalnie, ta sama nazwa na obu pasmach itp, jako ostatnia rzecz w ustawieniach wlacz i wylacz link plus. wtedy dodatkowa siec zniknie, do czasu az znowu cos w ustawieniasz bedziesz robil. wtedy na koniec znowu wlacz i wylacz.
co do mocy to mi wyglada na blad w skrypcie, odczytuje bledna wartosc i probuja ja wyslac, dlatego nie dziala, ale na razie nie mialem weny tworczej zeby skrypt poprawic i patrzec czy to faktycznie to

wszystko tak mam i sieci też, ba, nawet mogę się z nimi połączyć(każdą nazwałem inaczej)
i nawet jak jest wyłączona to działa,
I jeszcze jedno, każda z tych sieci ma inny MAC