Iplus zaczal ciac

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Curunir
Stały użytkownik forum

Re: Iplus zaczal ciac

Post autor: Curunir »

W takim razie masz może jakiś link do OFICJALNEJ informacji o tym, że to nie mit ;) Nie mówie, że nie wiesz co piszesz bo wierzę, że są ale chciałbym tym z punktu udowodnić...niby na oficjalnej stronie Plusa nie znaleźli.

(sam bym poszukał na ale dzisiaj jeszcze 0,8 KB/s :( )
Awatar użytkownika
vegas
Stały użytkownik forum

Post autor: vegas »

Potwierdzam pakiety są!
Dostałem informację o nich w mailu od Plusa:
Przyznany limit można powiększać poprzez dokupienie dodatkowych pakietów kształtujących się jak poniżej:

1. iPlus extra 128 MB - 7 zł (8,54 zł z VAT);
2. iPlus extra 256 MB - 12 zł (14,64 zł z VAT);
3. iPlus extra 512 MB - 22 zł (26,84 zł z VAT);
4. iPlus extra 1024 MB - 42 zł (51,24 zł z VAT).

Wybrany pakiet można zamówić samodzielnie poprzez wysłanie bezpłatnego SMS-a o treści "iplusxxx" (gdzie xxx stanowi wartość liczbową określającą dany pakiet; np: iplus1024) na numer 2601 lub poprzez kontakt telefoniczny z Działem Wsparcia Technicznego usługi iPlus pod numerem 601-101-101 (z numerów Plus połączenie bezpłatne).
Maciej
Użytkownik forum

Post autor: Maciej »

Ciekawe do jakich predkości obcinaja transfery w BC i orange??
Awatar użytkownika
Curunir
Stały użytkownik forum

Nie twierdzę, że nie ma! Proszę jedynie o OFICJALNY link... Żadnego maila nie dostałem :( Jedynie od Was się dowiedziałem o pakietach.

Pod 2601 tną głupa, że niby NIE MA pakietów... tylko proszę na mnie nie naskakiwać :)
Awatar użytkownika
vegas
Stały użytkownik forum

Curunir pisze:Nie twierdzę, że nie ma! Proszę jedynie o OFICJALNY link... Żadnego maila nie dostałem :( Jedynie od Was się dowiedziałem o pakietach.
No właśnie z linkiem jest trochę cienko. Ja <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> nie wiem gdzie można znaleźć oficjalną informację o pakietach.
Awatar użytkownika
draconair
Stały użytkownik forum

Post autor: draconair »

co do tych pakietów to można je aktywować poprzez wysłanie esemesa na numer 2601 o treści:

iplusxxx

gdzie xxx to odpowiednio 128, 256, 512 ... w podobny sposób postępujemy w przypadku opcji 1024 ;)

tak mnie w piatek natchnęło [ miałem 10zł w kieszeni ;) ] wstąpić do salonu plusa i wykupić pakiecik 128MB ... mówię gościowi w kasie ... przekroczyłem limit w iplusie, poprosze doładować mi go o 128MB ... wyjmuję pieniądze a ten kretyn powiedział mi, że nie wie o co mi chodzi, czy o sim datę czy jak, bo on o pakietach nie słyszał ... jeszcze się w salonie śmiać ze mnie zaczęli ... mówie sobie, coś jest nie tak ... jestem pewny, że na infolinii mnie nie okłamali, więc dzwonię jeszcze raz i faktycznie ... miałem rację ... i teraz specjalnie w poniedziałek pójdę do tego salonu i zadzwonię na infolinię i podczas rozmowy włączę aparat głośnowmówiący i zgnoję tą bandę niekompetentnych ludzi śpiących na kursach ... a wrr ...

a te cięcia to straszne są ... ja nawet 1kilobajta podczas przeglądania stronek nie mam =/ ... specjalnie włączyłem regeta na noc i zacząłem ściągać sterowniki do karty graficznej ... i ściągnęło mi się raptem 35mega [ jakieś 8h-10h ] ... ehhh

i czytając ten wątek to jeżeli ktoś myśli, że komuś 1GB wystarczy na miesiąc to naprawdę nie wiem jak miałbym przeglądać sieć, żeby się wyrobić =/ ... przejżę kilka serwisów typu pclab czy też in4 do tego intesywne postowanie/przeglądanie kilku for + sporadyczne ściąganie sterowników [ które imho coraz więcej ważą =/ ] i co? ja mam z 1GB wyżyć przez ten miesiąc? nie da się, naprawdę =/ ... naprawdę to jest lekko wkurzające dla kogoś takiego jak ja, który jest skazany na internet komórkowy. Niekorzystam z żadnego p2p, sporadycznie torrent [ jak nowe nero wychodzi to szybciej się ściągnie bitspiritem niż regetem ] czy też reget. ehh ... szkoda gadać ... nic tylko się przystosować i dzwonic z zażaleniemi o nienormalnie niskim transferze uniemozliwiającym komfortowe przegladanie sieci [ ja nawet nie chcę mega szybkiej sieci, wystarczy mi 4-5kilobajtów do normalnego przegladania i sporadycznego zasysania większych plików ... ]

//edit: @któryś z moderatorów: poprawiłem byka ;) [ przepraszam, nie zauważyłem ]
Ostatnio zmieniony 2006-06-24, 22:44 przez draconair, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Curunir
Stały użytkownik forum

Draconair, pomyśl jak ja się czułem gdy przy mnie gość dzwonił na info i powiedzieli, że PAKIETY NIE ISTNIEJĄ! Normalnie idiotę ze mnie zrobili :( Pytam się, kogo oni do kontaktu z klientami <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font> dopuszczają?! :/
Awatar użytkownika
raptou
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: raptou »

Tzw. APSy (Autoryzowane Punkty Sprzedaży) Plusa z Plusem mają niewiele wspólnego poza tym, że w jego imieniu sprzedają cudzy produkt i mają ograniczoną możliwość pomocy klientom tej sieci, zresztą podobnie jest u konkurencji i w innych branżach. Co innego salony Plusa, które są integralną częścią tej firmy.

Taki sprzedawca kontaktuje się ze swoim Dealer Menedżerem we wszelkich sprawach. Jak macie jakieś pytania, wątpliwości itp. to najlepiej dzwonić bezpośrednio do Plusa. Inna sprawa, że każdy punkt zawsze jest informowany o wszelkich nowych ofertach i ich obowiązkiem jest znajomość wszelkich zmian w ofercie. Maili pewnie nie czytali :lol:
skorpion
Użytkownik forum

Post autor: skorpion »

...i jeszcze sie ociagaja z odblokowaniem predkosci.....mam do 24ego termin....chyba do poniedzialku poczekam :(
Awatar użytkownika
kemott1
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: kemott1 »

draconair pisze:i czytając ten wątek to jeżeli ktoś myśli, że komuś 1GB wystarczy na miesiąc to naprawdę nie wiem jak miałbym przeglądać sieć, żeby się wyrobić =/ ]
Ciekawo, co mają powiedzieć Ci, co mają 0,5 GB.
Awatar użytkownika
draconair
Stały użytkownik forum

kemott1 pisze:Ciekawo, co mają powiedzieć Ci, co mają 0,5 GB.
... lepiej niech nic nie mówią, żal nerwy tracić ... ehh ... czas do iPlusa skombinować jakąś satelitę z jakimś poważnym abonamentem bez limitów, bo innego wyjścia nie widzę =/ ... czas na skyDSL ...
Plus LTE
Orange VDSL
Awatar użytkownika
piterepidemia
Użytkownik forum

Post autor: piterepidemia »

Total mam 972,27MB, a do końca okresu rozliczeniowego 10 dni. Zobaczymy, co się stanie :?: :?
<font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> skubańcy nieźle mnie nęcą Obrazek :wink: żebym miał lepszą motywację do wykupienia pakietów. Zobaczymy jak długo jeszcze będę miał taki wypas :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
tracer.on

Post autor: tracer.on »

skorpion pisze:...i jeszcze sie ociagaja z odblokowaniem predkosci.....mam do 24ego termin....chyba do poniedzialku poczekam :(

Ja im napisałem reklamację o godz. 0.20 bo blokada powinna być zdjęta o godz.0.00 i jeszcz mi nie odpisali.
Nie czekaj do poniedziałku tylko wal pismo reklamujące że jest nowy okres rozliczeniowy i blokada nie zdjęta.
Awatar użytkownika
draconair
Stały użytkownik forum

tracer.on pisze:
skorpion pisze:...i jeszcze sie ociagaja z odblokowaniem predkosci.....mam do 24ego termin....chyba do poniedzialku poczekam :(

Ja im napisałem reklamację o godz. 0.20 bo blokada powinna być zdjęta o godz.0.00 i jeszcz mi nie odpisali.
Nie czekaj do poniedziałku tylko wal pismo reklamujące że jest nowy okres rozliczeniowy i blokada nie zdjęta.
to akurat jest dziwne, bo mnie zawsze [ dwa razy już =/ ] przywracają transfer dokładnie o godzinie 0.01 :) ... jeszcze wczoraj doładowałem sobie transfer o 256MB i koleś z infolini powiedział, że najdalej o północy przywrócą mi transfer ... jakież było moje pozytywne zaskoczenie tym, że dosłownie kilka sekund po wysłaniu esemesa miałem znowu transfer na poziomie 12-14kilobajtów :) ...
Plus LTE
Orange VDSL
skorpion
Użytkownik forum

Post autor: skorpion »

dzwonilem z reklamacja,a gosc mowi,ze 3KB\s to ja mam,bo mi odblokowali juz...hm,co jest grane,sciemnial cos? w roznych punktach gdanska mam taki transfer na EDGE przy dobrym zasiegu. :shock:
Awatar użytkownika
klisza

Post autor: klisza »

Jaco pisze:
klisza pisze: Co więcej działa w całej Europie
Moim zdaniem oferta jest rewelacyjna,
To dlaczego z niej nie skorztstasz.
Bo nie wyjeżdżam za granicę.

A naliczanie nie wiem jakie jest.
- iPlus - Motorola v235 Rz?dzi - Firefox -
eclipse
Użytkownik forum

Post autor: eclipse »

Dobra, limit przekroczony. Na razie jest nieźle. 8) peace 8)
SE GC79, iPlus
Prawie jak internet...

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
draconair
Stały użytkownik forum

eclipse pisze:Dobra, limit przekroczony. Na razie jest nieźle. 8) peace 8)
co znaczy, że jest nieźle .. nie obcieli Cię czy masz przyzwoity transfer po cięciu? khe?
Plus LTE
Orange VDSL
Awatar użytkownika
piterepidemia
Użytkownik forum

Właśnie przekroczyłem, <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> transfer bez zmian tak jak podawałem w wcześniejszym poście. :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
ksen
Stały użytkownik forum

Post autor: ksen »

Może sie opamiętali.........
Awatar użytkownika
vegas
Stały użytkownik forum

piterepidemia pisze:Właśnie przekroczyłem, <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> transfer bez zmian tak jak podawałem w wcześniejszym poście. :wink:
Poczekaj aż przekroczysz limit o ok. 100MB
Awatar użytkownika
raptou

Post autor: raptou »

skorpion pisze:dzwonilem z reklamacja,a gosc mowi,ze 3KB\s to ja mam,bo mi odblokowali juz...hm,co jest grane,sciemnial cos? w roznych punktach gdanska mam taki transfer na EDGE przy dobrym zasiegu. :shock:
Blokada/odblokowanie działa po wylogowaniu i ponownym zalogowaniu. Dlatego bez wylogowania można go ostro przekroczyć mimo, że czas już minął lub przekroczyłeś 1 GB.

Niestety, gdy sesja trwa zbyt długo lub jest bezczynna następuję automatyczne wypięcie z sieci bez rozłączenia połączenia. Bezczynna sesja to taka, która trwa x czasu z transferem poniżej 0,8kbps. Czasu timeoutu nie znam ale podejrzewam (niesprawdzone), że to 30 minut.
Często nie da się takiej sesji potem "podnieść" i trzeba rozłączać modem lub wręcz uruchamiać komputer, bo modem nie chce sie rozłączyć a sesja "wisi".
W każdym razie "samo nie wskoczy" lub "wskoczy" ze sporym opóźnieniem.

To jak na razie jedyna możliwość przekraczania limitu ale zapewne też do czasu, aż znajdą i na to sposób Wystarczy wymuszenie wylogowania w określonej sytuacji przez operatora. A na razie nie wylogowywać się z sieci jak długo się da i podtrzymywać połączenie. GG nie wystarczy. Może sprawdzanie poczty co minutę albo auto odświerzanie jakiejś "cięższej strony" w przeglądarce ?
Awatar użytkownika
piterepidemia
Użytkownik forum

raptou pisze: A na razie nie wylogowywać się z sieci jak długo się da i podtrzymywać połączenie. GG nie wystarczy. Może sprawdzanie poczty co minutę albo auto odświerzanie jakiejś "cięższej strony" w przeglądarce ?
:? Szkoda że dopiero teraz to napisałeś :cry:. Rozłączyłem połączenie jak miałem na liczniku 180MB ponad program,a więc zobacze wieczorkiem co tam z moim transferem.

pozdro, miłego poniedziałku :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
etranger

Post autor: etranger »

Nie wiem jak to jest w iPlusie badz w Orange ale np w BC rowno o polnocy nastepuje zaliczenie pelnego pakietu i taki niby reconnect tak wiec przekraczajac limit o polnocy tracisz transfer.
Regards - etranger®
Awatar użytkownika
Curunir
Stały użytkownik forum

Właśnie się bawię, odblokowany :D, Traffic Compressor'em i muszę napisać, że przyjemny programik. Na www oszczędność wynosi 57% - czyli nie ściągając plików będe miał limicik coś powyżej 2 GB na stronki.
Polecam! :)
Awatar użytkownika
piterepidemia
Użytkownik forum

No to mnie przycięli, na "liczniku" 1182 MB i nie mam już takiego transferu jak podawałem we wczorajszym poście :( Ale tu miłe "w miarę" rozczarowanie, bo nie mam takiej żenady jak pisaliście [0,8 ~ 1KB/s] tylko dość przyzwoitą prędkość wahającą się w granicach [1,7 ~ 6,0KB/s]
... a więc jakoś tak dotrzymam do końca okresu rozliczeniowego :wink: oby się nic nie zmieniło :|
Obrazek
Awatar użytkownika
etranger

Post autor: etranger »

piterepidemia a jestes pewien ze z powodu jakiejs awarii BTS nie przeleciales po prostu na GPRS? Twoje dane o transferach na to wskazuja a nie wydaje mi sie aby specjalnie dla Ciebie zrobili wyjatek i przycieli Ci "delikatnie"
Regards - etranger®
Awatar użytkownika
piterepidemia
Użytkownik forum

a jestes pewien ze z powodu jakiejs awarii BTS nie przeleciales po prostu na GPRS?
Dokładnie w tym samym momencie, w którym przekroczyłem "barierę światła"... :?: :wink: :?:

... to jeszcze pewnie naprawią za jakiś tydzień :D :D :D
Obrazek
Awatar użytkownika
draconair
Stały użytkownik forum

no i w końcu byłem wczoraj w salonie Plusa zgnoić ich za głupotę i niewiedzę ... fajnie to wyglądało [ byłem z kumplem, co by mieć świadka :-) ]

podchodzę do kasy i mówię grzecznie

- dzień dobry, jak to zwykle ja ... - może pamięta mnie pan? byłem tutaj w piątek w związku z przekroczeniem limitu transferu oraz z prośbą o doładowanie konta. ... dalej pan twierdzi, że nie ma pakietów 128MB, 256MB etc.?

koleś się popatrzył na mnie ... i dalej twierdzi, że nie wie o co chodzi ... no to ja grzecznie mówię ...
- a mam zadzwonić na infolinię iPlusa? [ hihi ... jak gnoić to na całego xD ]
koleś wstał przestraszony i idę z nim do kierownika [ wszystko na oczach kolegi xD ] ... koleś z mówi, że znowu ja przyszedłem [ xD ] ... no to się kierownik mnie pyta w czym problem ...

- pana pracownik nic nie słyszał o pakietach doładowujących transfer w iPlus'ie po cięciach [ przekroczenie 1GB ] i w ogóle ostatnio zostałem wyśmiany tutaj ...

wiecie co kierownik powiedział? ...
- ale my nie tniemy ... już wtedy wiedziałem, że czas przejść do konkretnej ofensywy [ xD ] ... a w jaki sposób pan [ czyli ja ;-) ] "doładowuje" ten transfer?

no to grzecznie odpowiadam, że jest kilka sposobów ... np. przez sms albo przez infolinię ...

w tym momencie mi przerwał ... i mówi no to jak my mamy, z powietrza panu doładować z ironicznym uśmieszkiem na twarzy ... a ja mu na to, że jeszcze nie skończyłem ...

no i dopowiedziałem, że w kasie też można ... jak mu mina zrzedła to aż mi się lepiej zrobiło [ xD ] ... i oczywiście dodałem swój tekst: "mam zadzwonić?" ... a kierownik mi się pyta:

- rozumiem, że dowiedziałeś się tego u konsultanta pod numerem 2601 ...

a ja mu na to ...

- nie ... bo tam pracują równie niekompetentni pracownicy jak i w tym salonie ... dzwoniłem prosto do obsługi technicznej iPlus'a [ 601 101 101 (?) ] ...

zapadła cisza ... no to ja jeszcze ze swojej strony dodałem, że maile "z góry" się czyta a na kursach się nie śpi [ jakie miny strzelili pracownicy to byście się rozłożyli ze śmiechu xD ] ... powiedziałem ładnie:

dziękuję za owocną współpracę i do widzenia [ xD ... jeszcze tam wrócę xD ] ... kolega fajnie na końcu powiedział ... oni Cię nie lubią [ przedstawiciele różnych sieci, bo to nie pierwszy raz jak się gnoję ... zwykle gnoję sie z kretynami z ery ... ale to inne historie są xD ]

reasumując ... w moim skromnym mieście [ Zawiercie, ok 55tys mieszkańców ] tylko w Orange są kompetentni pracownicy :-) ... no i w jednym autoryzowanym punkcie plusa, ale to nie to samo co salon firmowy xD ]
Plus LTE
Orange VDSL
Awatar użytkownika
vegas
Stały użytkownik forum

draconair to mi się podoba :lol:
Byle tak dalej ganiać ich haha Obrazek
ODPOWIEDZ