Ok spróbuje sobie napisać skrypt może się uda podejrzę wiresharkiem i stworzę sobie jakiegoś bota

Moderator: Moderatorzy
1. Miałem b525 wyciągałem 20/30 przy b818b30/80Adax pisze:Witam, mam w zasięgu wzrokowym (5km górka-górka, bez przeszkód fizycznych) stację (Play -2 pasma, Orange -4 pasma) i chcę wziąć na próbę B818 z Play i stąd pytania do Was:
1. obecnie na E3372 wyciągam średnio ok. 10/10 Mb/s
2. czy B818 może być podłączony do głównego routera przez WiFi i docelowo poprzez kabel lan?
3. jak wygląda zwrot do 14d? Ktoś to przechodził?
4. brać play, czy czekać na promocję w Orange? Pozdrawiam
1.tylko D takie są wahaniaAdax pisze:Dzięki Caminero.
1. czy to zapis U/D? bo przyzwyczajony jestem do zapisu D/U.
4. Tmobile ma tylko 1 pasmo
Pokaż screen z *#0000#, gdy robisz speedtest.urbi_spod pisze:...w moim telefonie Samsung Galaxy s7 z kartą z Orange mam prędkości pobierania dochodzące do 150Mbps...
Próbowałem ale ten kod nie działa albo nie potrafię go wywołać.radius pisze:Pokaż screen z *#0000#, gdy robisz speedtest.urbi_spod pisze:...w moim telefonie Samsung Galaxy s7 z kartą z Orange mam prędkości pobierania dochodzące do 150Mbps...
Ja mam do zabawy chwilowo B818, bo robie seta pod Play puszka na dachu z B818 + antena na razie na 1,8-2,1Ghz, ale działa na niej agregacja 1,8+2,1+2,6 (800 jak zawsze nic nie wnosi, więc wyłączyłem). Przetestuję Twoją teorię jak da radę to jeszcze dzisiaj. Na razie zastanawiam się właśnie nad tym czy ustawić Obie czy Zewnętrzne (na pierwszy rzut oka chyba Zewnętrzne działa lepiej, ale nie na pewno) oraz nad tym czy jest różnica w tym który kabel anteny wepniemy w MAIN, a który w DIV. Plus jeszcze czeka mnie dostrojenie anteny do 2,6Ghz, bo wcześniej był B525 i agregował 1,8 + 2,1. Link jest trudnawy, bo około 4,5km na cybertechowej mimo 1,8-2,1Ghz 15dBi. Dam znać, może jakieś screeny wjadą.doqtor pisze:W GUI modemu są 4 ustawienia: automatyczny wybór, antena zewnętrzna, antena wewnętrzna lub obie. Pierwsze 3 myślę że są jasne, natomiast w przypadku wyboru obu anten to gdzieś na forum czytałem że wtedy download używa zewnętrznej a upload wewnętrznej lub na odwrót (nie pamiętam dokładnie).