Lte od T Mobile bez limitu danych
Moderator: Moderatorzy
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Lte od T Mobile bez limitu danych
W tym regulaminie z linka masz kod promocji więc sobie porównaj z tym jaki masz w swojej umowie zamiast słuchać konsultantów. Jaki sprzęt dostałeś do tej oferty? Jedyny sensowny wybór to B525 za 49 zł http://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/docum ... 013585.pdf
-
- Początkujący użytkownik forum
wzialem wlasnie ten b525. koniecznie do niego potrzeba dokic antene zewnetrzna?
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Zależy jaki masz sygnał.
-
dostalem dzis ten router b525. jak sprawdzic czy router agreguje pasma? pokazuje ciagle LTE, nie ma czegos takiego jak LTE+ i td. wie ktos moze?
-
- Użytkownik forum
W samym routerze się nie da, ale poczytaj ten wątek:
viewtopic.php?f=11&t=48555&start=165
Jest tam do pobrania aplikacja na smartfona i skrypt do Firefoxa, za pomocą których można wymuszać agregację lub pojedyncze pasma i po różnicach prędkości można się zorientować, czy agreguje
Czyli wprost stwierdzić również się nie da, tylko pośrednio.
viewtopic.php?f=11&t=48555&start=165
Jest tam do pobrania aplikacja na smartfona i skrypt do Firefoxa, za pomocą których można wymuszać agregację lub pojedyncze pasma i po różnicach prędkości można się zorientować, czy agreguje

-
bez agregacji jest zncznie lepsza predkosc 60-80 mb/s niz z agregacją 25-35 Mb/s
:D pakuje im ten wspaniały zestaw "bez limitu" (gdzie po 100gb zwalnia do 2Mb/s) i niech się tym udławią

- onken
- ** Moderator **
Jak się kupuje zła umowę to zwalnia 

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Użytkownik forum
Panowie, myślę o wzięciu oferty T-M bez limitu i routera b525.
Czy dalej można zrabatować w BOK 10 zł z 79 do 69 ?
Czy jest jakiś dodatkowy miesięczny koszt za router, czy tylko opłata jednorazowa ?
Jakie pasma agreguje ten router ?
Czy dalej można zrabatować w BOK 10 zł z 79 do 69 ?
Czy jest jakiś dodatkowy miesięczny koszt za router, czy tylko opłata jednorazowa ?
Jakie pasma agreguje ten router ?
- onken
- ** Moderator **
Zrabatować pewnie mozesz jak masz jakis inny numer głosowy w T-mobile.
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
- Harrrd
- Użytkownik forum
- onken
- ** Moderator **
Czy to jest miejsce na chwalenie się wynikami
??

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
Witam. Chciałem tylko napisać ,że takowego limitu nie ma w tej taryfie MAX za 79zł .. ALE.. jest za to blokada jak ktoś nadmiernie ściąga z internetu GB danych. Ja mam właśnie takie coś. A blokada działa na zasadzie ,że w dzień mam transfery DL : 1-2Mbit/s a UL: ( co śmieszne nie zmalał jak to jest napisane w regulaminie) 14-16Mbit/s. Za to od godziny 00 w nocy do 10 rano ,mam normalnie działający internet z prędkościami do 60Mbit download.
Co śmieszniejsze z youtube'a mogę korzystać normalnie.. nawet video w 4K spokojnie chodzą. Właśnie dzięki temu youtubowi myśle ,że mam tą blokadę. Od połowy tego miesiąca ją mam..ciekawe czy ją zdejmą z początkiem nowego. Oczywiście dzwoniłem na infolinie itd.. to mi powiedzieli ,że się tym zajmą a pani mnie zapewniała ,że żaden limit nie jest nałożony xD.
A ściągałem miesięcznie tak do 160GB. Napiszę tutaj ponownie po nowym miesiącu czy ją zdjęli czy nie. Pozdrawiam!
Co śmieszniejsze z youtube'a mogę korzystać normalnie.. nawet video w 4K spokojnie chodzą. Właśnie dzięki temu youtubowi myśle ,że mam tą blokadę. Od połowy tego miesiąca ją mam..ciekawe czy ją zdejmą z początkiem nowego. Oczywiście dzwoniłem na infolinie itd.. to mi powiedzieli ,że się tym zajmą a pani mnie zapewniała ,że żaden limit nie jest nałożony xD.
A ściągałem miesięcznie tak do 160GB. Napiszę tutaj ponownie po nowym miesiącu czy ją zdjęli czy nie. Pozdrawiam!
-
- Guru bezprzewodowy
Mi to wygląda, na zapchany nadajnik.
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents
- onken
- ** Moderator **
YouTube w 4K raczej wyklucza przeciążenie nadajnika
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
Ale youtube w 4k i cały serwis działa normalnie więc to jest ewidentna blokada na WWWdzejk pisze:Mi to wygląda, na zapchany nadajnik.

-
- Guru bezprzewodowy
Ale gdybyś miał lejek, to na wszystko.
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents
-
No to mam "pół lejek" na to wygląda. Przedtem miałem w dzień net normalny (15-20mbit/s). Nie wiem.. jak coś to jak pisałem wcześniej ,odezwę się po pierwszym września
i powiem czy dalej tak samo jest.

-
- Użytkownik forum
Tmoblie ma jakąś nową oferte dla firm? bo jeszcze jakis czas temu był lejek 100gb teraz widzę całkowicie nielimitowany, podobno nadal za to jest zapisek o przycinaniu przy zaburzeniu integralnosci sieci. zastanawiam się nad ich ofertą lub od orange gdzie mam gwarantowane 500GB limitu, co może byc dla mnie zbyt mało. W okolicy mam nadajniki networks wiec wybór operatora dla mnie to jedna chwała. Zależy mi jedynie na wyborze operatora z największym prawdziwym limitem transferu.
- onken
- ** Moderator **
Orange dobowo może Cie przyciać, w kazdej chwili.
W T-mobile to "stara" oferta i odpukać działa bardzo dobrze
Ostatnio na liczniku 890 GB

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Użytkownik forum
ale to z tym lejkiem to raczej losowo po ilu przycina w Tmobile. Jak moze mnie przyciąc skoro mam miesiecznie 500gb:O
To o co chodzi z nową promocją http://www.t-mobile.pl/pl/oferta_specja ... e-dla-firm widzę 12 miesiecy za jedną cebulę, ale klikając do oferty nic nie widzię ;/
To o co chodzi z nową promocją http://www.t-mobile.pl/pl/oferta_specja ... e-dla-firm widzę 12 miesiecy za jedną cebulę, ale klikając do oferty nic nie widzię ;/
- Harrrd
- Użytkownik forum
A ja czy razy tyle i nic jest moc prawdziwy no limitsonken pisze:Orange dobowo może Cie przyciać, w kazdej chwili.
Huawei B618 T-Mobile Internet MAX
-
Witam forumowiczów,
czytałem trochę ten wątek ponieważ tmobile "wylosował" moją firmę do oferty 250mb/s bez limitu danych za 60zł/msc. Czy ktoś z Was korzysta obecnie z tej oferty i uznał by ją za wartą tych pieniędzy. Wydaje mi się ona o tyle interesująca, że w mojej okolicy mam tylko Orange po kablu (obecnie 20mb/s z może możliwością vdsl 80mb/s). Dodatkowo ciekaw jestem tego routera d-link i informacji że mogę tam tylko 3 urządzenia podłączyć? Może to być inny router do którego już mam normalnie więcej urządzeń podpiętych?
Dziękuję za odpowiedź.
Michał
czytałem trochę ten wątek ponieważ tmobile "wylosował" moją firmę do oferty 250mb/s bez limitu danych za 60zł/msc. Czy ktoś z Was korzysta obecnie z tej oferty i uznał by ją za wartą tych pieniędzy. Wydaje mi się ona o tyle interesująca, że w mojej okolicy mam tylko Orange po kablu (obecnie 20mb/s z może możliwością vdsl 80mb/s). Dodatkowo ciekaw jestem tego routera d-link i informacji że mogę tam tylko 3 urządzenia podłączyć? Może to być inny router do którego już mam normalnie więcej urządzeń podpiętych?
Dziękuję za odpowiedź.
Michał
-
- Guru bezprzewodowy
A co to za oferta , jakie 250Mb/s jaki D-Link? To co piszesz to stek bzdur jesli chodzi o internet LTE bez limitu w T-mobile? Co za <font color="#FF00BB"><b>»»nie obrażamy innych!!!««</b></font> ci to zaproponował?
-
Ale dlaczego miałbym pisać "stek bzdur"? Na jakiej podstawie taki wniosek?
Dostałem przedwczoraj telefon z infolini t-mobile, że moja firma "Została wylosowana" i proponują mi net dla firmy po lte z predkościa 250mb/s (zapewne do), bez lejka GB i zwalniania niezależnie od ilości pobieranych danych za 59zł/msc
Domyślam się, że moze chodzi o to: http://www.t-mobile.pl/pl/najlepsza-siec-dla-firm
Więc pytam tu czy ktoś może miał z tym styczność i moze coś powiedzieć.
Dostałem przedwczoraj telefon z infolini t-mobile, że moja firma "Została wylosowana" i proponują mi net dla firmy po lte z predkościa 250mb/s (zapewne do), bez lejka GB i zwalniania niezależnie od ilości pobieranych danych za 59zł/msc
Domyślam się, że moze chodzi o to: http://www.t-mobile.pl/pl/najlepsza-siec-dla-firm
Więc pytam tu czy ktoś może miał z tym styczność i moze coś powiedzieć.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Oferta T-Mobile bez limitu jest w porządku, ale te 250Mb/s to marketingowy bełkot. Taka prędkość jest do osiągnięcia w idealnych warunkach radiowych. Poza tym jest ona do podziału na wszystkich użytkowników podłączonych do nadajnika w danym sektorze, ale chyba zdajesz sobie z tego sprawę. 250Mb/s to musiałaby być agregacja 3 pasm, a póki co w NetWorks! rzadko nadajniki mają agregację 2 pasm poza aglomeracjami, a co dopiero 3.
Podaj swoją lokalizację to można zobaczyć jak wygląda infrastruktura T-Mobile.
Tak czy siak trzeba przetestować w godzinach szczytu działanie / prędkość internetu.
Podaj swoją lokalizację to można zobaczyć jak wygląda infrastruktura T-Mobile.
Tak czy siak trzeba przetestować w godzinach szczytu działanie / prędkość internetu.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Ciekawe skąd im się wzięło owe 250 Mb/s. Jeśli już, teoretycznie możliwe są predkosci do 300 Mb/s w agregacji LTE 2600+1800+800 MHz, co daje razem 40 MHz pasma. A druga (nawet ważniejsza) kwestia jest taka, że wymaga to sprzętu, który te trzy pasma jest w stanie agregować, a nie oferują takiego routera. Chyba, że chodzi o telefon 

-
@eXorcist i @3G_ - jeśli chodzi o prędkość 250mb/s to tak jak napisałem "zapewne do" - zdaje sobie sprawę, że tyle nie będzie bo obecnie po kablu w domu w upc też nie osiągam ich chyba 120mb/s wieć nie spodziewam się po lte 250
jestem realistą. Ale rozważam to jako alternatywę dla jedynego neta po kablu jak mam i mieć mogę czyli Orange (obecnie 20mb/s z teoretyczną opcją vdsl 80mb/s).
Lokalizacja to Warszawa, okolice metra marymont - a w zasadzie pośrodku miedzy marymont a słodowiec.
I tak zdaję sobie sprawę, że jest to dzielone na ilość użytkowników

Lokalizacja to Warszawa, okolice metra marymont - a w zasadzie pośrodku miedzy marymont a słodowiec.
I tak zdaję sobie sprawę, że jest to dzielone na ilość użytkowników

-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Jeśli to Warszawa to musisz testować. Mieszkam w Krakowie, a w mieszkaniu musze używać WiFi Calling bo przez zabudowę w okolicy prawie zasięgu nie mam, więc różnie bywa. :-D
Nie porównywałbym UPC do LTE choć jedno i drugie może się lokalnie zapchać to jednak na LTE możesz jedno zero obciąć z tych 250Mb/s...
Ja mam UPC 250Mb/s i realnie leci 230-240, więc wszystko w porządku.
Nie porównywałbym UPC do LTE choć jedno i drugie może się lokalnie zapchać to jednak na LTE możesz jedno zero obciąć z tych 250Mb/s...

-
Ja na upc nie narzekam - ba jestem z kabla bardzo zadowolony. Ale poprostu za jakieś 6msc już takiej możliwości mieć nie będę a jedyną kablową możliwością bedzie orange
stąd też rozważam inne opcje - a raczej ta sama się podsunęła.
Wiem, że zasięg tam jest b dobry i nie ma z tym problemów jako takich.

Wiem, że zasięg tam jest b dobry i nie ma z tym problemów jako takich.
-
- Guru bezprzewodowy
"Wylosowali" jego firmę, dobre sobie. Niezły kit wstawiają, no i jeszcze to 250Mb/s. To jest właśnie stek bzdur, którym cię nakarmiono. Najpierw to sprawdź jak ci działa to T-mobile w domu/firmie. Weź od nich darmowy starter LTE z 20GB/tydzień. włóż do telefonu LTE, najlepiej z agregacją pasm , zainstaluj na nim network Cell Info i zrób testy sygnału i pokaż dane z tej aplikacji. Do tego speedtesty w godzinach szczytu internetowego. Przekonasz się ile na dziś oferuje T-Mobile w tej lokalizacji. Oczywiście bez gwarancji że za pól roku będzie tyle samo. Twoje subiektywne odczucia o zasięgu T-mobile są bez znaczenia. to technika radiowa a sygnał LTE ma konkretne parametry a osiągane prędkości w mobilnym zależą od wielu czynników. Decyzja o zamianie kabla nawet 80Mb/s na LTE jest ryzykowna a podjęta jedynie na podstawie opowieści dziwnych treści przez naganiacza z T-Mobile niczym nieuzasadniona.