Co zamiast RBM DIL?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Co zamiast RBM DIL?
Może ktoś łaskawie wytłumaczyć mi różnicę w usługach między taryfami PInK9 a PInK50? Dzięki!
-
- Użytkownik forum
W PInK50 masz RWK.
- onken
- ** Moderator **
Za 50 zł zapomniałeś dodać 

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Stały użytkownik forum
No i 12GB (1GB co miesiąc) kumulujące się przez rok z resztą bonusów GB po doładowaniach.
W PInK9 jest darmowe i kumulujące się (i z resztą GB) 0,25GB co miesiąc przez 12 miesięcy ale należy mieć aktywne konto na wychodzące - inaczej pakiet się nie przyzna (w PInK19 jest 0,5GB co miesiąc również kumulujące się).
@onken, jeśli starter PInK50 kupił za np. 25zł, no to tylko tyle go kosztuje to RWK i GB również kumulujące się przez rok.
W PInK9 jest darmowe i kumulujące się (i z resztą GB) 0,25GB co miesiąc przez 12 miesięcy ale należy mieć aktywne konto na wychodzące - inaczej pakiet się nie przyzna (w PInK19 jest 0,5GB co miesiąc również kumulujące się).
@onken, jeśli starter PInK50 kupił za np. 25zł, no to tylko tyle go kosztuje to RWK i GB również kumulujące się przez rok.
- onken
- ** Moderator **
Jarku
To prawda, ale jeśli np robił migracje to już mniej opłacalne.
No i kto by sprzedawał Pink za 25 zł....
To prawda, ale jeśli np robił migracje to już mniej opłacalne.
No i kto by sprzedawał Pink za 25 zł....

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Stały użytkownik forum
Do PInK50 nie można migrować.
Do InK50 można migrować (RWK i 24GB kumulujące się przez rok).
Do InK50 można migrować (RWK i 24GB kumulujące się przez rok).
-
- Stały użytkownik forum
Kupiłem kiedyś na allegro kartę sim grunwald [1410 GB za 99zł zarejestrowana na sprzedawcę] na 18 miesięcy, ale będzie już niedługo koniec.
Moje pytanie jest takie co mogę zrobić dalej z tą kartą...nadmienię że z tej sieci w rejonie gdzie mieszkam mam najlepsze osiągi w granicach do 50mb/sek.
Kupiłem też na próbę kartę z NJU [też działa na nadajnikach orange] ale osiągi to do 15mb/sek.
Moje pytanie jest takie co mogę zrobić dalej z tą kartą...nadmienię że z tej sieci w rejonie gdzie mieszkam mam najlepsze osiągi w granicach do 50mb/sek.
Kupiłem też na próbę kartę z NJU [też działa na nadajnikach orange] ale osiągi to do 15mb/sek.
- onken
- ** Moderator **
Dziwne bo prędkość powinna być identyczny
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Stały użytkownik forum
Właśnie....obie karty są w HUAWEI E5180 [bo mam dwa] a są takie różnice i to od kiedy zakupiłem NJU.onken pisze:Dziwne bo prędkość powinna być identyczny
W tej chwili: orange 47mb/sek....nuj 13mb/sek
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Spojrzałeś na parametry sygnału na obu urządzeniach jednocześnie?szrek pisze:obie karty są w HUAWEI E5180
-
- Stały użytkownik forum
No nie....po wylogowaniu z jednego zalogowałem na drugi i ten sam komputer.xander21 pisze:Spojrzałeś na parametry sygnału na obu urządzeniach jednocześnie?szrek pisze:obie karty są w HUAWEI E5180
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Teraz tak oglądałem alle.. i widzę że ktoś ma tam na sprzedaż te startery zasięgowe gdzie było 300 MB ( to ta stara oferta z tym nielimitem za 45 zł właśnie). Zdjęć na aukcji nie ma ale opis by pasował. A odróżnia je to że są za 2.99 zł za sztukę. Zakupię kilka a tak z ciekawości czy to to 

-
- Użytkownik forum
Potrzebuje dla rodziny kilka sztuk PINK, ale nie widze na Alle zadnych tego typu starterow, ktore opisuje Piotrek24,
Najtansze znalazlem u pewnego sprzedawcy, u ktorego wczesniej kupowalem
https://allegro.pl/oferta/starter-play- ... 7646181738
Da sie kupic gdzies jeszcze taniej ? oczywiscie w gre wchodzi tylko sprawdzony sprzedawca, najlepiej z dlugim stazem na Alle.
Dzieki za pomoc.
Najtansze znalazlem u pewnego sprzedawcy, u ktorego wczesniej kupowalem
https://allegro.pl/oferta/starter-play- ... 7646181738
Da sie kupic gdzies jeszcze taniej ? oczywiscie w gre wchodzi tylko sprawdzony sprzedawca, najlepiej z dlugim stazem na Alle.
Dzieki za pomoc.
-
- Guru bezprzewodowy
Nie kupisz taniej, chyba ze gdzieś znajdziesz zapasy starych kart w punkcie sprzedaży. Ci na Allegro są świadomi co sprzedają.
-
- Stały użytkownik forum
@matek451, "są świadomi" ale nie zawsze: https://allegro.pl/starter-play-online- ... 97847.html
Miał 100 sztuk wystawionych
Miał 100 sztuk wystawionych

-
No właśnie z tego to kupiłem. Podobno dziś to wyślą. Szybko się aukcja zakończyła
-
- Użytkownik forum
zaluje, ze tak pozno sie zorientowalem, ale jedno co mnie ciekawi to dlaczego sprzedawal za tak niska cene.
Piotrek24 daj znac jak otrzymasz te startery.
Piotrek24 daj znac jak otrzymasz te startery.
-
- Stały użytkownik forum
No nic na razie używam Play Internet na kartę czyli to tak zwany PiNk .. Rok temu ja kupilem i przez RBM przestałem używać ale teraz wróciłem bo wiadomo dlaczego
.
Za 5 dni minie miesiąc a jescze lejka odziwo nie dostałem..
O to moje statsy:

Nie do końca czaje jak to odczytywać mam patrzeć na to razem 260gb? czy Miesieczne? Po aktywacji tego SIM resetowałem te statystyki w routerze tzn wyzerowałem by liczyło do zera.
No nic na razie ratuje sie tym PiNk ale tez czasami uzywam domowego 8mbit netie ;/ katastrofa ale do zwyklego przegladania stron to wole w sumie korzystac z domowego netu by nie zuzyc megabajtów na karcie PiNk.

Za 5 dni minie miesiąc a jescze lejka odziwo nie dostałem..
O to moje statsy:

Nie do końca czaje jak to odczytywać mam patrzeć na to razem 260gb? czy Miesieczne? Po aktywacji tego SIM resetowałem te statystyki w routerze tzn wyzerowałem by liczyło do zera.
No nic na razie ratuje sie tym PiNk ale tez czasami uzywam domowego 8mbit netie ;/ katastrofa ale do zwyklego przegladania stron to wole w sumie korzystac z domowego netu by nie zuzyc megabajtów na karcie PiNk.
-
- Użytkownik forum
Sprawdzalem ta aukcje https://allegro.pl/starter-play-online- ... 97847.html .
Jedna rzecz zwrocila moja uwage " Cena na stronie producenta: 9,99 zł " w koncu to jakie on dokladnie startery sprzedawal ? prosze o grafike osoby obeznanej w wygladzie tych starterow.
Jedna rzecz zwrocila moja uwage " Cena na stronie producenta: 9,99 zł " w koncu to jakie on dokladnie startery sprzedawal ? prosze o grafike osoby obeznanej w wygladzie tych starterow.
-
- Stały użytkownik forum
Ten tekst to jeszcze nic. Najlepszy jest ten: "...odbiór w dowolnym salonie play"
-
- Użytkownik forum
jarekt sluszna racja, ciekawi mnie co on w sumie sprzedawal, bo ja juz sam nie wiem o co w tym wszystkich chodzi, najpierw myslalem, ze po cenniku to darmowka play online na karte 4g lte z 2013 roku, ale cena na stronie producenta 9,99zl ? ke ? i jeszcze to co zauwazyles " ... odbior w dowolnym salonie play "
-
Aukcja ogólnie była zagmatwana ale niska cena więc kupiłem. Przesyłka listem ekonomicznym tylko i wyłącznie... więc tak naprawdę to nawet nie wiadomo czy zobaczę te karty:) jak przyjdą to dam znać
-
- Użytkownik forum
a pytales czy zgodzilby sie na przesylke rejestrowana ? fotka tego co sprzedawal takze by sie przydala
-
Ja kupiłem 2 karty od jeffrandall za 24,99zl --- Starter * Play Internet na Kartę * PInK 1 * ---
Jeszcze nie testowałem na razie mam 100GB od RBM za 40 zł , ale zostało mi 16GB, a dopiero połowa miesiąca..
Jeszcze nie testowałem na razie mam 100GB od RBM za 40 zł , ale zostało mi 16GB, a dopiero połowa miesiąca..
-
- Stały użytkownik forum
Panowie u mnie dramat z Play ... wszyscy gadali, że jak wyrzucą DIL to się poprawią prędkości, a tu odwrotnie co raz wolniej co raz drożej ...
Też chcę wykorzystać do końca środki na RBM pakietami w cenie 40zł, w dodatku wieczorami muszę przechodzić na roaming ORANGE, żeby w ogóle dało się wczytać jakiekolwiek strony www
Przejdę na ORANGE ale nie mam zaufania do tych ofert z allegro i pakietami 1000GB na 150 dni. Możecie polecić zaufanego sprzedawcę, jeśli regulamin nie pozwala piszcie priv. Dziękuję.
Też chcę wykorzystać do końca środki na RBM pakietami w cenie 40zł, w dodatku wieczorami muszę przechodzić na roaming ORANGE, żeby w ogóle dało się wczytać jakiekolwiek strony www

Przejdę na ORANGE ale nie mam zaufania do tych ofert z allegro i pakietami 1000GB na 150 dni. Możecie polecić zaufanego sprzedawcę, jeśli regulamin nie pozwala piszcie priv. Dziękuję.
-
- Użytkownik forum
Postanowiłem wejść w temat darmowych nocy za 5 zł miesięcznie w Play. Poprawcie mnie jeżeli się mylę, kupuję ten starter:
https://www.play.pl/oferta/play-interne ... glte-50zl/
i aby mieć noce bez limitu od północy do 9 rano wpisuję kod: *111*788*1#
Tak na marginesie jaki ten Play jest niekonsekwentny w tych swoich usługach... przecież dopłaciłbym nawet te 10 zeta aby nie żonglować tymi kartami... a tu ciągle pod prąd, nawet ta opcja 300GB tylko z anteną, opcja 1000 GB nie wiadomo dla kogo, w ogóle pakiety do tych podstawowych GB powinny mieć coraz niższy koszt za paczki po 100GB... dziwne tam jest zarządzanie, ale podobno w szaleństwie jest metoda...
https://www.play.pl/oferta/play-interne ... glte-50zl/
i aby mieć noce bez limitu od północy do 9 rano wpisuję kod: *111*788*1#
Tak na marginesie jaki ten Play jest niekonsekwentny w tych swoich usługach... przecież dopłaciłbym nawet te 10 zeta aby nie żonglować tymi kartami... a tu ciągle pod prąd, nawet ta opcja 300GB tylko z anteną, opcja 1000 GB nie wiadomo dla kogo, w ogóle pakiety do tych podstawowych GB powinny mieć coraz niższy koszt za paczki po 100GB... dziwne tam jest zarządzanie, ale podobno w szaleństwie jest metoda...
-
- Guru bezprzewodowy
Nie kupujesz starter InK 9, rejestrujesz . Na Play24 migrujesz na InK50, doładowujesz go za 100 zł, dostaniesz około 60GB i do tego 4 m-ce ważności konta, aktywujesz 4x Nbl po 5 zł, zostaje ci 80 zł, ostatniego dnia ważności konta doładowujesz za 50 zł, masz 130 zł i za 50 zł, dostajesz kolejne 2 m-ce wazności konta , uruchamiasz 2xNbl. zostaje ci 120 zł a dopiero ostatniego dnia ważności konta włączasz 24GnR za 50 zł i aktywujesz RWK, zostaje ci 70 zł. Przez 12 m-cy uruchamiasz NbL, po 18 m-cach zostanie ci 10 zł na koncie. 18m-cy NbL kosztuje cię więc 140 zł. Zarządzanie wszystkim na Play24. To optymalny sposób autorstwa @jarekt.
- ansu
Obecnie mam 1810GB od http://gigabajty.pl/ Odbiór osobisty w wybranym miejscu trochę kłopotliwy. Najlepiej wychodzi około 2000gB. Wcześniej miałem 1410GB i przedłużałem u https://daqu.pl/kutan123 pisze:Panowie u mnie dramat z Play ... wszyscy gadali, że jak wyrzucą DIL to się poprawią prędkości, a tu odwrotnie co raz wolniej co raz drożej ...
E3372h/mod Hilink, B525s-23a/mod, B535, zte mf286d
-
- Użytkownik forum
A nie lepiej kupić starter za 50zł doładować 10 zł i przez 12 miesięcy korzystać z darmowych nocy za 5zł miesięcznie i bez tylu manewrów??matek451 pisze:Nie kupujesz starter InK 9, rejestrujesz ...

-
- Guru bezprzewodowy
@kutan123 a z którego pasma LTE w Play korzystasz i z którego BTS-a, z Inowrocławia czy z Kruszwicy? Nadal masz E5573,masz do niego antenę zewnętrzną? no i skąd to przeświadczenie że Orange będzie działał dobrze? w Kruszwicy tylko LTE1800Networks i LTE800 Orange, w Inowrocławiu mają jeszcze LTE2600. @artois to tak nie działa, te 50 zł jest od razu rezerwowane na 24GnR. Masz RWK i musisz doładować aby włączyć NbL ale nie zyskujesz za doładowania dodatkowych m-cy. Tego typu kombinacje sa dla ludzi świadomych co chcą uzyskać i potrafiących liczyć. Po @jarekt nie ma co poprawiać, on na temat kombinacji w play wie wszystko.